Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Munkaerőpiac

2017. február 25. 06:37:59Makró
Lázár: "keményen csökkenteni kell" az állami munkavállalói létszámot
Lázár János szerint a legnagyobb hazai munkaerő-tartalék az "államban van". A Miniszterelnökséget vezető miniszter erről péntek este beszélt a hajdú-bihari kereskedelmi és iparkamara által rendezett gazdasági fórumon Debrecenben.
.
2017. február 24. 16:40:59Makró | Személyes pénzügyek
Félnek tőle a magyar cégek, pedig máshol működik
Félnek tőle a magyar cégek, pedig máshol működikA napokban látott napvilágot az OECD felmérése, amely a rugalmas munkaidő alkalmazását vizsgálta. Magyarország továbbra is a sereghajtók között található.
.
2017. február 21. 16:57:25Makró
A szerződéseikben foglaltnál heti 5 órával többet dolgoznak a magyarok
A magyar munkavállalók 82 százalékának kiemelkedően fontosak a juttatások, ha a céghez való lojalitásról van szó, 43 százalékuknál a fizetés a legfontosabb szempont a munkahely kiválasztásakor – derül ki egy friss felmérésből. Az OTP Bank cafeteria üzletágának vezetője szerint azok a munkáltatók vannak előnyben, akik béren kívüli juttatások révén igyekeznek többet nyújtani a munkaerőpiacon.
.
2017. február 20. 16:40:59Makró
Orbán egy kicsit túltolhatta a Parlamentben
Orbán egy kicsit túltolhatta a ParlamentbenA kormányfő napirend előtti felszólalásában szokás szerint összegezte az eddigi gazdasági eredményeket. Szerinte a gazdasági növekedésben és a foglalkoztatási rátában is jobbak vagyunk az EU-s átlagnál. A valóság egy picit más.
.
2017. február 20. 12:16:59Makró
Baj lehet? 2012 óta nem történt ilyen a versenyszférában
Baj lehet? 2012 óta nem történt ilyen a versenyszférában4 éve nem látott mértékben apadt a versenyszféra dolgozói létszáma a legfrissebb adatok szerint. Aggódni kellene?
.
2017. február 14. 05:49:59Makró
Feszültséget kelt a minimálbér emelése
Nem lesz könnyű megoldani a kötelező béremelések miatt kialakult bértorlódási feszültséget - vélekedett a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének (KASZ) elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjúban.
.
2017. február 9. 16:22:59Makró
Ilyen magyarázatot sem hallottunk az új munkaszüneti napra
A gazdaság teljesítménye lehetőséget ad a nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítására - mondta az emberi erőforrások minisztere a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) ülésén.
.
2017. február 9. 15:13:22Vállalatok
Informatika, ahol a pályakezdők és pályamódosítók nyertesek lehetnek
Szoftver- és mobilalkalmazásfejlesztőkből lesz továbbra is a legnagyobb hiány az informatikai munkaerő magyar piacán, ahol a foglalkoztatók egyre komolyabb erőfeszítéseket kell tegyenek az állások betöltéséért – derült ki a Codecool informatikai szakoktató cég HR-vezetők körében végzett kutatásából. A szakértők szerint azonban tévedés erre csupán országspecifikus tendenciaként tekinteni, és átmeneti megoldások sikerében bízni. A pályakezdők és a bátor pályamódosítók lehetnek egyedül nyertesei a következő éveknek, hiszen esélytelen, hogy lépést tartson az igényekkel a hagyományos oktatás és az eddig ismert HR-eszköztár.
.
2017. február 9. 05:58:59Vállalatok
429 dolgozótól vált meg a Posta tavaly
429 dolgozótól vált meg a Posta tavaly2016 egészét tekintve 429 fővel apadt az átlagos dolgozói létszám a Magyar Postánál. Történt mindez úgy, hogy a harmadik és a negyedik negyedévben is létszámbővítésről árulkodnak a számok.
.
2017. február 7. 22:26:52Vállalatok
Több munkaerő-kölcsönző is lehúzhatja a rolót
Egy tavaly decemberi kormányrendelet módosítás következtében több munkaerő-kölcsönző is befejezheti tevékenységét, mert 2 millióról 5 millió forintra emelték a kötelező vagyoni biztosítékot. A rendelet nagy hatással lesz azokra a vállalatokra, akik munkaerő-kölcsönzéssel oldják meg a többletmunka elvégzését, hiszen ha nem teljesíti a kölcsönző cég a megemelt vagyoni biztosítékot, nem kölcsönözhetnek a munkavállalót a vállalat részére a továbbiakban. A szakemberek szerint az intézkedés a munkavállalóknak kedvez.
.
2017. február 2. 14:37:59Vállalatok
Pályázattal segítenék a munkanélküli vagy inaktív személyek elérését
Nem állami szervezetek munkaerőpiaci szolgáltatásainak támogatása címmel új pályázati felhívás jelent meg a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (Ginop) keretében, civil és nonprofit szervezetek 6 milliárd forintra pályázhatnak - hívta fel a figyelmet Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára csütörtökön.
.
2017. január 30. 14:31:59Makró
Végre nem a közmunka pörgetheti majd a piacot
Folytatódhat a foglalkoztatottak számának növekedése, illetve a munkanélküliek számának csökkenése ebben az évben, a munkaerőpiac szerkezete pedig kedvező irányba mozdulhat - kommentálták a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn közzétett adatait elemzők.
.
2017. január 30. 14:25:59Makró
Varga még jobban ösztönözné a munkaerő vándorlását
A munkaadói érdekképviseletekkel és önkormányzatokkal történt egyeztetést követően a következő hónapokban további munkaerő-mobilitást segítő intézkedések lépnek életbe, a regionális különbségek csökkentése érdekében - mondta a nemzetgazdasági miniszter hétfőn Budapesten.
.
2017. január 30. 09:34:59Makró
18 éve biztos nem volt ilyen alacsony a munkanélküliség
18 éve biztos nem volt ilyen alacsony a munkanélküliségTavaly éves átlagban 5,1 százalékra csökkent a 15-74 éves korosztályban a munkanélküliség - derül ki a KSH hétfő reggeli közléséből. 1998 óta egyszer nem volt ennyire alacsony a ráta.
.
2017. január 27. 05:28:59Vállalatok
7000 dolgozót építettek le a cégek tavaly
7000 dolgozót építettek le a cégek tavalyÖsszesen 7028 dolgozótól váltak meg a cégek csoportos létszámleépítés keretén belül - derül ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat statisztikáiból.
hirdetés
hirdetés
.