Mészáros Lőrinc cége újítja fel a Nemzeti Lovardát


Az elmúlt hónapok, év eseményei alapján nem túl nehéz kitalálni, hogy a lovarda felújítására kiírt tendert a felcsúti polgármester tavaly alapított cége nyerte el konzorciumban.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő által kiírt tender eredménye jelent meg csütörtök reggel az uniós közbeszerzési értesítőben. Eszerint a „Nemzeti Lovarda területén meglévő épületek átalakítása és bővítése, továbbá új épületek építésének megvalósítása” címmel kiírt tenderen a W-F Nemzeti Lovarda Konzorcium győzedelmeskedett.

A munkálatokat 2,5 milliárd forintért végzi el:

  • a West-Hungária Bau Kft,
  • és a Fejér-B.Á.L. Zrt.

A Fejér-B.Á.L. Zrt. Mészáros Lőrinc, felcsúti polgármester tavaly alapított cége, amit 5,1 millió forintos alaptőkével hoztak létre és 17-17 részvénnyel tulajdonostárs Ágnes, Mészáros Lőrinc felesége, valamint lányuk, Beatrix is.

Felcsút "ékköve"

A West Hungária Bau pedig az a cég, mely az elmúlt időszakban a vagyonkezelő tenderein egyre többször győzedelmeskedik és részt vett a Várkert Bazár felújításában is.

Mészáros cége már a megalapítás után pár hónappal elnyerte első közbeszerzését, mely a szombathelyi Püspöki Palota helyreállítására irányult. Itt is a West Hungária Bau-val közösen végezheti el a munkákat 828 millió forintért.

Egy hónapra rá már önállóan nyerte el a bicskei tanuszoda korszerűsítésére kiírt tendert. Ezt a munkát 137 millióért végzik el.

Így a lovarda munkálataival együtt fél év alatt összesen 3,5 milliárd forintot nyert el a Fejér-B.Á.L. Zrt.

mfor.hu


Olvasta már?hirdetés
370 milliárd dollár vált semmivé 10 nap alatt370 milliárd dollár vált semmivé 10 nap alatt

A szerdai nagy zuhanást követően csütörtökön inkább kivárás jellemezte a Bitcoin piacát.

.
hirdetés
elrejt
 
.