Megint jól eltőzsdézték a nyugdíjunkat: 10-12 százalékos hozam az OTP Nyugdíjpénztárnál


Tavaly mintegy 1000 új taggal nőtt az OTP Nyugdíjpénztár létszáma, ezzel párhuzamosan az egyéni befizetések összege és aránya is emelkedett 2015-höz képest, így több mint 218 milliárd forintos vagyonnal rendelkeznek - közölte a nyugdíjpénztár az MTI-vel szerdán.

Az OTP Nyugdíjpénztárhoz tavaly csatlakozott mintegy 1000 új öngondoskodóval együtt mára már több mint 220 000 tag veszi igénybe a pénztár szolgáltatásait.  
 
A tagok egy év alatt összesen több mint 11,8 milliárd forintot tettek félre nyugdíjas éveikre. Fontos eredmény, hogy a munkáltatói hozzájárulások összege is emelkedett, tőlük 6,4 milliárd forint érkezett egy év alatt az OTP Nyugdíjpénztárba, ami 3 százalékkal haladta meg a 2015-ös munkáltatói hozzájárulások összegét.
 
"A tavalyi eredményekből látszik, hogy a magyar lakosság kezdi egyre komolyabban venni az öngondoskodást, tavaly a rendszeres, havi szintű hozzájárulások összege 8 százalékkal emelkedett 2015-höz képest" - idézi a közlemény Nagy Csabát, az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatóját.
 
A legnagyobb hazai pénztár tavaly mintegy 12 százalékos nettó hozamot ért el a dinamikus portfólióval, amit a fiatalabb, jellemzően magasabb kockázatot vállaló pénztártagok választanak. A kockázatosabb csomagok közé tartozó növekedési portfólióval több mint 10 százalékos gyarapodást mutatott fel a pénztár, így a hozamoknak és a növekvő befizetéseknek köszönhetően a teljes nyugdíjpénztári vagyon mintegy 19 százalékát kezeli az OTP Nyugdíjpénztár.
 
MTI Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-30-839-3762-es számon!

hirdetés
Magára talált a Népszava, mélyrepülésben Orbán kedvenc lapjaMagára talált a Népszava, mélyrepülésben Orbán kedvenc lapja

Érdekes számokat tett közzé a terjesztés-ellenőrző szövetség a negyedik negyedévről.

.
hirdetés
elrejt
 
.