Napi 30 ezer forintos fizetésért dolgoznak majd a vizes vb orvosai


Összeállt a világbajnokság egészségügyi csapata, összesen 680 fő vigyáz majd a sportolók épségére júliusban.

Lezárult az egészségügyi csapat kiválasztása a vizes világbajnokságra és az utána következő Masters világbajnokságra. A csapatban 210 orvos - ebből 110 szakorvos -, 220 önkéntes és 250 szakdolgozó kapott helyet, akik szabadságuk terhére vállalták a munkát. A FINA orvosi csapatának szakmai irányítója Merkely Béla, a városmajori klinika igazgatója lesz, írja keddi számában a Világgazdaság.

a vizes vb orvosi csapatának egy része (Semmelweis.hu)

A vb egészségügyi büdzséje 833 millió forint, amelyből a Semmelweis Egyetem - amelynek Semmelweis Egészségügyi Kft.-je nyerte el az egészségügyi szolgáltatások ellátására kiírt közbeszerzési eljárást -, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) és a vízi mentők is gazdálkodnak.

Az orvosok 6 hét alatt maximum 120, az önkéntesek és szakdolgozók 160-160 óra munkát vállalhatnak. Egy-egy műszakban több mint 100 egészségügyis lesz készenlétben.

Az orvosok óránként 8000 forintos szuperbruttót kapnak, ami egy napra nettó 100 eurós fizetés. A szakdolgozók óránként nettó 2000 forintért, az önkéntesek ingyen dolgoznak majd.

Nemrég még úgy tűnt, a vizes vb-t is fenyegeti az orvos- és nővérhiány, a Semmelweis Egészségügyi Kft. ugyanis facebookos hirdetésben toborozott dolgozókat, és nem is akárkiket. Szakorvosok, rezidensek, orvostanhallgatók, egészségügyi szakasszisztensek, nővérek, ápolók, valamint gyógytornászok és fizioterapeuták jelentkezését egyaránt várták.

via MTI


Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.