Újabb csapás a férfimagazinok rajongói számára


Egymás után szűnnek meg vagy alakulnak át a férfimagazinok. Az újságfogyasztási szokások megváltozásával, és így az online oldalak térhódításával a felnőtteknek szóló tartalmi fogyasztás is az internetre tevődött át.

A felnőtt magazinok az elsők között érezték meg az online piac fogyasztókra gyakorolt hatását, miután az internet a felnőtt tartalom széleskörű elérését tette lehetővé, és az óta is küzdenek a digitális érához való alkalmazkodással.

A Penthouse Magazin múlt hét pénteken bejelentette, hogy végleg felhagy a nyomtatott példányainak az árusításával. A magazin, ami a Playboy legnagyobb riválisa, és már több mint ötven éve van a nyomtatott termékek piacán, elmondta, hogy mostantól csak elektronikus formában adják ki termékeiket a kor kihívásaihoz igazodva.

Legendás autók kerültek kalapács alá

A lap kiadója, a FriendFinder Network elmondta, hogy a lépés mögött a fogyasztási igények változásainak kiszolgálása áll, így a digitális Penthouse Magazin ötvözni fogja a nyomtatott példány tartalmi erősségeit a digitális élménnyel. A magazin fénykorában még 5 milliós eladási példányszámot produkált.

A Penthouse váltását minden bizonnyal a Playboy nem sokkal korábbi bejelentése is befolyásolhatta, ami szerint a magazin nem kíván több meztelen fotót publikálni. A férfimagazin januári-februári utolsó nosztalgikus „meztelen” száma Pamela Andersonnal a címlapján került az utcákra, aki a magazin történetének egyik leghíresebb címlaplánya.

A Playboy a pikáns fotók eltüntetésével egy átfogóbb lapátalakítási folyamatnak a részeként egy kis, ámde eddig meghatározó változást villantott fel. A széles átalakításoknak az eredményét márciusban fogja majd leleplezni a lap az új számban. Amit lehet tudni, hogy míg a Penthouse teljesen megszünteti a nyomtatott példányok forgalmazását, addig a Playboy tartalom átalakítással igyekszik megtartani azokat.

Bérkalkulátor 2016

Ismerje meg a 2016-os szabályokat!
Mennyit kaphat kézhez a bruttó bérből, mibe kerül a munkavállaló fizetésemelése?
Számoljon velünk, mennyi lesz a bére jövőre!

A 62 éves Playboy döntése mögött olyan megfontolások állnak, hogy kevesebb és kevésbé pikáns fotókkal megüthetik a "PG-13" (az amerikai besorolásban ez a 13 év alatti gyermekek szülői felügyelettel történő hozzáférését jelenti a médiatermékekhez) korhatáros besorolást, így lényegében mindenki számára hozzáférhetők lennének a példányok.

A Playboy szerint a meztelenség elhagyása lehet a visszatéréshez vezető út. A 40 éves mélyrepülésben lévő felnőtt magazin ugyanis az 1975-ös rekordszámú 5,6 milliós eladási számaihoz képest a tavaly évre 800 ezres példányszámú forgalmazást produkált. A tartalom finomodás már a Playboy.com online felületén és a Facebook-oldalán is megfigyelhető, tekintettel az online platformok szabályozására.

A Playboy képviselője a legfőbb felmerülő kérdésre, hogy miből fog állni a tartalom, ha nem meztelen fotókból, azt válaszolta, hogy mélyinterjúkra és regényirodalomra szeretnének támaszkodni, továbbá szex cikkírók és alkoholfogyasztással kapcsolatos tartalmak is szerepelnek majd a jövőre vonatkozó repertoárban.

A férfimagazinok a magyar lappiacon gyakorlatilag a 2000-es évek közepétől nehézségekkel küzdenek. Míg egy bő évtizede még számos ilyen magazint kínáltak az újságos standokon, addig mára szinte mindet megszüntették a kiadók. A Penthouse annak idején kétszer futott neki a magyar piacnak, mindkét alkalommal rövid idő után megszűnt a magyar nyelvű kiadvány. A több évig működő lapok közül az FHM-et 2009 óta már nem lehetett kapni, míg a CKM magazint 2013-ban megszüntette a kiadó a példányszám megállíthatatlan csökkenése miatt. Így már a hazai piacon gyakorlatilag csak a Playboy maradt, bár a legszebb évekhez képest ennek a magazinnak is számottevően visszaesett az eladott példányszáma.

mfor.huAjánló

Etikettek óriási választékban! Ha minőségi terméket keres, nálunk jó helyen jár, az Avery Zweckform etikettek teljes palettája megtalálható a kínálatunkban!

- Avery univerzális etikett címkék
- Avery színes univerzális etikett címkék
- Avery azonosító etikett címkék
- Avery visszaszedhető etikettek

További ajánlataink:
Prezentációs eszközök - Vizuál táblák, Flipchartok, Kiegészítők, Markerek és táblafilcek
Nyomtatási eszközök - Utángyártott tonerek, Utángyártott tintapatronok
Csomagolás - postázó dobozra, postázó dobozra, stretch és légpárnás fóliák

.
Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Promóció

Így kereshet pénzt profikkal
Érdemes a befektetési döntéseket magunknak meghozni, vagy bízzunk inkább szakemberekben?

Élményfaktor a digitális fizetésben
Lakást vegyünk vagy aranyat?

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

-----------------------------------------------------------------------------

Most sokat spórolhat a céges tankoláson, mutatjuk hogyan!
Ha személyre szabott, prémium szolgáltatásokat szeretne valaki, nem a "megszokott" nagy olajvállalat kútjait érdemes választani.

-----------------------------------------------------------------------------

Mire épülnek a digitális fizetési modellek? Mi köze az élménynek a profithoz? Mit adhatunk a felhasználóknak?

Élményfaktor a digitális fizetésben

.
hirdetés
elrejt
 
.