Olvasói több mint harmadát elbukta Simicska


Megállíthatatlannak tűnik egyelőre az a lejtmenet, melybe az Orbán-Simicska párharc eredményeként került a milliárdos vállalkozó napilapja. Egy év alatt olvasóinak több mint harmadát elbukta már a Magyar Nemzet.

A tavalyi utolsó negyedévben átlagosan már csak 22 664 példányt tudtak értékesíteni Simicska Lajos lapjából, a Magyar Nemzetből - derül ki a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség friss adataiból. Pedig egy évvel korábban, 2014 végén még napi 35 347 lapot adtak el, a zuhanás 36 százalékos, ami a tavalyi év eseményeinek és a kiélesedő Orbán-Simicska párharcnak a számlájára írható.

Ahogy arra korábbi cikkeinkben is kitértünk, minden bizonnyal a kormányközeli megrendelések eladapádásával magyarázható főként a nagymértékű zuhanás. Amellett, hogy kétségkívül lehetnek olyan kormánypárti szimpatizánsok is, akik például az egy évvel ezelőtti ominózus G-Day miatt elfordultak a laptól (csak emlékeztetőül, Simicska Lajos ezen a napon illette a médiában a miniszterelnököt nyomdafestéket nehezen tűrő jelzővel).

Adatvédelmi előírások elsőkézből! Marketing, pénzügyek és HR szabályosan - Adatvédelem 2016 Konferencia a NAIH elnökhelyettesével! - 2016.03.03.

A Magyar Nemzet a harmadik negyedévhez képest 11 százalékkal kevesebb lapot adott el év végén.

Éves bázison egyébként a Népszava sem remekelt, melynek 11 419 példányos átlagos értékesítése 17,5 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál és 4,9-cel a harmadik negyedévinél. A politikai napilapok közé sorolható még a Népszabadság, melyet szintén nem kímélt a piac, negyedéves és éves bázison is jelentős visszaesést jelent a 38 599 darabos átlagos eladás.

A közéleti lapok is beszakadtak

A heti megjelenésű közéleti, gazdasági lapok közül még talán a Figyelő volt az, amelyik a legkevesebbel "megúszta". Az átlagosan eladott 7283 darabos példányszám ugyanis 3,3 százalékkal kevesebb a harmadik negyedévinél, de csak 4,3-mal múlja alul az egy évvel korábbi teljesítményt.

A szintén Simicska-tulajdonú Heti Válasz átlagosan 14 438 példányt adott el hetente, ami csupán 1 százalékkal kevesebb az előző negyedévinél, viszont az egy évvel korábbinál 11 százalékkal alacsonyabb.

A Heti Válasznál éves bázison még rosszabb teljesítményt mutatott a 168 óra, mely 16,8 százalékkal zuhant előző évhez képest, három hónap alatt pedig 6,3 százalékkal kevesebb a frissen auditált 13 535 darabos átlagos példányszám.

A pletykalapok tarolnak

A legszebb változásokat a pletykalapoknál lehet látni a tavalyi utolsó negyedévet tekintve. Éves bázison ugyanis a Best, a Story és a HOT magazin is javított számain, a Best 0,7, a Story 5,3 százalékkal növelte eladásait, a HOT pedig 2,1 százalékkal többet értékesített az év utolsó negyedévében. Három hónap alatt viszont mindegyik esetében csökkent az átlagosan eladott példányszám.

Az általunk vizsgált két színes napilap, a Blikk és a Bors éves és negyedéves bázison is veszített, közülük is a Blikk zárt rosszabb negyedévet. Három hónap alatt ugyanis 5,6 százalékkal kevesebbet tudtak értékesíteni a lapból, míg éves bázison 6 százalékkal alacsonyabb a frissen auditált 123 183 darabos példányszám. A Bors 66 586 darabos átlagos napi eladása 3,7 százalékkal kevesebb a harmadik negyedévinél, míg éves bázison 5,8 százalékos csökkenést jelent.

A női lapok értékesítése is alacsonyabb lett, hiszen a Kiskegyed 191 634 darabos átlagosan eladott példányszáma három hónap alatt 0,6 százalékos zsugorodás eredménye lett, éves bázison pedig 0,1 százalékos mínuszt jelent. A Nők Lapja esetében 0,5 százalékos a csökkenés három hónap alatt, míg a 2014 utolsó negyedévinél 1 százalékkal kevesebb a frissen auditált 216 224 példány.

mfor.hu
Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-30-839-3762-es számon!

hirdetés
Jelentős különbségek lehetnek a lakáshitelek törlesztőrészletei közötJelentős különbségek lehetnek a lakáshitelek törlesztőrészletei közöt

Akár 2 százalékpontos különbség lakáshitelek esetében, ami milliós nagyságrendű különbséget jelent a visszafizetendő összegben.

.
hirdetés
elrejt
 
.