Nem hiszünk a szemünknek: fogyóban lenne a pénz a vizes vb-re?


Ilyen problémával eddig nem igazán kellett szembenézni, de ahogy közeledik a megnyitó-ünnepség, úgy kezd kifogyni a bőségszaru. Sorban a második olyan hirdetmény jelent meg az eseménnyel összefüggésben, mely szerint forráshiány miatt nem tud szerződni az ajánlatkérő.

Számlálónk szerint már több mint 93 milliárd forintot költöttek el a nyári vizes vb-vel összefüggésben, sok esetben az eredetileg becsült árat jóval meghaladó ajánlatot választottak ki nyertesként a közbeszerzéseken, most mégis úgy tűnik, mintha vészesen fogyna a rendelkezésre álló pénz. Bár afelől szemernyi kétségünk sincsen, hogy a kormány gyorsan orvosolja majd ezt a problémát, hiszen óriási blama lenne, ha valamelyik helyszínen nem mennének flottul a dolgok, vagy nem alakítanák ki a megfelelő infrastruktúrát.

Ahogy arról pár napja beszámoltunk, a vizes vb létesítményeinek üzemeltetésére irányuló szerződéskötés hiúsult meg azért, mert még a legalacsonyabb árajánlathoz sem volt elegendő pénze a kiíró, Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnek.

Kapcsolódó:
Csúnya ügy: drágább lesz a Dagály üzemeltetése, mint gondolták

Most ugyanez történt a Balatonfűzfő Balaton Uszoda felújítására irányuló beruházással. A kiíró, BMSK Zrt. rendkívüli sürgősségre hivatkozva hirdetmény közzététele nélkül, tárgyalásos eljárásban kívánta kiválasztani a beruházót, az eljárás azonban eredménytelen lett.

A balatonfűzfői uszodaA balatonfűzfői uszoda
(Fotó: veszpremkukac.hu)

"Az értékelés alapján legkedvezőbb ajánlatot tett ajánlattevővel történő szerződés megkötéséhez nem áll elegendő anyagi fedezet ajánlatkérő rendelkezésére" - olvasható az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetmény szerint.

A feladatokra 3 ajánlat érkezett

  • a miskolci Zeron Zrt.-től,
  • a győri Mikolasek Építő és Szolgáltató Kft.-től
  • és a székesfehérvári Fehérép Építőipari és Kereskedelmi Fővállalkozó Kft.-től.

mfor.hu


Olvasta már?Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Valóság lett a sci-fi: megépítették a repülő taxitValóság lett a sci-fi: megépítették a repülő taxit

Egy német cég már a sikeres tesztrepüléseken is túl van.

.
hirdetés
elrejt
 
.