Újabb kiskereskedelmi óriást kebelezhet be az Amazon


A tavalyi év egyik meglepő húzása volt, amikor az online piac nagyágyúja a virtuális térből átlépett a fizikailag is létező üzletekbe. Most újabb nagy felvásárlás jöhet?

2017-ben sok elemzőt meglepett az Amazon, amikor a nyár elején felvásárolták a Whole Foods Market nevű élelmiszer láncot. Egy elemző szerint logikus lépés lenne, ha a világ jelenleg leggazdagabb embere, Jeff Bezos tovább menne ezen az úton, és újabb láncot szereznének meg a hagyományos kiskereskedelemben.

Gene Munster techelemző szerint ezt a stratégiát követve az Amazon megveheti a Targetet, írja reggeli hírlevelében az Equilor. Az Amazon ráadásul ha lehetőséget lát, akkor komoly forrásokat tud megmozgatni, a tavaly bekebelezett Whole Foods például 14 milliárd dollár volt. Munster szerint a Target vásárlói köre és üzletszáma is ideális lehet a techóriásnak. Az elemző úgy véli, hogy a szabályozói engedélyt is megkaphatja az ügylet, mivel a Wal-Mart piaci részesedése így is nagyobb lenne, mint az Amazon-Target együttvéve. A Target felvásárlási ára 75 dollár lehet részvényenként, amely több mint 10 százalékos prémiumot jelent. 
 
mfor.hu 

Olvasta már?hirdetés
Brutális adócsökkentésre készül a kormányBrutális adócsökkentésre készül a kormány

De csak a következő évtized elején lesz rá pénz.

.
hirdetés
elrejt
 
.