Megint jól eltőzsdézték a nyugdíjunkat: 10-12 százalékos hozam az OTP Nyugdíjpénztárnál


Tavaly mintegy 1000 új taggal nőtt az OTP Nyugdíjpénztár létszáma, ezzel párhuzamosan az egyéni befizetések összege és aránya is emelkedett 2015-höz képest, így több mint 218 milliárd forintos vagyonnal rendelkeznek - közölte a nyugdíjpénztár az MTI-vel szerdán.

Az OTP Nyugdíjpénztárhoz tavaly csatlakozott mintegy 1000 új öngondoskodóval együtt mára már több mint 220 000 tag veszi igénybe a pénztár szolgáltatásait.  
 
A tagok egy év alatt összesen több mint 11,8 milliárd forintot tettek félre nyugdíjas éveikre. Fontos eredmény, hogy a munkáltatói hozzájárulások összege is emelkedett, tőlük 6,4 milliárd forint érkezett egy év alatt az OTP Nyugdíjpénztárba, ami 3 százalékkal haladta meg a 2015-ös munkáltatói hozzájárulások összegét.
 
"A tavalyi eredményekből látszik, hogy a magyar lakosság kezdi egyre komolyabban venni az öngondoskodást, tavaly a rendszeres, havi szintű hozzájárulások összege 8 százalékkal emelkedett 2015-höz képest" - idézi a közlemény Nagy Csabát, az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatóját.
 
A legnagyobb hazai pénztár tavaly mintegy 12 százalékos nettó hozamot ért el a dinamikus portfólióval, amit a fiatalabb, jellemzően magasabb kockázatot vállaló pénztártagok választanak. A kockázatosabb csomagok közé tartozó növekedési portfólióval több mint 10 százalékos gyarapodást mutatott fel a pénztár, így a hozamoknak és a növekvő befizetéseknek köszönhetően a teljes nyugdíjpénztári vagyon mintegy 19 százalékát kezeli az OTP Nyugdíjpénztár.
 
MTI 


Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Promóció

Így kereshet pénzt profikkal
Érdemes a befektetési döntéseket magunknak meghozni, vagy bízzunk inkább szakemberekben?

Élményfaktor a digitális fizetésben
Lakást vegyünk vagy aranyat?

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

-----------------------------------------------------------------------------

Most sokat spórolhat a céges tankoláson, mutatjuk hogyan!
Ha személyre szabott, prémium szolgáltatásokat szeretne valaki, nem a "megszokott" nagy olajvállalat kútjait érdemes választani.

-----------------------------------------------------------------------------

Mire épülnek a digitális fizetési modellek? Mi köze az élménynek a profithoz? Mit adhatunk a felhasználóknak?

Élményfaktor a digitális fizetésben

.
hirdetés
elrejt
 
.