Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Munkaerőpiac

2012. október 15. 05:34:59Vállalatok
Rajtuk is segíthet a munkahelyvédelmi akcióterv
Rajtuk is segíthet a munkahelyvédelmi akciótervSzinte minden második állástalan szakképzetlen, minden hatodik 25 év alatti és minden hetedik 55 év feletti. Munkavállalói szempontból az idősebb korosztály van a legnehezebb helyzetben, fokozatosan egyre nagyobb arányt képviselnek. A munkahelyvédelmi akcióterv akár rajtuk is segíthet. Mfor.hu-háttér.
.
2012. október 14. 13:28:59Vállalatok
A szükségesnél 150 ezerrel kevesebb diplomás lesz 8 év múlva
A magyar munkaerőpiacról csaknem 150 ezer jól képzett, diplomás szakember hiányzik majd 2020-ban; míg a gyártás területén túlkínálat lesz jelentkezőkből, az üzleti szolgáltatásoknál és az építőiparban munkaerőhiányra lehet számítani - hívja fel a figyelmet a legfrissebb előrejelzésekre hivatkozva a Randstad.
.
2012. október 13. 16:46:59Vállalatok
Az NGM a fiataloknak segít majd munkába állni
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) több, a fiatalok, pályakezdők elhelyezkedését segítő programot tervez, ezek előkészítése folyamatban van - mondta Jáczku Tamás, a tárca főosztályvezetője szombaton Budapesten, a Munkástanácsok Országos Szövetségének (MOSZ) rendezvényén.
.
2012. október 10. 05:01:59Vállalatok
Munkavédelmi terv: a járulékcsökkentés sok munkavállalón segíthet
A munkahelyvédelmi akciótervhez kapcsolódó járulékcsökkentés olyan mértékű, amely már érdemben segítheti a munkahelyek megőrzését és a foglalkoztatás kifehérítését - jelentette ki Zs. Szőke Zoltán, az Áfeosz-Coop Szövetség elnöke kedden, a parlament által a múlt héten megszavazott intézkedéscsomagról szóló budapesti sajtótájékoztatón.
.
2012. október 8. 14:28:59Makró | Vállalatok
Dávid Ferenc: a kormány egyeztetés nélkül hozta meg a döntéseit
Dávid Ferenc: a kormány egyeztetés nélkül hozta meg a döntéseitÚgy, hogy egy éve nem tudni, lesz-e IMF-megállapodás, a kormány nem beszél a jegybankkal, és három hónapra előre nem lehet látni, nem lehet a befektetői bizalmat sem megerősíteni - mondta Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára egy hétfői konferencián. Mfor.hu-tudósítás.
.
2012. október 8. 11:37:59Vállalatok
Pataky: feszültségeket generált a kormány a munkaerőpiacon
Pataky: feszültségeket generált a kormány a munkaerőpiaconHiába hozott jószándékú intézkedéseket a kormány az elmúlt időszakban, és tömegeket terelt a munkaerőpiacra, mondván "ne otthon henyéljen segélyen", azzal feszültségeket növelte - mondta Pataky Péter, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének elnöke egy hétfői konferencián. Mfor.hu-tudósítás.
.
2012. október 8. 09:16:59Vállalatok
La Libre Belgique: kizsákmányolják a kelet-európai munkásokat
Kizsákmányolják Belgiumban a kelet-európai munkavállalókat, különösen azokat, akiknek nincs munkavállalási engedélye - írta hétfői számában a La Libre Belgique című napilap.
.
2012. október 3. 12:16:59Vállalatok
Czomba: 7 ezer fiatalt segítene munkához a kormány
Az eredetileg tervezett létszám kétszerese, több mint hétezer fiatal juthat munkához az Első munkahely garancia programban - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
.
2012. szeptember 29. 10:31:59Vállalatok
Október elejétől jár a lakhatási támogatás
Lakhatási támogatást kaphatnak október elsejétől azok, akiket a munkaügyi kirendeltség legalább három hónapja álláskeresőként tart nyilván, és állandó lakóhelyüktől távol vállalnak munkát - tartalmazza a munkába járással összefüggő terhek csökkentését célzó támogatásokról, valamint a munkaerő-toborzás támogatásáról szóló 39/1998. (III. 4.) Korm. rendelet módosítása, amely a legfrissebb Magyar Közlönyben jelent meg.
.
2012. szeptember 28. 15:37:59Vállalatok
Andor: aggasztó az uniós foglalkoztatási helyzet
Az Európai Unióban a második negyedév pénteken közzétett statisztikai adatainak tanúsága szerint továbbra is aggasztó a foglalkoztatási és a társadalmi helyzet - állapította meg Andor László EU-biztos.
.
2012. szeptember 28. 11:22:59Vállalatok
Két és féléve nem volt ilyen kevés munkanélküli
Két és féléve nem volt ilyen kevés munkanélküliÚjabb rekordokat hozott az augusztus a munkaerőpiacon, hiszen a foglalkoztatási ráta 5 éves csúcsára emelkedett, a munkanélküliek száma pedig közel hároméves mélypontra süllyedt.
.
2012. szeptember 28. 09:07:59Vállalatok
10,4 százalékra csökkent a magyar munkanélküliség
Az idén nyáron, június-augusztusban 456 ezer munkanélküli volt Magyarországon, ami 10,4 százalékos munkanélküliségi rátát eredményezett, és 0,4 százalékponttal alacsonyabb az egy évvel korábbinál - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken.
.
2012. szeptember 26. 05:19:59Vállalatok
Nagy tévhit, hogy a közmunkától van több foglalkoztatott
Nagy tévhit, hogy a közmunkától van több foglalkoztatottAz elmúlt két évben a foglalkoztatottak száma 92 ezerrel emelkedett, ugyanakkor a közmunkások 2012 júliusában mindössze 9000-rel voltak többen, mint 2010 hetedik hónapjában. Ha nem a közmunkától, akkor mitől nő a foglalkoztatottság? Mfor.hu-háttér.
.
2012. szeptember 24. 05:19:59Vállalatok
Semmilyen ellátást nem kap az állástalanok fele
Semmilyen ellátást nem kap az állástalanok feleA nyilvántartott álláskeresők közül minden második ember ellátás nélkül keres munkát, pontosabban 53 százalékuk. Egy éve arányuk még "csak" 40 százalék volt. Így nem meglepő, hogy az álláskeresési járadékban részesülők aránya historikus mélyponton van. Mfor.hu-háttér.
.
2012. szeptember 21. 17:16:59Vállalatok
Cséfalvay: azonnali cselekvés kell az európai munkaerőpiacon
Cséfalvay Zoltán szerint a megszorítás vagy növekedés közötti választásról szóló elvont és meddő vita uralja a brüsszeli dialógust, miközben figyelmen kívül marad a munkahelyteremtés nehezebb és gyakorlatiasabb feladata.
.