Új igazgatóval erősít a hazai Alstom


Igazgatói pozíciót hozott létre, amelynek betöltésére és a hozzá kapcsolódó feladatok ellátására Gallatz Zoltánt nevezte ki az Alstom Transport Hungary. Új felelősségi körében Gallatz Zoltán elsősorban üzletfejlesztési feladatokat lát majd el, kezdetben elsősorban a Magyarországon, később pedig a teljes közép-kelet-európai régióban. A szakember december 1-től tölti be a budapesti 2-es és 4-es metrószerelvények szállítójának igazgatói tisztjét.

Gallatz ZoltánGallatz Zoltán

Gallatz Zoltán (53) gépészmérnök, diplomáját valamint MBA végzettségét a Budapesti Műszaki Egyetem közlekedésmérnöki karán szerezte. A szakember több mint 30 éves tapasztalattal rendelkezik a gépjárműiparban. Gallatz Zoltán az Ikarus Karosszéria és Járműgyárban kezdte pályafutását, ahol 11 évig dolgozott. Ezt követően az Interag Kft.-nél (a Daihatsu gépkocsik importőrénél), majd a Mercator Kft.-nél (az Alfa Romeo gépkocsik importőrénél) tevékenykedett.

Gallatz Zoltán 1993-tól - különböző kereskedelmi és üzletfejlesztési pozíciókban - a Renault magyarországi tehergépjármű üzletágánál dolgozott, ahol az Alstom Transport Hungary-hez történő csatlakozását megelőzően, a magyar piac mellett a bolgár, szerb és görög piacok üzletfejlesztési tevékenységérét is felelős volt. Az Alstom Transport szervezetén belül Gallatz Zoltán közvetlenül Roland Kientznek, a vállalat észak-európai régióért felelős alelnökének jelent majd, tevékenységét Budapestről látva el.

Magyarországon az Alstom csoport mindhárom üzletága, a Power Service, a Power Systems és a Transport is jelen van. Az Alstom Transport vezette konzorcium nyerte meg a budapesti M2 és a most épülő M4 metróvonal szerelvényeinek szállítására vonatkozó tendert. A cég közlekedési üzletágának tagjaként a vállalat informatikai megoldások részlege tíz éve van jelen Magyarországon, fő tevékenysége a különböző programnyelveken (ADA, C, C++, JAVA) írt egyedi vasúti szoftverek fejlesztése és ellenőrzése. A csoport vállalatai 450 főt foglalkoztatnak Magyarországon.

További karrierhíreket az mfor.hu Egyről a kettőre rovatában talál.

Menedzsment Fórum


Olvasta már?hirdetés
Jól muzsikált a kormány prociklikus gazdaságpolitikájaJól muzsikált a kormány prociklikus gazdaságpolitikája

4 százalékkal növekedhetett a magyar gazdaság a 2017-es évben a Raiffeisen elemzői szerint, amelyben a kedvező külső környezet mellett a hazai gazdaságpolitika is közrejátszott.

.
hirdetés
elrejt
 
.