Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Munkaerőpiac

2014. október 21. 09:22:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Amivel büszkélkedhetnek Orbánék: soha nem dolgoztak ennyien
Amivel büszkélkedhetnek Orbánék: soha nem dolgoztak ennyienA legfrissebb adatok szerint történelmi csúcsra emelkedett a hazánkban dolgozók száma. Igaz, a szép adatok mögött kevésbé szépet is találni.
.
2014. október 21. 09:07:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
234 600 forint volt a bruttó átlagkereset
2,9 százalékkal nőttek az átlagkeresetek az egy évvel korábbihoz képest a legalább 5 főt foglalkoztató vállalkozások, a költségvetési intézmények és a nonprofit szervezetek körében.
.
2014. október 20. 13:52:59Vállalatok
Varga több kiváló szakmunkást szeretne
Sokkal több kiváló szakmunkásra és technikusra van szükség a magyar gazdaság fejlődéséhez, mint amennyit a jelenlegi oktatási rendszer képez – mondta a nemzetgazdasági miniszter a fiatal európai szakemberek Euroskills elnevezésű vetélkedőjének magyar nyerteseit köszöntő rendezvényen hétfőn, Budapesten.
.
2014. október 19. 14:01:59Makró
Orbán: 2018-ra ne legyen szükség jövedelempótló támogatásra
A kormány célja, hogy legkésőbb 2018-ra egyetlen jövedelempótló támogatásra se legyen szükség Magyarországon, el kell érni, hogy mindenkinek legyen munkája - közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz önkormányzati választási kampányát értékelő vasárnapi rendezvényen, a budai Millenárison.
.
2014. október 17. 05:37:59Vállalatok
Ennyire kevés ellátás nélküli állástalan sem volt még
Ennyire kevés ellátás nélküli állástalan sem volt mégSoha nem volt ennyire kevés az olyan állástalan, akik ellátás nélkül kénytelenek átvészelni a munka nélküli időszakokat - derült ki a legfrissebb adatsorokból.
.
2014. október 15. 13:55:59Vállalatok
A válság óta nem volt ilyen kevés munkanélküli Nagy-Britanniában
Hatéves mélypontra süllyedt a brit munkanélküliségi ráta a brit statisztikai hivatal (ONS) szerdai ismertetése szerint.
.
2014. október 15. 13:25:59Makró | Vállalatok | Személyes pénzügyek
Így mentett meg sokakat a SZÉP-kártya az esős nyártól
Így mentett meg sokakat a SZÉP-kártya az esős nyártólA hazai turizmus fellendülésével együtt emelkedett a béren kívüli juttatásként adható SZÉP-kártyás forgalom a magyarországi kereskedelmi szálláshelyeken, egészen 2014 júniusáig. Júliusban már csökkent, a visszaesés pedig a szabadságolások hónapjában, augusztusban is folytatódott, így elsőre azt gondolhatnánk, hogy megcsappant a cafeteria népszerűsége, azonban a csökkenés mögött egészen más okok húzódnak meg.
.
2014. október 15. 11:46:59Makró | Vállalatok
Egy felmérés szerint 350 ezer magyar vándorolt ki az országból
Nagyjából 350 ezerre becsülhető a Magyarországról kivándoroltak száma egy 2013 eleji adatfelvételen alapuló mérés szerint, amelyet szerdán ismertettek a kutatás vezetői Budapesten, a Központi Statisztikai Hivatalban (KSH).
.
2014. október 14. 09:16:59Makró
Andor: kevés a pénzügyi szigor a gazdasági talpraálláshoz
Nem elég a pénzügyi szigor a válságból való kilábalásra, a gazdasági kormányzásnak foglalkoztatási és szociális szempontokat is figyelembe kell vennie – mondta az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi befogadásért felelős biztosa egy konferencián hétfőn Budapesten.
.
2014. október 13. 13:37:59Makró
Orbán csak önmagát ismételte
Orbán csak önmagát ismételteOrbán Viktor napirend előtti felszólalásával indul az önkormányzati választások másnapján az ülésnap.
.
2014. október 9. 13:07:59Makró
Farkas Flórián miniszterelnöki biztos lesz
A közmunka volt a legnagyobb jótétemény a roma közösség számára az elmúlt négy évben - mondta Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, miután megbeszélést folytatott az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökével, Farkas Flóriánnal, áttekintve a kormány és az ORÖ közötti megállapodást. Orbán Viktor a tárgyalás után közölte azt is, miniszterelnöki biztosnak kéri fel Farkas Flóriánt.
.
2014. október 9. 08:16:59Makró | Vállalatok
Eurómilliárdok jutnak a fiatalok munkanélküliségének csökkentésére
Mintegy 10 milliárd euró áll a tagországok rendelkezésére a fiatalok körében tapasztalható munkanélküliség leküzdésére kialakított Ifjúsági Garancia megvalósításához - mondta szerdán Andor László uniós biztos a foglalkoztatásról szóló EU-csúcstalálkozón Milánóban.
.
2014. október 8. 19:55:59Makró | Vállalatok
Orbán bemutatja a munkaalapú társadalom politikájáról szóló elképzeléseket
Magyarország bebizonyította, hogy a költségvetési fegyelem fenntartása és államadósság-csökkentés mellett is lehet munkahelyeket teremteni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Milánóban, a foglalkoztatásról szóló EU-csúcs előtt a közmédiának adott nyilatkozatában. A kormányfő az olasz városban találkozott Angela Merkel német kancellárral is, akivel kül- és energiapolitikai kérdésekről tárgyalt.
.
2014. október 8. 19:37:59Vállalatok
Van, hogy nem az állást, hanem a munkaerőt nehéz megtalálni
Van, hogy nem az állást, hanem a munkaerőt nehéz megtalálniFurcsa lehet azok számára, akik hónapok vagy évek óta sikertelenül keresnek munkát, hogy vannak olyan szektorok, ahol a munkaadók nem találnak jó alkalmazottakat.
.
2014. október 6. 14:52:59Vállalatok
90 ezer magyar kényszerből részmunkaidős
90 ezer magyar kényszerből részmunkaidősA legfrissebb adatok alapján 90,6 ezer olyan magyar foglalkoztatott van, akik bár tudnának többet is dolgozni, csak részmunkaidőben foglalkoztatják őket. Számuk több mint egy éve nem igazán távolodik el ettől a szinttől.
.