Rekord árbevétel az Audi Hungariánál is


Rekord árbevétel mellett történetében először gyártott több mint kétmillió motort és több mint 160 ezer autót az Audi Hungaria Motor Kft. - jelentették be a vállalat vezetői csütörtökön a németországi ingolstadti központban tartott sajtótájékoztatón.

Peter Kössler, az ügyvezetés elnöke elmondta: a vállalat árbevétele 7,906 milliárd euró volt, 675 millió euróval nagyobb, mint 2014-ben.

Emlékeztetett: a januárban már közzétett gyártási számok szerint tavaly összesen 2 022 520 motort gyártottak, 50 ezerrel többet, mint 2014-ben. 32 gyárba szállítják ezeket az erőforrásokat, háromnegyedét az Audi számára. A kétmillió motor a Volkswagen-konszernen belül gyártott motorok egyötöde.

A gyártósorról összesen 160 206 autó gördült le Győrben, 25 ezerrel több, mint 2014-ben.

Axel Schifferer pénzügyekért felelős ügyvezető igazgató elmondta: az árbevétel megoszlását tekintve a motorgyártásban 4,6 milliárd euró, a járműgyártásban 2,8 milliárd euró bevételt értek el.

Adózás előtti eredménye 319 millió euróról 442 millió euróra nőtt.

Ez most az Audi kínálata

Hozzátette: tavaly 575 millió eurós beruházást hajtottak végre, amiből a motorgyártásnak 200 millió, a járműgyártásnak 80 millió euró jutott. Az elmúlt 23 évben 8,7 milliárd euró volt a Magyarországon befektetett összeg.

Peter Kössler hangsúlyozta: az idei év egyik legfontosabb feladata a Q3 győri sorozatgyártásának előkészítése lesz. A sorozatgyártás előkészítése mellett megkezdik a TT Cupé RS modell gyártását is.

Peter Kössler emlékeztetett: a világ legnagyobb motorgyárában kilenc motorcsaládból áll a termékpaletta, a 63 kilowattos teljesítménytől a 449 kilowattos teljesítményig. A motorgyártás területén hatezer ember dolgozik, s tavaly készült el a négymilliomodik Global Engine motor, a hárommilliomodik V6 Otto-TFSI motor, valamint az egymilliomodik motor az 1,2-1,4 literes R4 Otto-motor családban. Hozzátette: a motorgyártásban a jövőben 15 új motorvariánst vezetnének be.

A járműgyártásban jelenleg négyezer embert foglalkoztatnak, s tavaly készült el a háromszázezredik teljes egészében Győrben gyártott autó. Négy modellt gyártanak: az A3 Limousine-t, az A3 Cabriolet-et, a TT Cupét és a TT Roadstert.

Az ügyvezetés elnöke emlékeztetett arra is, hogy tavaly új épülettel bővült a motorfejlesztés, 80 ezer négyzetméteres logisztikai központot avattak, emellett újabb fékpadokat helyeztek üzembe.

Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős igazgatója elmondta: mind az Audi AG, mind a magyar leányvállalat vezetői nagy hangsúlyt fektetnek a szakképzett munkaerő pótlására. Tavaly 155 szakmunkástanuló végzett a vállalat duális szakképzési rendszerében, s 2001 óta több mint 1700-an szereztek szakmát az Audinál.

Hozzátette: a vállalat az előző évben tovább erősítette együttműködését a győri Széchenyi István Egyetemmel is, ahol tavaly januárban alakult meg az Audi Hungaria Járműmérnöki Kar.

A sajtótájékoztatón a vállalat vezetői emlékeztettek arra is, hogy a PannErgy Nyrt.-vel kötött megállapodás révén a győri gyár hőigényének 60 százalékát geotermikus energia adja, amellyel a VW-konszernen belül a leggazdaságosabb üzem a győri, és 23 ezer tonnával kevesebb szén-dioxidot bocsát ki.

Az Audi Hungaria Motor Kft. az Audi konszern tagja, az Audi és a Volkswagen konszernek központi motorszállítója. A vállalat jelenleg Győrben mintegy 11 ezer embert foglalkoztat közvetlenül, a beszállítókkal együtt pedig mintegy 30 ezret.

MTI
Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-30-839-3762-es számon!

hirdetés
Olvasta már?

A banki betétekre csak egy-egy akció erejéig lehet érzékelhető kamatot kapni, de az sincs jobb helyzetben, aki 3 vagy 12 hónapos dkj-ba tette a pénzét. Óhatatlan, hogy ilyenkor mindenki elkezdi keresni a tuti befektetést.

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

.
hirdetés
elrejt
 
.