Nincs új a nap alatt: újabb 8 milliárd megy a vizes VB-re


Az Átlátszó vette észre, hogy 3 újabb közbeszerzéssel megint nőnek a vizes VB költségei. Most 7,8 milliárddal. A nyertesek az Épkar, a Valton, a Müpa és egy francia cég.

A hírekre figyelő olvasó már rezignáltan veszi tudomásul, hogy szinte nem múlik el olyan nap, hogy ne derülne ki, milyen módon emelkednek a hamarosan megkezdődő vizes vb költségei.

Most az Átlátszó vette észre, hogy az EU-s közbeszerzési értesítő szombati számában három kapcsolódó eredmény is megjelent, végösszegük nettó 7,8 milliárd forint.

  • a nyitó és záró ünnepséggel kapcsolatos művészeti és technikai lebonyolítási feladatok ellátása 3,8 milliárd Ft: a tender két nyertese az állami tulajdonú Müpa Nonprofit Kft. és a francia ECA2.
  • biztonsági szolgáltatások 1 milliárd Ft: a megbízást a Valton-Sec Kft. nyerte, aminek az alábbi helyszíneken kell ügyelnie a rendre: Dagály Úszóaréna és környéke, Hajós Uszoda és környéke, Batthyány téri High Diving helyszín, Városligeti Műjégpálya – szinkronúszás, Balatonfüred – nyíltvízi úszás helyszíne, hotelek, kiegészítő helyszínek.
  • a Hajós Alfréd és a Széchy uszoda felújítása 3 milliárd Ft: kivitelező a Szeivolt István tulajdonában lévő Épkar Zrt., ami a Strabag és a ZÁÉV elől vitte el a munkát.

Csak emlékeztetőül: az eredeti tervek szerint a VB költségei 25 milliárdot tettek volna ki. Most pedig már 100 milliárd felett járhatunk, holott ez a kormány által megszabott mértéken is jóval túment.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Furcsa kampányígéretet tett Gyurcsány Ferenc, valami nem stimmel veleFurcsa kampányígéretet tett Gyurcsány Ferenc, valami nem stimmel vele

A Demokratikus Koalíció elnöke 12 intézkedés megvalósítását ígérte egy esetleges kormányváltás utáni első napra. Az ígéretek között van egy, amit sehová sem tudunk tenni.


.
hirdetés
elrejt
 
.