Nyakunkon a vizes vb, de még mindig nincs meg, mekkora legyen a mobil lelátó


A szervezők az eredetinél nagyobbat szeretnének, engedély még nincs rá, az árak pedig biztos, hogy itt is elszállnak majd.

Kevesebb mint két hónap van vissza a vizes vb-ig, de még mindig nincs meg, mekkora mobil lelátó épülhet a vízilabdatorna első szakaszának helyt adó margitszigeti helyszínen – írja a Magyar Nemzet.

Eredetileg a 2700 fő befogadására alkalmas fix tribünök mellett még egy 4800 fős ideiglenes emelvény kialakítását tervezték, így a délelőtti és délutáni meccsekre együtt egy nap összesen 15 ezer jegyet értékesíthettek volna. A nagy érdeklődés láttán az eseményt szervező Bp2017 Nonprofit Kft. kezdeményezte egy nagyobb mobil egység felállítását, de hogy ez lehetséges lesz-e, az a Nemzetközi Úszószövetségen múlik.

A cikk szerint a FINA-nak kell döntenie a módosításról, de hetek óta nem érkezett tőlük válasz. A szervezők nem is optimisták, szerintük nem bólint rá a bővítésre az úszószövetség.

A mobil lelátó kérdése azért izgalmas, mert bár a szervezők szerint egy hét alatt fel lehet húzni, előtte még egy közbeszerzést is le kéne zavarni rá, mert a helyszín kialakításának hárommilliárdos szerződése a tribünt nem tartalmazza. Igaz, a vizes vb tendereit a sürgősségre hivatkozva mindig erőltetett menetben, valódi verseny nélkül darálják le, így nyilván most sem történne másként. Ráadásul a közmondásos sürgősségből ez esetben valóban egyre inkább valódi sürgősség lesz.

Az mno szerint pedig a drágulás ebben az esetben azért is borítékolható lesz, mert tribünépítéssel nem foglalkoznak túl sokan Magyarországon, ráadásul a nyári szezonban könnyebben be is telik a kivitelezők naptára, úgyhogy az utolsó pillanatos munka biztosan feljebb nyomja majd az árakat.

A mobil lelátónál ráadásul egy látványosan magas árajánlat különösen kellemetlen lenne, a 24.hu értesülései szerint ugyanis a projektet épp azért vették el a Magyar Vízilabda-szövetségtől, mert a miniszter sokallta a szervezet megszokott beszállítója által kért összeget. A vizes vb célegyensében a kivitelezők két-háromszoros árszorzóval dolgoznak az mno szerint, és ez a következő hetekben csak emelkedni fog.

mfor.hu

Olvasta már?hirdetés
hirdetés
elrejt
 
.