Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Munkaerőpiac

2011. február 21. 16:52:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Rogán: a kormány bérkompenzációra ösztönzi a cégeket
Rogán Antal szerint a kormány azzal is ösztönözheti a cégeket a bérkompenzációra, ha minden állami pályázat, kedvezmény elbírálásánál figyelembe veszi: az érintett vállalat teljesítette-e az OÉT ajánlásait.
.
2011. február 21. 15:51:29Vállalatok
Az osztrák fiatalok 50 százaléka dolgozna Csehországban, Szlovákiában vagy Magyarországon
Nem csak a kelet-európaiak számára jelent karrierlehetőséget a májusban megnyíló osztrák munkaerőpiac: egy hétfőn bemutatott felmérés szerint a fiatal osztrákok többsége is úgy gondolja, hogy álláshoz juthat a liberalizáció révén.
.
2011. február 20. 09:22:59Makró | Vállalatok
Kézikönyv készül a foglalkoztatási programok jó gyakorlatairól
A Nonprofit Humán Szolgáltatók Országos Szövetsége a Foglalkoztatási Hivatallal (FH) együttműködve még az idén elkészíti a foglalkoztatási programok "jó gyakorlatok" kézikönyvét annak érdekében, hogy a civil, nonprofit szervezetek minél eredményesebben vehessenek részt az Új Magyarország Fejlesztési Terv és Új Széchenyi Terv foglalkoztatási programjának megvalósításában - közölte az FH.
.
2011. február 18. 10:16:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Kevés helyen hullott bónuszeső az év végén
Kevés helyen hullott bónuszeső az év végénA szokásosnál kevesebb év végi jutalmat fizettek ki tavaly a cégek, és a költségvetési szervek. A versenyszférában a vállalatok egy része minden bizonnyal átvitte januárra a bónuszok fizetését a kedvező adóváltozások miatt, míg a költségvetési intézményeknél a takarékosság foghatta vissza a kiadásokat. Mfor.hu-háttér.
.
2011. február 17. 17:04:59Vállalatok
Elbocsátások kezdődtek a fővárosi városházán
Megkezdődtek az elbocsátások a fővárosi városházán; a héten a főpolgármesteri hivatalban eddig 150 köztisztviselőnek mondtak fel, közülük többen nyugdíjba mentek.
.
2011. február 17. 15:49:59Vállalatok
A kormány betartja a tisztviselők felmentésére vonatkozó szabályt
A kormány betartja a kormánytisztviselők indoklás nélküli felmentésére vonatkozó szabályt május 31-i hatállyal megsemmisítő alkotmánybírósági határozatot, de nem áll szándékában, hogy a határidőig moratóriumot vállaljon - nyilatkozta Rétvári Bence. Az államtitkár hangsúlyozta, eddig sem voltak és nem is lesznek tömeges elbocsátások.
.
2011. február 17. 15:39:59Vállalatok
A kkv szektor nem tervez jelentős létszámbővítést a közeljövőben
A mikro-, kis- és középvállalkozások döntő többsége az alkalmazottak létszámának stagnálásával számol, és a munkaerő-felvételben gondolkodó vállalkozások többségénél is csak néhány fős létszámbővítést valószínűsítenek - közölte a K&H Bank a GfK piackutatóval közösen végzett felmérésének eredményét csütörtökön.
.
2011. február 17. 15:17:59Vállalatok
A munkavállalók kétharmada nem tervez két éven belül állásváltást
A magyar munkavállalók kétharmada nem tervez két éven belül munkahelyváltást, a foglalkoztatottaknak ugyanakkor csak a negyede gondolja úgy, hogy fizetése összhangban áll tudásával és tapasztalataival - közölte a KutatóCentrum és a MASMI Hungary Piackutató Intézet közös felmérése eredményeire hivatkozva.
.
2011. február 17. 07:42:57Vállalatok | Személyes pénzügyek
Parraghék jogszabállyal oldanák meg az egykulcsos bérvitát
Jogszabály módosítással oldaná meg az egykulcsos adó bevezetése nyomán kialakult bérvitát a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) - mondta a testület elnöke Parragh László a csütörtöki Magyar Nemzetben.
.
2011. február 16. 14:07:59Vállalatok
Háromezer új munkahely születhet ötmilliárd forintból
Háromezer új munkahely születhet ötmilliárd forintbólA kormány 2011-ben is kiírja munkahelyteremtő pályázatát, melynek keretében mikro-, kis- és középvállalkozások pályázhatnak összesen ötmilliárd forintnyi forrásra - hangzott el a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szerdai sajtótájékoztatóján. A minisztérium arra számít, hogy a tavalyhoz képest két és félszeresére emelt keretből legalább 2700-3000 új munkahely jöhet létre. Mfor.hu tudósítás.
.
2011. február 16. 13:19:59Vállalatok
Alkotmányjogi panasszal élhetnek az indoklás nélkül elbocsátott kormánytisztviselők
A Magyar Helsinki Bizottság szerint alkotmányjogi panasszal érvényesíthetik jogos igényeiket az indoklás nélkül felmentett kormánytisztviselők.
.
2011. február 16. 11:45:59Vállalatok | Makró
Az egészségügy és a közösségi közlekedés reformját várják a magyarok
A magyarok többsége reformváró hangulatban van, a régóta padlón lévő egészségügy, és a gyenge minőségű közösségi közlekedés rendbetétele a legfőbb vágyunk - közölte a Nézőpont Intézet szerdán
.
2011. február 16. 10:24:59Makró | Vállalatok
Munkaadók: a kormány nem kényszerítheti ki az emelést
A kormány nem kényszerítheti ki a magánszektorban a bérkompenzációt, mivel az Országos Érdekegyeztető Tanácsban elfogadott megállapodásban a 4-6 százalékos keresetnövelés csak ajánlás - mondták a munkáltatói szervezetek annak kapcsán, hogy Orbán Viktor miniszterelnök bejelentette: a kormány gondoskodik arról, hogy a magánszférában ne csökkenjen senkinek a fizetése.
.
2011. február 15. 16:02:59Vállalatok
Egyre többen panaszkodnak fizetésük csökkenése miatt
Egyre többen fordulnak a szakszervezet jogsegélyszolgálatához amiatt, mert egyik hónapról a másikra csökkent a keresetük - közölte Horváth Csaba, a szakszervezeti szövetség regionális vezetője kedden.
.
2011. február 14. 17:22:59Vállalatok
BGF: a vállalatok 88 százaléka alkalmaz frissdiplomást
A magyarországi vállalatok 88 százaléka foglalkoztat frissdiplomást, és a cégek 93 százaléka a végzettségének megfelelő munkakörbe veszi fel a fiatal szakembereket - derül ki a Budapesti Gazdaság Főiskola (BGF) friss felméréséből.
hirdetés
hirdetés
.