Mészáros bejelentése: sok hűhó semmiért


Hétfőn délután a BÉT honlapján tették közzé a tulajdonosi bejelentéseket, mely alapján lényegében "házon belüli" tranzakciók miatt kellett három kereskedési napra is felfüggeszteni az Opimus-részvényekkel való kereskedést.

Tőzsdezárás előtt nem sokkal közzétette a bejelentését a BÉT honlapján az Opimus Nyrt. és a Konzum Nyrt. is, melyek alapján joggal mondhatjuk: sok hűhó semmiért. Miközben ugyanis a Konzum csak a hétfői kereskedési napra kérte a részvények kereskedésének felfüggesztését, addig az Opimus az árfolyamot esetlegesen befolyásoló bejelentés miatt már múlt hét csütörtökön kérte azt, így a részvényeikkel három napon keresztül nem lehetett kereskedni.

A közzétételek alapján ugyanis mindössze annyi történt, hogy az Opimus Nyrt.-ben korábban 14 százalékos tulajdonrészt szerző Konzum Management Kft. kiszállt a cégből, minden részvényét eladta. A vevő pedig nem volt más, mint a Konzum PE Magántőkealap. Vagyis lényegében cégcsoporton belüli részvénytranzakciónak lehettünk most szemtanúi.

A Konzum PE Magántőkealap volt az az egyik csoport, mely Leisztinger Tamás Hunguest Hotels részvényeit megvette.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Senki sem akarja megcsinálni Pintérék új székhelyét?Senki sem akarja megcsinálni Pintérék új székhelyét?

Eredménytelen lett a közbeszerzés.

.
hirdetés
elrejt
 
.