Nincs új a nap alatt: újabb 8 milliárd megy a vizes VB-re


Az Átlátszó vette észre, hogy 3 újabb közbeszerzéssel megint nőnek a vizes VB költségei. Most 7,8 milliárddal. A nyertesek az Épkar, a Valton, a Müpa és egy francia cég.

A hírekre figyelő olvasó már rezignáltan veszi tudomásul, hogy szinte nem múlik el olyan nap, hogy ne derülne ki, milyen módon emelkednek a hamarosan megkezdődő vizes vb költségei.

Most az Átlátszó vette észre, hogy az EU-s közbeszerzési értesítő szombati számában három kapcsolódó eredmény is megjelent, végösszegük nettó 7,8 milliárd forint.

  • a nyitó és záró ünnepséggel kapcsolatos művészeti és technikai lebonyolítási feladatok ellátása 3,8 milliárd Ft: a tender két nyertese az állami tulajdonú Müpa Nonprofit Kft. és a francia ECA2.
  • biztonsági szolgáltatások 1 milliárd Ft: a megbízást a Valton-Sec Kft. nyerte, aminek az alábbi helyszíneken kell ügyelnie a rendre: Dagály Úszóaréna és környéke, Hajós Uszoda és környéke, Batthyány téri High Diving helyszín, Városligeti Műjégpálya – szinkronúszás, Balatonfüred – nyíltvízi úszás helyszíne, hotelek, kiegészítő helyszínek.
  • a Hajós Alfréd és a Széchy uszoda felújítása 3 milliárd Ft: kivitelező a Szeivolt István tulajdonában lévő Épkar Zrt., ami a Strabag és a ZÁÉV elől vitte el a munkát.

Csak emlékeztetőül: az eredeti tervek szerint a VB költségei 25 milliárdot tettek volna ki. Most pedig már 100 milliárd felett járhatunk, holott ez a kormány által megszabott mértéken is jóval túment.

mfor.huTudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Promóció

Így kereshet pénzt profikkal
Érdemes a befektetési döntéseket magunknak meghozni, vagy bízzunk inkább szakemberekben?

Élményfaktor a digitális fizetésben
Lakást vegyünk vagy aranyat?

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

-----------------------------------------------------------------------------

Most sokat spórolhat a céges tankoláson, mutatjuk hogyan!
Ha személyre szabott, prémium szolgáltatásokat szeretne valaki, nem a "megszokott" nagy olajvállalat kútjait érdemes választani.

-----------------------------------------------------------------------------

Mire épülnek a digitális fizetési modellek? Mi köze az élménynek a profithoz? Mit adhatunk a felhasználóknak?

Élményfaktor a digitális fizetésben

.
hirdetés
elrejt
 
.