Olimpia nélkül is megcsinálják az atlétikai stadiont Budapesten


Bár a 2024-es olimpiai pályázattól visszaléptünk, a kormány nem áll le, idővel meg fogja valósítani az eltervezett sportlétesítményeket, melynek egyik bizonyítéka a legfrissebb uniós közbeszerzési értesítőben jelent meg.

A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja tervpályázati kiírása jelent meg a legfrissebb uniós közbeszerzési értesítőben. 2017. június 20-ig várják a pályaműveket a IX. kerület Kvassay zsilip melletti VITUKI volt telepén létesítendő Budapest Atlétikai Stadion megvalósítására. A pályaművek díjazására és megvételére összesen bruttó 25 millió forint áll rendelkezésre.

"A tervpályázat célja a tervpályázati dokumentációban közzétett tervezési program megvalósítására legalkalmasabb tervező kiválasztása annak érdekében, hogy az Atlétikai stadion tervei magas építészeti minőségben, a jelen és távlati funkcionális igényeket messzemenőleg kiszolgáló módon, a rendelkezésre álló időbeli és pénzügyi lehetőségek között készüljenek el.

A tervpályázat eredményeként kiválasztott tervezővel Kiíró tervezési megbízást kíván kötni az Atlétikai stadion megvalósításához szükséges tervdokumentáció elkészítésére vonatkozóan" - olvasható a felhívásban.

(Fotó: MTI)

A bírálóbizottság minimum egymillió forintért veszi meg a pályaművet, a díj legnagyobb összege pedig 10 millió forint lehet a részletek szerint. A bizottság

  • elnöke: dr. Szeneczey Balázs (fővárosi önkormányzat részéről)
  • társelnöke: Tóth Csaba
  • tagjai: Szűcs Balázs (a ferencvárosi önkormányzat részéről)
  • Pásztor József (Magyar Építész Kamara)
  • Krizsán András DLA (Magyar Építőművészek Szövetsége)
  • Skardelli György (az új Puskás Stadion tervezője, a KÖZTI építésze)
  • Finta Sándor (Budapest korábbi főépítésze és a Budapest 2024 Zrt. Építészeti és Városfejlesztési Igazgatója)
  • Iványi Bálint.

A Magyar Nemzetnek korábban sem a vagyonkezelő, sem pedig a minisztériumok nem voltak hajlandóak elárulni, mi lesz a sorsa a 16,5 milliárd forintért vásárolt, Dunához közeli területnek, ahol a budapesti olimpia egyik fő helyszíne lett volna az atlétikai stadionnal. Márpedig úgy tűnik, hogy az eredeti elképzelések valósággá fognak válni.

A terület megvételére fordított 16,5 milliárd forint mellett már 14,15 millió forintot elköltöttek az atlétikai stadion nyílt tervpályázatához szükséges lebonyolító feladatának ellátására. A feladatra kiírt közbeszerzést a CÉH Tervező, Beruházó és Fejlesztő Zrt. nyerte meg, és a szerződést február 24-én írták alá.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Gigantikus mozipark épül Seszták városában - "egzotikus szegénynegyed" is leszGigantikus mozipark épül Seszták városában - "egzotikus szegénynegyed" is lesz

Mad Max-gokartot, sárkányvárost és még számos elképesztő ötletet suvasztottak bele Kisvárda következő nagy dobásába.

.
hirdetés
elrejt
 
.