Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Munkaerőpiac

2011. január 18. 11:05:38Vállalatok
Az elemzők szerint nem mutatnak inflációs nyomást a béradatok
Nem mutatnak inflációs nyomást a kedden publikált béradatok az elemzők szerint, akiknek ugyanakkor meglepetést okozott a bruttó bér csökkenése.
.
2011. január 18. 09:32:57Vállalatok
A reálkereset 2,5 százalékkal nőtt január-novemberben
A reálkereset 2,5 százalékkal nőtt január-novemberbenA fogyasztói árindex 4,9 százalékos növekedése mellett - 2,5 százalékkal emelkedett a múlt év január-novembere között, döntően a személyi jövedelemadó-szabályok változásának köszönhetően - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.
.
2011. január 17. 12:12:58Vállalatok
Nő a közösségi hálók munkaerő piaci szerepe
A közösségi hálók egyre nagyobb szerepet játszanak az álláskeresésben. A német vállalatoknak már több mint harminc százaléka hirdeti meg állásajánlatait valamely közösségi hálózaton - közölte a Bitkom német számítástechnikai és informatikai ágazati szakmai képviseleti szervezet hétfőn.
.
2011. január 16. 10:09:14Vállalatok
Nem várható magyar munkavállalói "roham" Ausztriába és Németországba
Nem várható magyar munkavállalói "roham" Ausztriába és Németországba, azután, hogy a két európai uniós tagállamban az idén májustól korlátozások nélkül vállalhatnak munkát az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott közép-, illetve kelet-európai országok - köztük Magyarország - állampolgárai - mondta Kovács Géza, a Foglalkoztatási Hivatal (FH) Nemzetközi és Migrációs Főosztályának vezetője
.
2011. január 10. 12:50:51Vállalatok
A munka ünnepén megnyílik a német munkaerőpiac a kelet-európaiak előtt
A munkaerő szabad áramlása egyike az EU alapintézményeinek. Németország viszont - más európai országokhoz hasonlóan - a régi és az új uniós országok közötti nagy kereseti különbségek miatt átmenetileg korlátozta a külföldiek szabad munkavállalását.
.
2011. január 9. 09:04:59Vállalatok
A spanyol fiatalok közel fele, míg a szlovákok harmada munkanélküli
A spanyol fiatalok közel fele, míg a szlovákok harmada munkanélküli43,6 százalékra nőtt a 25 évnél fiatalabb spanyolok körében a munkanélküliség aránya, ezzel munkaerőpiaci szempontból messze a leghátrányosabb fiatal csoportot képezik az EU 27 tagállamában.
.
2011. január 7. 16:44:06Vállalatok
ÁFSZ: egy hónap alatt 35 ezerrel több nyilvántartott álláskereső
Tavaly decemberben 6,3 százalékkal - ez 35000 fős emelkedést jelent - nőtt a nyilvántartott álláskeresők száma Magyarországon az előző hónaphoz képest, és még a szezonálisan kiigazított adatok szerint is mintegy 7000-rel többen kerestek állást az év utolsó hónapjában mint novemberben - derül ki az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapján közölt legfrissebb munkaerő-piaci adatokból.
.
2011. január 7. 13:24:13Makró | Vállalatok
Stagnált az európai munkanélküliség
Stagnált az európai munkanélküliségMind az Európai Unióban, mind az eurózónában november során nem változott a munkanélküliségi ráta az előző hónaphoz képest.
.
2011. január 5. 15:58:38Vállalatok
A csökkenő munkanélküliség támogatja a gazdasági növekedést
A foglalkoztatottsági adatok tavaly tavasz óta tartó folyamatos javulása fontos kedvező eredmény, mivel a munkanélküliségi adatok javulása tovább növeli az idénre tervezett, 3 százalékos magyarországi bruttó hazai termék (GDP) növekedés elérésének esélyeit - közölte a K and H Alapkezelő szerdán.
.
2011. január 5. 10:13:59Vállalatok
Egy éve nem volt ilyen: kevesebb magyar akar dolgozni
Egy éve nem volt ilyen: kevesebb magyar akar dolgozniMajdnem egy éve nem volt arra példa, hogy kevesebb magyar jelenjen meg a munkaerőpiacon. Tavaly szeptember és november között azonban majdnem kétezerrel nőtt a gazdaságilag inaktívak száma. Mindezek ellenére mégis több magyar dolgozik, mint korábban, majdnem két éve nem volt ilyen magas a foglalkoztatottak száma. Mfor.hu-háttér.
.
2011. január 4. 14:44:59Vállalatok
Brüderle: Németországnak szüksége van a külföldi munkaerőre
Németországnak szüksége van a szakképzett külföldi munkaerőre - mondta kedden egy rádióinterjúban Rainer Brüderle, német gazdasági miniszter azzal összefüggésben, hogy Németországban idén májustól korlátozások nélkül vállalhatnak munkát az Európai Unió keleti tagállamai.
.
2011. január 2. 17:20:24Vállalatok
Andor László: nem lesz zavar a munkaerőpiacon a német és osztrák nyitás után
Nem számít semmilyen zavarra a munkaerőpiacon Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és a társadalmi összetartozásért felelős tagja azután, hogy idén májustól korlátozások nélkül dolgozhatnak Ausztriában és Németországban az új keleti tagállamok munkavállalói.
.
2010. december 29. 11:04:22Makró | Vállalatok
Megszűnik a rendelkezésre állási támogatás, jön a bérpótló juttatás
Jelentős változásokra számíthatnak 2011-től a közfoglalkoztatásban részt vevő munkavállalók és munkaadók, emellett lehetővé válik a nők kedvezményes részmunkaidős foglalkoztatása is.
.
2010. december 27. 18:04:59Vállalatok
A kkv-k kulcsszerepet kapnak a munkahelyteremtésben
A kormány politikájának centrumában továbbra is a munkahelyteremtés áll, amelyben jelentős szerepet szán a magyar kis- és közepes vállalkozásoknak - mondta Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára az MTI-nek. Jelezte: jövőre előrelépés várható a rugalmas foglalkoztatásban, és szeretnék bővíteni a közfoglalkoztatottak létszámát is.
.
2010. december 21. 10:25:14Vállalatok
ÁSZ: módosítani kellene a felnőttképzési törvényt
A felnőttképzési törvény módosítását javasolja a kormánynak az Állami Számvevőszék (ÁSZ), amely szerint az új szabályozásban többek között szerepelnie kellene az egész életen át tartó tanulás cél- és feladatrendszerének, és a felnőttképzést az elmaradott térségek, hátrányos helyzetű emberek felzárkóztatásának érdekében kellene átalakítani.
.