Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Munkaerőpiac

2014. november 14. 12:55:59Makró | Vállalatok
Czomba: több szakmunkásra, technikusra van szükség
Több szakmunkásra, technikusra van szükség, mint amennyit a jelenlegi képzési rendszer kibocsát, ezért egyebek mellett ki kellene tolni vagy meg kellene szüntetni az iskolarendszerű szakképzés 21-éves korhatárát, hogy érettségi után minél többen tudjanak részt venni abban - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésekért és munkaerőpiacért felelős államtitkára pénteken, Székesfehérváron, a Fejér Megyei Kormányhivatal pályaválasztási kiállításán megtartott szakmai fórumon.
.
2014. november 14. 12:01:59Makró
Átalakíthatják a közfoglalkoztatás támogatási rendszerét
Átalakítaná a közfoglalkoztatás támogatási rendszerét a kormány a Belügyminisztérium kormányrendelet-tervezete szerint. A javaslat elfogadása esetén akár egész évben dolgozhatnak a közfoglalkoztatottak, az egyes programok hosszabb ideig működhetnek, továbbá a változtatásoknak köszönhetően negyvenezerrel bővülhet a foglalkoztatottak száma - írja a Magyar Nemzet pénteken.
.
2014. november 14. 05:34:59Vállalatok
Tobzódunk a közmunkás állásokban jövőre
Tobzódunk a közmunkás állásokban jövőreÚgy tűnik, a kormány nem bízik abban, hogy a piac képes lenne nagy számban új munkahelyeket létrehozni. A foglalkoztatásbővülésben szinte egyáltalán nem is építenek erre a tényezőre. Így ha jövőre állna munkába, nagyobb eséllyel lehet közmunkás Önből.
.
2014. november 13. 14:13:59Vállalatok
Czomba Sándor szerint a versenyszféra húzza fel a foglalkoztatást
Mintegy tizenegy hónapja úgy nő a foglalkoztatás Magyarországon, hogy a növekedés döntő többségét a versenyszféra adja - hangsúlyozta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkára csütörtökön egy szakkonferencián.
.
2014. november 13. 09:34:59Vállalatok
Felszívja a piac a Nokia elbocsátott dolgozóit
A Nokia november végén bezáró komáromi gyárából elbocsátott 1149 magyar munkavállaló kétharmada már elhelyezkedett - mondta az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.
.
2014. november 7. 15:37:36Makró | Vállalatok
Újabb mélyponton a munkanélküliség az Egyesült Államokban
Több mint hatéves mélypontra süllyedt a munkanélküliségi ráta az Egyesült Államokban októberben: a munkaügyi minisztérium pénteken közölt adatai szerint 5,8 százalékra mérséklődött az állástalanok aránya a szeptemberi 5,9 százalékról.
.
2014. november 6. 14:52:59Vállalatok
A munkanélküliek képzettsége gyakran elégtelen
A szabad munkaerő képzettsége gyenge pont, a vállalkozók nem minden esetben találnak megfelelően képzett munkaerőt, ezért az első számú és legfontosabb kérdés az oktatási és a szakképzési rendszer erősítése - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium szakképzésekért és munkaerőpiacért felelős államtitkára.
.
2014. november 4. 17:22:59Makró
Munkához kötnék a családi pótlékot
A Fidesz-KDNP azt javasolja, hogy 200 ezer forintos összegig ne változzon a cafeteria adószintje - közölte Rogán Antal kedden Budapesten, a Fidesz-KDNP-frakció ülése után, amelyen áttekintették a jövő évi költségvetési és adótörvény-javaslatot. A tanácskozásról tartott frakcióvezetői beszámoló szerint az internetadó-javaslat visszavonása szerdán várható. Emellett a kormánypárti képviselők azt kérték a kabinettől, hogy a bürokrácia területén is legyen rezsicsökkentés.
.
2014. november 3. 09:40:59Vállalatok
Közel 4 ezren "mentik a diplomájukat"
Már csaknem négyezer fiatal vesz részt a diplomamentő program nyelvtanfolyamain, másfél hónap alatt 340 képzés indult el az ország 82 településén. Eddig 31 ezren jelezték, hogy szeretnének részt venni a programban, élénk az érdeklődés, amit jelez, hogy az elmúlt 4 hét alatt ezerrel nőtt a regisztráltak száma - mondta a nemzetgazdasági miniszter.
.
2014. október 31. 18:55:59Vállalatok
107 embert küldött el Szijjártó minisztériuma pénteken
Százhét munkatársat küldenek el a Külgazdasági és Külügyminisztériumtól (KKM) péntek, 17 órai hatállyal.
.
2014. október 31. 14:34:59Vállalatok
60 milliárddal vágják meg a segélyeket Orbánék
60 milliárddal vágják meg a segélyeket OrbánékHa a költségvetésből megpróbáljuk összeszedni azokat a munkaerőpiaci támogatásokat, melyek közvetlenül a munkanélküliek "kezébe" irányulnak, akkor az látható, hogy mintegy 60 milliárd forinttal kevesebb jut nekik jövőre.
.
2014. október 31. 07:55:59Makró
Orbán visszalép: így nem lehet bevezetni a netadót
Orbán visszalép: így nem lehet bevezetni a netadótA miniszterelnök szerint a jelenlegi körülmények között nem lehet bevezetni az internetadót, vagyis a távközlési adót nem lehet kiterjeszteni - mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
.
2014. október 30. 19:16:59Vállalatok
Újabb életpályamodell jöhet
A kormány nagyra értékeli az egészségügyi szakdolgozók hivatástudatát, munkáját, 2015-ben is számíthatnak a kormányra, és számukra is szeretne életpályamodellt kialakítani - erről az egészségügyért felelős államtitkár beszélt az MTI-nek abból az alkalomból, hogy tízéves fennállását ünnepli a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara.
.
2014. október 29. 14:43:59Vállalatok
A kormány nem áll le: még több közmunkás lesz jövőre
A kormány nem áll le: még több közmunkás lesz jövőreA kormányzati cél a jelenlegi kedvező munkaerőpiaci tendenciák fenntartása és folytatása, ezért jövőre kibővítik a közfoglalkoztatási programot - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Czomba Sándor szakképzésért és munkaerőpiacért felelős államtitkár.
.
2014. október 29. 09:10:59Vállalatok
Újabb rekord: már 7 éves mélyponton a munkanélküliség!
Újabb rekord: már 7 éves mélyponton a munkanélküliség!A legfrissebb adatok szerint tovább folytatódott a munkaerőpiac javulása, melynek eredményeként újabb mélypontra, 2007 októbere óta nem látott mélységbe csökkent a magyar munkanélküliség.
.