Tényleg igaz: a jólöltözöttség sikeresebbé tesz


Ahogy annak idején a Roxette is megénekelte, létezik a sikerhez öltözés jelensége, amit most a Business Insider több tanulmányt idézve bizonyít.

Talán emlékeznek még a svéd Roxette nagy sikerű dalára, a Dressed for Success-re, amelyben a sikerhez vezető út egy fontos eleméről, a jólöltözöttségről énekeltek.

Nos, pár nemrég megjelent tanulmány alátámasztani látszik, hogy a megfelelő öltözék valóban a kívánt állás megszerzéséhez vezet, ugyanis a szép ruhák viselete befolyásolja, hogy a kollégák hogyan tekintenek ránk, milyen magabiztosnak érezzük magunkat, sőt, még azt is, hogy mennyire vagyunk képesek absztrak módon gondolkodni.

A Yale egyetemen, 128 férfivel végzett kutatásban a résztvevőknek megrendezett ártárgyalásokon kellett részt venniük, és az eredmények magukért beszéltek.

A rosszul öltözött résztvevők átlagosan 680 ezer dolláros elméleti profitot tudtak kialkudni, míg az "öltönyösöknél" ugyanez 2,1 millió dollár lett. A semlegesen öltözködők 1,58 millió dollárt kasszíroztak volna elméletben.

Michael Douglas az idős Gordon Gekkóként tudta a jólöltözöttség titkát

Michael Douglas az idős Gordon Gekkóként tudta a jólöltözöttség titkát 

Ugyanennek a kutatásnak a társszerzője szerint ez azt mutatja, hogy a rosszul öltözött  résztvevők teljesítménye elmarad jól öltözött társaiktól, akik fokozott elismerést is tapasztaltak.

Egy másik vizsgálatban az öltönybe öltözött résztvevők hajlamosabbak voltak részt venni, vállalatvezetőkre jellemző elvont, átfogó gondolkodásban, míg a kevésbé jól öltözöttek inkább apró részletekben vesztek el.

Michael L. Slepian, a szóban forgó tanulmány társszerzője, aki a Columbia Business School munkatársa szerint az öltönybe öltözők hajlamosabbak magukat hatalmasabbnak érezni, és ebben az esetben nem kell a részletekre fókuszálni.

mfor.hu 


Olvasta már?hirdetés
Az angolok és az oroszok is nagyon megszerették BudapestetAz angolok és az oroszok is nagyon megszerették Budapestet

A külföldi vendégek továbbra is nagyon odavannak Budapestért.

.
hirdetés
elrejt
 
.