Újabb fideszest "támogat" a Szerencsejáték


Ezúttal az ex-oktatáspolitikus polgármester irányította önkormányzat kap pénzt a lottótársaság támogatási politikájának keretén belül.

A napokban jelent meg a Szerencsejáték Zrt. oldalán a januári és februári 8 millió forintnál nagyobb támogatási szerződések listája. Ez alapján az év első hónapjában ekkora összeget egyetlen cégnek, szervezetnek sem osztottak ki, februárban viszont két támogatott is szerepel a listán. 10 millió forintot kapott a kiskőrösi székhelyű Sajtó-Team Kft.

Ennél valamivel kevesebbet 23-án 8,5 millió forintot adott a Szerencsejáték Zrt. a XII. Kerület Hegyvidéki Önkormányzatának. A szerződés tárgya "közérdekű célra történő kötelezettség vállalás. Hasonló címszó alatt osztott pénzt tavaly a lottótársaság többek között a csíkszeredai fociklubnak (100 millió forintot) vagy a Századvég Politikai Iskola Alapítványnak (30 milliót).

A 12. kerület önkormányzat polgármestere Pokorni Zoltán, aki 1998 és 2001 között az első Orbán-kormány oktatási minisztere volt.

CSED, GYES, GYED kalkulátor

Számítsa ki, hogy mennyi CSED, GYED, illetve GYED-re jogosult!
CSED, GYES, GYED kalkulátor

A fideszes kötődésű szervezetek támogatása meghatározóvá kezd válni a Szerencsejáték Zrt. részéről. Tavaly a fent már említett Századvég Politikai Iskola Alapítvány mellett ugyanis

  • 25 millió plusz áfa összeget kapott a Deutsch Tamás testvéréhez köthető Élményliget Kft.,
  • 8 millió jutott a Jövő Uniója Alapítványnak (elnöke Tardi Tamás, aki egyben a Fidelitas Országos Választmányának elnöke is),
  • 10 millió ment az Örökség Kultúrpolitikai Intézetnek, mely a sajtóhírek szerint közvetetten kapcsolatban hozható L.Simon László kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkárral,
  • 6 millió forint a szintén L.Simon Lászlóhoz kapcsolható Kommentár Alapítvány. A szervezet adja ki a Kommentár folyóiratot, melynek szerkesztőbizottságának tagja az államtitkár,
  • 10 milliós támogatás jutott a Kisebbségekért - Pro Minoritate Alapítvány, melyet az Átlátszó korábbi cikke szerint az alapítványt Kövér László, Németh Zsolt és Madarász László hozta létre, a Pro Minoritate Alapítvány utódjaként.

15 milliárdot költenek egy újabb magyar stadionra

mfor.huTudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Promóció

Így kereshet pénzt profikkal
Érdemes a befektetési döntéseket magunknak meghozni, vagy bízzunk inkább szakemberekben?

Élményfaktor a digitális fizetésben
Lakást vegyünk vagy aranyat?

Nulla kamatot adnak a bankok? Akkor most mit kezdjen a pénzével?

-----------------------------------------------------------------------------

Most sokat spórolhat a céges tankoláson, mutatjuk hogyan!
Ha személyre szabott, prémium szolgáltatásokat szeretne valaki, nem a "megszokott" nagy olajvállalat kútjait érdemes választani.

-----------------------------------------------------------------------------

Mire épülnek a digitális fizetési modellek? Mi köze az élménynek a profithoz? Mit adhatunk a felhasználóknak?

Élményfaktor a digitális fizetésben

.
hirdetés
elrejt
 
.