Ujhelyi: az EB szerint nem akartak bankpánikot kelteni Magyarországon


A szocialista EP-képviselő azt mondja, Matolcsy György rémeket látott.

Az Európai Bizottság nem tapasztalta, hogy külföldi érdekek alapján bárki bankpánikot akart volna kelteni Magyarországon - közölte szerdán Ujhelyi István szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő Pierre Moscovici uniós pénzügyi biztos tájékoztatására hivatkozva.

Ujhelyi írásbeli kérdésére válaszolva Moscovici arról számolt be, hogy a bizottság "nem tapasztalta a magyar pénzügyi stabilitás komoly megingását az említett időszakban", valamint leszögezte, "olyan megbízható helyi források, mint például a Magyar Nemzeti Bank sem számoltak be az idézett esetekről, amelyek veszélyeztették volna a magyar pénzügyi stabilitást".

A szocialista EP-képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta,

"Matolcsy György végérvényesen nevetség tárgyává vált, ámokfutásával pedig sajnálatos módon már az egykor nagy súlyú intézmény hitelesség is lerombolta. Orbán Viktor "jobbkeze" tökéletes mintája az illiberális fideszes rezsimnek. Ezért mielőbb távoznia kell!"

Az MSZP alelnöke hangsúlyozta, Matolcsynak nem sikerült bizonyítani azon állításait, amelyek szerint egy NATO-szövetséges ország budapesti nagykövetségéről "kormánybuktató és jegybankbuktató tevékenységet" folytattak 2014 őszén, "egy titkosszolgálati és katonai forgatókönyv alapján" fel akarták használni a Magyar Nemzeti Bankot, hogy bankpánikot keltsenek Magyarországon és megbuktassák a kormányt.

MTI


Olvasta már?Tudja?

Vizes-vb költségszámláló*


* a közbeszerzési hirdetmények alapján ennyit már biztosan elköltöttünk a 25 milliárdosra tervezett rendezvényre

.
hirdetés
Valóság lett a sci-fi: megépítették a repülő taxitValóság lett a sci-fi: megépítették a repülő taxit

Egy német cég már a sikeres tesztrepüléseken is túl van.

.
hirdetés
elrejt
 
.