Nagy ötlet a SPAR-tól, de ki fogja használni?


A Spar-csoport elektromosautó-töltő állomást telepített a soproni Interspar áruház parkolójába. A vállalat a következő években több hipermarketénél helyez majd üzembe hasonló eszközöket, amelyekkel vásárlás közben bármilyen típusú villanyautót fel lehet tölteni.

Az evopro gyorstöltő autótípustól függően akár 1 óra alatt feltölti a járművet. A berendezéssel egyszerre két autó tölthető. A használata a tesztidőszak után nem igényel kártyát, a felhasználók okostelefon applikáción keresztül férnek majd hozzá. A fedele úgy van kialakítva, hogy érintésvédelmi szempontból biztonságos legyen. A SPAR a soproni beruházásra mintegy 7 millió forintot fordított.
 
(Spar) 
 
A kezdeményezés igen szimpatikus és előremutató, de nem árt hozzátenni, hogy az elektromos autókra kiadott zöld rendszámok szeptemberben haladták meg az ezer darabot.
 
Ungár János, a Magyar Elektromobilitás Szövetség elnöke tavaly szeptemberben úgy vélte, jelentős előrelépés lenne, ha 2017 végére forgalomba helyeznének mintegy 3300 új, tisztán elektromos hajtású autót Magyarországon. 

A szervezet elnöke akkor arra számított, hogy a technológia gyors fejlődése miatt az elektromos autók száma dinamikusan nő majd a következő években. Így nem tartja kizártnak a kormányzati cél elérését, amely szerint a környezetbarát járművek száma 2020-ra összességében elérné a 30 ezret, ami a magyar járműállomány 1 százaléka. 
 
mfor.hu - hvg.hu
 

Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.