Újabb fideszest "támogat" a Szerencsejáték


Ezúttal az ex-oktatáspolitikus polgármester irányította önkormányzat kap pénzt a lottótársaság támogatási politikájának keretén belül.

A napokban jelent meg a Szerencsejáték Zrt. oldalán a januári és februári 8 millió forintnál nagyobb támogatási szerződések listája. Ez alapján az év első hónapjában ekkora összeget egyetlen cégnek, szervezetnek sem osztottak ki, februárban viszont két támogatott is szerepel a listán. 10 millió forintot kapott a kiskőrösi székhelyű Sajtó-Team Kft.

Ennél valamivel kevesebbet 23-án 8,5 millió forintot adott a Szerencsejáték Zrt. a XII. Kerület Hegyvidéki Önkormányzatának. A szerződés tárgya "közérdekű célra történő kötelezettség vállalás. Hasonló címszó alatt osztott pénzt tavaly a lottótársaság többek között a csíkszeredai fociklubnak (100 millió forintot) vagy a Századvég Politikai Iskola Alapítványnak (30 milliót).

A 12. kerület önkormányzat polgármestere Pokorni Zoltán, aki 1998 és 2001 között az első Orbán-kormány oktatási minisztere volt.

CSED, GYES, GYED kalkulátor

Számítsa ki, hogy mennyi CSED, GYED, illetve GYED-re jogosult!
CSED, GYES, GYED kalkulátor

A fideszes kötődésű szervezetek támogatása meghatározóvá kezd válni a Szerencsejáték Zrt. részéről. Tavaly a fent már említett Századvég Politikai Iskola Alapítvány mellett ugyanis

  • 25 millió plusz áfa összeget kapott a Deutsch Tamás testvéréhez köthető Élményliget Kft.,
  • 8 millió jutott a Jövő Uniója Alapítványnak (elnöke Tardi Tamás, aki egyben a Fidelitas Országos Választmányának elnöke is),
  • 10 millió ment az Örökség Kultúrpolitikai Intézetnek, mely a sajtóhírek szerint közvetetten kapcsolatban hozható L.Simon László kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkárral,
  • 6 millió forint a szintén L.Simon Lászlóhoz kapcsolható Kommentár Alapítvány. A szervezet adja ki a Kommentár folyóiratot, melynek szerkesztőbizottságának tagja az államtitkár,
  • 10 milliós támogatás jutott a Kisebbségekért - Pro Minoritate Alapítvány, melyet az Átlátszó korábbi cikke szerint az alapítványt Kövér László, Németh Zsolt és Madarász László hozta létre, a Pro Minoritate Alapítvány utódjaként.

15 milliárdot költenek egy újabb magyar stadionra

mfor.hu
Aludjon nyugodtan! (X)

Elviselhetetlen a partnere horkolása? Segít a Snore Stopper horkolásgátló készülék!
További információ és vásárlás

Stresszes a munkája? Gondok gyötrik? Problémái és rohanó gondolatai nem hagyják elaludni?
A Dreamate elalvást segítő készülék gyógyszermentes elalváshoz és tartós, pihentető alváshoz segíti.
Rendelje meg most!

.
Primalak

Folyamatosan keresünk több éves tapasztalattal rendelkező ingatlan tanácsadó munkatársakat!

Ha úgy szeretnél együtt dolgozni az ingatlanpiacon közel 15 éve sikeres vezető kollégáinkkal, hogy közben a jutalék jelentős része is Nálad marad, fényképes önéletrajzzal jelentkezz a iroda@primalak.hu e-mail címen, vagy lépj kapcsolatba velünk telefonon, a 06-70-340-84-06-es számon!

hirdetés
Célunk, hogy ne csak finanszírozó partnerként gondoljanak ránk (X)
.
hirdetés
elrejt
 
.