Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Munkaerőpiac

2011. május 11. 07:04:59Vállalatok
Veszélyes a kormány terve - 260 ezren segély nélkül tengődnek
Veszélyes a kormány terve - 260 ezren segély nélkül tengődnekElszántnak tűnik az Orbán-kormány, hogy a jelenlegi kilenc hónapról három hónapra csökkentse a munkanélküli segély jogosultsági idejét a Széll Kálmán Terv keretében. Közben viszont évek óta nem volt ilyen magas azoknak az aránya, akik semmilyen ellátásra nem jogosultak, a munkanélküliek közül 260 ezren már most sem kapnak segélyt. Mfor.hu-háttér.
.
2011. május 10. 14:40:57Vállalatok
A közösségi média a HR-t is megváltoztatja
A közösségi média a HR-t is megváltoztatjaA IV. Mfor HR Konferencián többek között kiderült érdemes-e tréningekre költeni, milyen módon hatnak az internetes közösségek a HR-piacra, és bemutatkozott egy Magyarországon újdonságnak számító online fejvadász piac is.
.
2011. május 10. 14:19:59Vállalatok
Stagnált a munkanélküliségi ráta az OECD-térségben márciusban
Három egymást követő csökkenő hónap után márciusban stagnált, 8,2 százalék volt a munkanélküliségi ráta a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagállamaiban - közölte a nemzetközi szervezet kedden.
.
2011. május 10. 08:57:59Vállalatok
Gyorsan szaporodtak az álláslehetőségek az EU-ban áprilisban
Áprilisban is gyorsan szaporodott az álláskínálat az Európai Unióban. A Monster Európai Foglalkoztatási Mutató (MEIE) kedden megjelent kiadása szerint áprilisban az EU-ban 26 százalékkal több állást hirdettek az internetes munkaközvetítő oldalakon, mint tavaly áprilisban, illetve 4 százalékkal többet, mint márciusban.
.
2011. május 9. 17:25:27Vállalatok
Tovább csökkent az álláskeresők száma áprilisban
Tovább csökkent az álláskeresők száma áprilisban: ekkor 612 ezer álláskeresőt tartottak nyilván Magyarországon, az előző hónaphoz képest 5,8 százalékkal - 38 000 fővel - kevesebbet. Az adat az előző év azonos időszakához képest ugyanakkor 1,7 százalékos, több mint 10 000 fős emelkedést jelez - derül ki a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) honlapján közölt legfrissebb munkaerő-piaci adatokból.
.
2011. május 4. 17:34:59Vállalatok
BNP Paribas: nagy közép-európai kivándorlóhullám várható a német munkapiacra
Jelentős kivándorlóhullám várható a következő években a közép-kelet-európai EU-tagállamokból a német munkapiacra az átmeneti korlátozások megszűntével, és ennek elsősorban a lengyel gazdaságra lesznek kedvezőtlen hatásai - jósolták szerdai előrejelzésükben londoni felzárkózó piaci elemzők.
.
2011. május 4. 13:37:59Vállalatok
Tudatformáló kampány indul az egyidejű család- és munkavállalás ösztönzésére
A családi életet támogató munkahelyek fontosságára figyelmeztető, valamint a nők és a férfiak társadalmi esélyegyenlőségét célzó tudatformáló kampányt indít a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkársága.
.
2011. május 3. 12:55:59Vállalatok
A mérnökök és az informatikusok a magyar munkaerőpiac sztárjai
A mérnökök és az informatikusok a magyar munkaerőpiac sztárjaiSokkal több mérnökre, illetve informatikusra lenne szükség Magyarországon, derült ki a Jobinfo.hu Online Álláspiaci Riport 2011. első negyedévre vonatkozó adataiból. Az állásszemléző oldal statisztikáin alapuló elemzés arra is rámutatott, hogy a távmunka alkalmazása továbbra sem népszerű a hazai munkáltatók körében.
.
2011. május 2. 08:04:59Vállalatok
Építőipari szakmunkásoknak, ápolóknak, szerelőknek kínál lehetőséget a munkapiaci nyitás
Elsősorban az egészségügyi ápolók, az építőipari szakmunkások, szerelők, valamint a vegyipari, és gépipari technikai személyzet számára jelenhet új munkalehetőséget az, hogy - Ausztria mellett - Németország is megnyitja munkaerő-piacát az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott közép-kelet-európai tagállamok előtt - mondta Kőrösi István, a Magyar Tudományos Akadémia Világgazdasági Kutatóintézetének (MTA-VKI) tudományos főmunkatársa vasárnap.
.
2011. május 1. 10:36:59Vállalatok
Szabaddá vált a munkavállalás Nyugat-Európában
Szabadon vállalhatnak munkát május elsejétől Ausztriában és Németországban az Európai Unióhoz 2004-ben csatlakozott kelet-közép-európai országok állampolgárai, így a magyarok is.
.
2011. április 29. 12:51:59Vállalatok
"Munkában az ifjúság" címmel indít programot az EB
Az Európai Bizottság (EB) "Munkában az ifjúság" (Youth@Work) címmel indít programot, amelynek fő célja konkrét munkalehetőségek megteremtése a fiatalok számára, különösen az európai kis- és közepes vállalkozásoknál (kkv-knál) - mondta Andor László foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős uniós biztos pénteken Budapesten.
.
2011. április 29. 11:20:59Vállalatok
Változatlanul 9,9 százalékos az euróövezeti munkanélküliség
Míg az euróövezetben 9,9 százalék, úgy az egész Európai Uniót nézve (E-27) 9,5 százalékos a munkanélküliségi adat.
.
2011. április 29. 11:16:59Vállalatok
Andor László: Alaptalanok a munkaerőpiac megnyitásával kapcsolatos aggodalmak
Alaptalannak nevezte a munkaerőpiac megnyitásával kapcsolatos németországi aggodalmakat Andor László. Az Európai Bizottság foglalkoztatáspolitikáért felelős magyar biztosa a Handelsblatt pénteki számában megjelent cikkében úgy ítélte meg, hogy valamennyi országnak előnye származik munkaerőpiacának teljes megnyitásából.
.
2011. április 28. 13:22:59Vállalatok
Megszűnnek a közép-európai országok munkavállalóit sújtó korlátozások az EU-ban
Németországban és Ausztriában is megszűnnek vasárnaptól a 2004-ben csatlakozott kelet- és közép-európai európai uniós tagországok előtt a munkavállalási korlátozások, így az érintett nyolc ország lakói már valamennyi tagállamban szabadon vállalhatnak munkát - jelentette be csütörtökön az Európai Bizottság.
.
2011. április 28. 10:40:59Vállalatok
160 ezren továbbra sem találtak munkát a válság áldozatai közül
160 ezren továbbra sem találtak munkát a válság áldozatai közülA válság előtthöz képest még mindig 160 ezerrel magasabb a munkanélküliek száma, mely az elmúlt hónapokban már stagnálást mutat. Sőt, az idénymunkák beindulásával lassan csökkenés lesz tapasztalható a szezonális hatások miatt. Mfor.hu-háttér.
hirdetés
hirdetés
.