Nem vicc: Mészáros Lőrinc bebukott egy közbeszerzést


Ráadásul egy 2 milliárdosat.

Hiába indult el a közbeszerzésen, végül mégis hoppon maradt Mészáros Lőrinc. Ezt nem valami vicclap vagy álhírportál írja, hanem a Magyar Nemzet.

A lap szerint a felcsúti sikerember Mészáros és Mészáros Kft.-je a Békés Drén Kft.-vel közösen a Szombathely, illetve a környező települések árvízi védelmét szolgáló dozmati víztározó építéséért szállt harcba az Országos Vízügyi Főigazgatóság tenderén, de túl drága ajánlatot adtak be, így végül bukták az üzletet.

Pedig szép summa üthette volna a markukat: a Környezeti és energiahatékonysági operatív program 2 milliárd forintnyi uniós pénzt biztosít a feladatra. Ebből kell mások mellett kiépíteni

  • egy 421 méter hosszú és legfeljebb 8 méter magas völgyzáró gátat,
  • egy bejáróhidat,
  • és egy bő fél kilométeres oldaltöltést.


Mindez elvileg képes lesz visszatartani a Szombathely közelében futó Arany-patakon érkező árhullám kétharmadát.

A közbeszerzésre egyébként a tervezett árnál jóval alacsonyabb ajánlatok érkeztek, bár az nem egyértelmű, hogy a tender a teljes támogatott projektet lefedi-e. Mészárosék nettó 1,23 milliárd forintért vállalták volna a munkát, és ezzel az ajánlattal bukták el a megbízást. A befutó végül a Szabadics Közmű- és Mélyépítő Zrt. és a Meliorációs és Rekultivációs Kft. alkotta konzorcium lett. Ők bő 40 millióval kértek kevesebbet, mint Mészárosék.

Az M&M és a Békés Drén amúgy joggal bízhatott a sikerben, hiszen árvízvédelemben már nyertek együtt tendert. Két éve 9,9 milliárdért vitték a közép-Tisza-vidéki, az alsó-Tisza-vidéki, a Körös-vidéki és a tiszántúli vízügyi igazgatóságok területére eső árvízvédelmi munkákat - igaz, akkor verseny nélküli, egyszereplős közbeszerzésen.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Orbán egyetlen konkrétumot említett - azzal is van némi bajOrbán egyetlen konkrétumot említett - azzal is van némi baj

Orbán Viktor szokásos évértékelő beszédét tartja ma a Várkert Bazárban, immár a 20. alkalommal. Szót ejtett az egymillió új munkahely időarányosan teljesített részéről, megnéztük, mi a "valóság".

.
hirdetés
elrejt
 
.