Sokmilliós agrártámogatásokat kapnak a politikusfeleségek


A legjobban a fideszes hitvesek járnak.

Sokmilliós EU-s támogatásokban részesültek tavaly a politikusfeleségek, miközben sokan közülük csak most vágtak bele a mezőgazdaságba, írja a Blikk. A lap a Vidékfejlesztési Hivatal adatait kérte ki a parlamenti képviselők családtagjai EU-s és állami agrártámogatásairól.

A top 3-ba csak fideszes feleségek kerültek. L. Simon László fitneszedző hitvese 23,7 millió forint agrártámogatást kapott, mert tavaly 278 hektár földet vett. Horváth István, Szekszárd fideszes képviselőjének felesége angoltanár, de tulajdonos a Bikácsi Agrár Kft.-ben is, így 21 milliót kapott. A gazdasági bizottság elnökének, Bánki Eriknek  felesége jogász, de 2016-ban 18,5 millió agrártámogatásra volt jogosult. A Blikk szerint ő is elsőföldművelő lehet, mert az azt megelőző évben még csak 300 ezer forintnyi támogatást kapott.

Ellenzéki politikus felesége is kapott támogatást: a korábban is gazdálkodásból élő LMP-s Sallai R. Benedek neje 7,6 millióhoz jutott.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
Gigantikus mozipark épül Seszták városában - "egzotikus szegénynegyed" is leszGigantikus mozipark épül Seszták városában - "egzotikus szegénynegyed" is lesz

Mad Max-gokartot, sárkányvárost és még számos elképesztő ötletet suvasztottak bele Kisvárda következő nagy dobásába.

.
hirdetés
elrejt
 
.