Új buszokat vesz a Vértes Volán


A Vértes Volán Komárom-Esztergom megye négy térségében a városi közlekedésben tizenkét új autóbuszt állít forgalomba.

A húsz évnél is idősebb Ikarus 200-as típusokat felváltó járművek első két darabja Dorogon már közlekedik - tájékoztatta a közlekedési társaság vezérigazgatója kedden az MTI-t.

Horváth István elmondta, a fejlesztést a májusban végrehajtott 398 millió forintos tőkeemelés tette lehetővé. A Credo márkájú buszok felszerelésének kiegészítésére a Vértes Volán Zrt. saját forrásból további 37 millió forintot biztosít.

A Credo buszokat a győri székhelyű Kravtex Kft. gyártja. A járművek váza a cég mosonmagyaróvári üzemében készül, a fődarabok beépítése és az összeszerelés Győrben történik, míg a fényezést a Kisalföld Volán végzi. Az új buszok karosszériájában már 47 százalék a korróziónak fokozottabban ellenálló anyagok aránya. A buszokat 5880 köbcentis, IVECO típusú, Euro 4-es motorral szerelik, ennek köszönhetően üzemanyag-fogyasztásuk a hasonló kategóriájú társaikhoz képest lényegesen gazdaságosabb, környezetkímélőbb.

Az utolsó busz március végén érkezik meg, a járművek a dorogi, a tatai, a tatabányai és az oroszlányi térségben közlekednek.

MTI/Menedzsment Fórum 


Olvasta már?hirdetés
Jól muzsikált a kormány prociklikus gazdaságpolitikájaJól muzsikált a kormány prociklikus gazdaságpolitikája

4 százalékkal növekedhetett a magyar gazdaság a 2017-es évben a Raiffeisen elemzői szerint, amelyben a kedvező külső környezet mellett a hazai gazdaságpolitika is közrejátszott.

.
hirdetés
elrejt
 
.