Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Munkaerőpiac

2008. július 16. 09:09:50Vállalatok
Nem vonzó a magyaroknak a francia munkavállalás
Nem vonzza a külföldön munkát kereső magyarok többségét Franciaország, így várhatóan a munkavállalási tilalom feloldása után sem lesz több magyar álláskereső a franciáknál - mondta Kovács Géza, a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal főosztályvezetője az MTI-nek. A szakember arról is beszélt, hogy jelenleg nagyjából ugyanannyi francia dolgozik Magyarországon, mint magyar Franciaországban.
.
2008. július 14. 06:29:00Vállalatok
Segély helyett munka Start régiókártyával
Teljesen átláthatóvá akarja tenni a kormányzat a rendszeres szociális segély és a közcélú foglalkoztatás kasszáját - mondta Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter a Vasárnapi Hírek című hetilap legfrissebb számában megjelent interjújában. A tárcavezető új intézkedések bevezetését ígérte, amelyek megszüntetnék az önkormányzatok ellenérdekeltségét a közfoglalkoztatásban.
.
2008. július 11. 15:44:00Vállalatok
Főleg magyarok verik át a külföldön szerencsét próbáló honfitársainkat
Havonta körülbelül félszáz magyar munkavállaló "dől be" hamis álláshirdetéseknek vagy lesz csaló állásközvetítők áldozata az uniós tagállamokban. A legtöbbször külföldön élő honfitársaik csapják be a más országban munkát kereső magyarokat - mondta Oláh Lajos, a Külügyminisztérium osztályvezetője az MTI-nek pénteken. A tárca tájékoztató akciót indít, hogy figyelmeztessék a külföldi állást keresőket.
.
2008. július 7. 12:14:50Vállalatok
Tovább fogynak a regisztrált álláskeresők
A nyilvántartott álláskeresők száma június végén 415,6 ezer fő volt, ez májushoz képest 2,1 százalékos csökkenés, míg az előző év azonos időszakához képest 3,2 százalékos növekedés - mondta Pirisi Károly, a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal főigazgatója sajtótájékoztatón hétfőn Budapesten.
.
2008. július 1. 15:59:34Vállalatok
Világszerte kevés az energetikai szakember
A KPMG tanácsadó cég kutatása szerint a jövőt illetően a nemzeti olajtársaságok leginkább a képzett munkaerő hiányától tartanak.
.
2008. június 30. 09:34:50Vállalatok
Csökkent a foglalkoztatottak száma
A 2008. március–májusi időszakban a foglalkoztatottak száma 3 millió 858 ezer, a munkanélkülieké 322 ezer fő volt, ami 7,7 százalékos munkanélküliségi rátát jelentett - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
.
2008. június 30. 08:29:32Vállalatok
Munkavállalás: szabad a pálya Franciaországban
Franciaország teljesen szabad munkavállalást biztosít a közösségi tagságot 2004-ben elnyerő tíz ország állampolgárainak, így a Magyarországról érkezőknek is július elsejétől.
.
2008. június 27. 05:59:00Vállalatok
Hűségesebb dolgozókat akarnak a cégek
A világ munkaadói egyre jobban aggódnak amiatt, hogy munkaerejük akár egy másik országba is egy szempillantás alatt képes elköltözni, ha ott jobb álláslehetőséget sejt - derül ki a Manpower friss felméréséből.
.
2008. június 25. 13:49:27Vállalatok
Kevesebb az álláskereső a Közép-dunántúli régióban
A balatoni idegenforgalmi szezon és az idénymunkák beindulásának hatására egy hónap alatt mintegy kétezerrel csökkent az álláskeresők száma a Közép-dunántúli régióban - mondta az MTI-nek szerdán a regionális munkaügyi központ pr-referense.
.
2008. június 25. 13:19:35Vállalatok
Húszezer hátrányos helyzetű álláskereső kap támogatást
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv társadalmi megújulás operatív programja keretében húszezer hátrányos helyzetű álláskereső és inaktív személy kap támogatást munkaerőpiaci integrációjához - közölte Szentirmai Judit, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium monitoring titkárságának vezetője szerdán sajtótájékoztatón, Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn.
.
2008. június 25. 06:59:59Vállalatok
A piaci igényekhez alkalmazkodna a felsőoktatás
Hiller István szerint a piaci igényekhez megfelelően alakították ki a felsőoktatási hallgatók keretszámait, így a következő tanévben kevesebb bölcsész és több műszaki szakembert képeznek. A miniszter szavainak némileg ellentmond, hogy a jogászok számát nem csökkentették.
.
2008. június 20. 13:09:58Vállalatok
A magyar vállalkozások sem találnak szakképzett munkaerőt
A kancelláriaminiszter szerint Magyarországon jelenleg a vállalkozások tizenegy százaléka nem talál megfelelő szakképzettséggel rendelkező munkaerőt, s ha ez a helyzet megváltozna, hét százalékponttal nőhetne a foglalkoztatottság mértéke.
.
2008. június 16. 17:14:36Vállalatok
Romák segítik a romák munkába állását Észak-Magyarországon
Harmincöt Jász-Nagykun-Szolnok megyei, roma származású munkaerőpiaci menedzser vehette át a képzését igazoló oklevelét hétfőn Szolnokon; felkészítésüket az Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ végezte, hogy tevékenységükkel elősegítsék a cigány emberek társadalmi és munkaerő-piaci integrációját.
.
2008. június 16. 13:49:06Makró | Vállalatok
Tízezreket juttatna közmunkához a kormány
Közel tízmilliárd forintot fordít a kormány idén a közmunkaprogramra, amivel több tízezer ember juthat legális munkához - jelentette be Szűcs Erika, szociális és munkaügyi miniszter a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón.
.
2008. június 12. 11:39:36Vállalatok
Csökkent az álláskeresők száma
A nyilvántartott álláskeresők száma május végén 424 500 volt, ami áprilishoz képest 4,1 százalékos csökkenés, míg az előző év azonos időszakához viszonyítva 2,7 százalékos növekedés - mondta Pirisi Károly, a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal főigazgatója sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
.