Optimisták lettek a magyar vezérek


A magyar cégvezetők optimizmusa növekedett jövőjüket illetően, és derűlátóbbak, mint társaik világszerte - mondta Mekler Anita, a PwC Magyarország adótanácsadási üzletágának cégtársa csütörtökön a vezérigazgatói felmérést ismertető sajtótájékoztatón, Budapesten.

A nemzetközi tanácsadócég felmérése szerint globálisan a vezetők 82 százaléka, Magyarországon 84 százaléka bizakodó saját bevételének növekedését illetően, a világgazdaság egészét tekintve a magyar vezérigazgatók 54 százaléka számít növekedésre, ezzel szemben globálisan ez az érték a fele a hazainak.

A PwC Magyarországon ötödik alkalommal készítette el a vezérigazgatói felmérését az Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) szakmai partnerségével, Magyarországon 155 vezérigazgatót kérdeztek meg.

Mekler Anita rámutatott, hogy Magyarországon a vezetők 85 százaléka a szakemberhiányt vélik a legnagyobb fenyegetettségnek jövőjüket illetően.

Futó Péter lett az Év menedzsere 

Kattintásra galéria nyílik! 

A felmérés szerint a hagyományos célpiacok vonzereje továbbra sem csökken a hazai vezérigazgatók megítélésében, 8 százalékkal többen, a válaszadók 38 százaléka továbbra is Németországot tartják a legjelentősebb célpiacnak, de egyre inkább felértékelődnek a szomszédos országok is.

A PwC felmérése szerint a vezetők szerint a két legmeghatározóbb globális trend, a technológiai fejlődés, illetve a demográfiai változás befolyásolja majd a cégek működését a közeljövőben.

A megkérdezett vezérigazgatók közel háromnegyede arról számolt be, hogy cégének helyzete javult az elmúlt egy évben. A pozitív folytatásban is hisznek, 84 százalékuk úgy véli, képesek lesznek növekedni a következő 12 hónapban.

A válaszokból az látszik, hogy a globalizáció helyett a vállalatvezetők többsége egy többpólusú világ létrejöttét vizionálja, többféle érték és jogrenddel, gazdasági és kereskedelmi modellekkel számol - mondta a PwC Magyarország cégtársa, aki szerint a szakemberhiány azért is aggasztja különösen a vezérigazgatókat, mert 54 százalékuk létszámbővítést tervez, ami jelentős növekedés a tavalyihoz képest, amikor a vezérigazgatóknak csupán 42 százaléka mondta, hogy növelné alkalmazottainak számát.

Mekler Anita elmondta, a vezérigazgatók úgy látják, vállalatuk stratégiájára az ügyfelek, a versenytársak, a munkavállalók, a kormány és a szabályozó hatóságok, illetve a beszállítók vannak a leginkább hatással - a munkavállalók bekerültek azok közé, akik leginkább hatnak a vállalatokra.

Futó Péter, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének elnöke kiemelte, a felmérés is mutatja, hogy a technológiai és technikai fejlődés megállíthatatlan, sok terület automatizálódik, ami hatással lesz a munkavállalókra is, előtérbe került az élethosszig tartó tanulás.

MTI
Hirdetés


Telefont keres? Vezeték nélküli készülékek széles választékban! Írószerek, papír, irodatechnika, nyomtató kellékek. Nézzen szét az mfor.hu irodaszer áruházában!

További ajánlataink:
Másolópapírok, borítékok, Etikettcímkék, Nyomtatási kellékanyagok, Iratrendezők, Gyorsfűzők, Írószerek, Higiéniai termékek

.
Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-30-839-3762-es számon!

Cikkajánló
.
hirdetés
Még mindig jobb bankba tenni a pénzt, mint otthon tartaniMég mindig jobb bankba tenni a pénzt, mint otthon tartani

Két százalék fölötti betéti kamatok is elérhetők egyes hitelintézeteknél, de van ahol szinte nulla a kamat.

.
hirdetés
elrejt
 
.