Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Munkaerőpiac

2009. július 1. 15:11:08Befektetés
Megint majdnem félmillióan kerültek az utcára Amerikában
Júniusban 473 ezer ember veszítette el az állását az amerikai versenyszférában, ami magasabb a várt 395 ezres értéknél - derül ki az ADP cég szerdán megjelent munkaerőpiaci indexéből. Az adat így is minimális javulást jelent májushoz képest, szakemberek szerint a vártnál magasabb adat a nagy autógyárak csődjével magyarázható.
.
2009. június 29. 09:16:19Makró | Vállalatok
410 ezer magyar munkanélküli
A foglalkoztatottak száma 3 millió 780 ezer, a munkanélkülieké 410 ezer fő volt, a munkanélküliségi ráta 9,8 százalékot ért el a 2009. március-májusi időszakban, a február-áprilisi szinthez képest gyakorlatilag stagnált a mutató - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn.
.
2009. június 26. 20:01:16Vállalatok | Személyes pénzügyek
Öt jel, amikor inkább várjunk a következő állásajánlatra
Öt jel, amikor inkább várjunk a következő állásajánlatraA válság miatti elbocsátás következtében egyre többen esnek abba a hibába, hogy az első adandó álláslehetőséget elfogadják, pedig lehet, hogy érdemes lenne egy kicsit várni egy jobb ajánlatra - olvasható a Marketwatch cikkében. A lap összegyűjtött öt olyan árulkodó jelet, amikor inkább mondjunk nemet az ajánlatra.
.
2009. június 25. 15:56:28Makró | Vállalatok
Varga István: gazdaságélénkítéssel lehet elkerülni a tartós munkanélküliséget
Eddig a válságkezelés volt a kormány elsődleges feladata, de remélhetőleg még az év során el lehet indulni a növekedésösztönzés irányába - mondta csütörtökön az MTI-nek Párizsban Varga István. A nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter szerint, ha nem indul be Európában mindenhol a gazdaságélénkítés, akkor tartós munkanélküliséggel kell számolni.
.
2009. június 24. 05:31:55Vállalatok
Mindenki a munkanélküliségtől retteg
Mindenki a munkanélküliségtől rettegA munkanélküliség a legégetőbb társadalmi probléma világszerte a Szonda Ipsos felmérése szerint. A globális fogyasztói bizalom másfél éves tartós zuhanás után végre stabilizálódni látszik, bár eközben a háztartások háromnegyede kénytelen volt szorosabbra húzni a nadrágszíjat és visszafogni a kiadásait.
.
2009. június 19. 08:36:36Vállalatok
Jó a magyar szakember-ellátottság
Térségi összevetésben elégedettek lehetnek a magyarországi szakember-ellátottsággal az itt működő vállalatok - írja a pénteki Világgazdaság egy friss felmérésre hivatkozva.
.
2009. június 18. 18:31:53Makró | Vállalatok
Vége a leépítéseknek a Cityben?
Vége a leépítéseknek a Cityben?Májusban már a korábbinál több állást hirdettek a pénzügyi cégek London üzleti központjában, mint az előző hónapban - idézi a Morgan McKinley felmérését a Bloomberg. Mindez azt jelentheti, hogy véget ért az a folyamat, ami az utóbbi hónapokra volt jellemző, hogy a vállalatok sorra rúgták ki munkatársaikat.
.
2009. június 18. 17:21:33Makró | Vállalatok
Gyorsan nő a munkanélküliség Svédországban
Több mint 150 ezerrel volt népesebb a munkanélküliek serege idén májusban Svédországban, mint egy évvel előtte, elérte a 446 ezret, a munkanélküliség pedig a 9 százalékot.
.
2009. június 18. 06:01:32Makró | Vállalatok
Más lesz a minimálisan bevallandó bér a fővárosban és az egyes megyékben
Finomodott egy kicsit a kormány elképzelése azzal kapcsolatban, hogy jövőre nem a minimálbérhez vagy annak duplájához kell igazítani a munkavállalók elvárt havi bérét, hanem az Állami Foglalkoztatási Szolgálat által összeállított lista lesz az irányadó, írja a Napi Gazdaság.
.
2009. június 17. 13:42:38Vállalatok
Közelít a hatvanezerhez a közcélú foglalkoztatottak száma
Több mint 58 ezer közcélú foglalkoztatott dolgozik az országban - közölte a Szociális és Munkaügyi Minisztérium miniszteri megbízottja Gyulán sajtótájékoztatón szerdán.
.
2009. június 17. 08:31:14Vállalatok
Kiszorítják a hazai munkanélküliek a külföldieket
A regionális munkaügyi központok adatai, illetve szakemberek becslése szerint a gazdasági válság kezdete óta 11-12 ezer - részben feketén foglalkoztatott - külföldi vendégmunkás kényszerült arra, hogy hazaköltözzön Magyarországról - írja szerdai számában a Napi Gazdaság.
.
2009. június 16. 17:51:55Vállalatok
Zárolták a Munkaerő-piaci Alap Rehabilitációs Alaprészét
Zárolta a Munkaerő-piaci Alap Rehabilitációs Alaprészének 2009. évi, mintegy 3,3 milliárd forintos keretét a Szociális és Munkaügyi Minisztérium (SZMM) - közölte a tárca az MTI-vel kedden.
.
2009. június 15. 16:52:51Vállalatok
Feketemunkásokkal játszanak túlélésre a cégek
Jelentősen, mintegy 15 százalékkal több feketemunkást találtak az ellenőrök idén június közepéig az elmúlt év hasonló időszakához képest a Dél-Dunántúlon, ahol, főleg az építőiparban, továbbra is nagy számban használnak eltűnő tintát a munkavállalói kiskönyvek kitöltésekor - mondta az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) régiós igazgatója az MTI-nek hétfőn.
.
2009. június 11. 12:16:43Vállalatok
Tízezer fogyatékos munkavállaló tűnhet el a munkaerőpiacról
Közel tízezer megváltozott munkaképességű vagy fogyatékos munkavállaló tűnhet el a nyílt munkaerőpiacról, amennyiben a kormány befagyasztja a Munkaerőpiaci Alapot (MPA) - hívta fel a figyelmet Pintér Csaba, a CÉHálózat és a Munkaesély Szövetség közös szakértője sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
.
2009. június 9. 12:47:40Vállalatok
Manpower: többen építenének le, mint ahányan bővítenének
Több magyar vállalat bocsátana el dolgozókat, mint ahány bővítené munkaerő-állományát 2009 harmadik negyedévében - mondta Kiss Judit, a Manpower Magyarország ügyvezető igazgatója a társaság nemzetközi felmérése alapján sajtótájékoztatón kedden. A felmérés során megkérdezett, munkaerő-állományuk bővülését vagy csökkenését váró vállalatok arányának különbségeként létrehozott Manpower Munkaerőpiaci Mutató Magyarországon -4 százalékot ért el.
hirdetés
hirdetés
.