Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Munkaerőpiac

2011. április 12. 17:10:59Vállalatok
Kissé nőttek az álláskeresők fizetési igényei az első negyedévben
Kissé nőttek az álláskeresők fizetési igényei az első negyedévben: az elvárt bérek átlaga március végén 164 ezer forint volt, szemben a 2010-es átlagos 156.600 forinttal - derül ki a Workania internetes állásportál által működtetett Fizetesek.hu legfrissebb felméréséből.
.
2011. április 11. 17:31:59Vállalatok
Van-e jövőjük a szakszervezeteknek?
Van-e jövőjük a szakszervezeteknek?A hétvégén 40 ezer európai szakszervezeti aktivista tüntetett az uniós pénzügyminiszterek tanácskozásán tervezett megszorítások ellen, ám a szakszervezetek ereje hanyatlóban van szinte minden fejlett országban.
.
2011. április 9. 18:31:48Vállalatok
Egyre több egészségügyi dolgozó kell
Vízvári László Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet (ETI) főigazgatója szerint az egészségügyi dolgozók hivatástudata jelentős mértékben hozzájárul ahhoz, hogy az egészségügy működik. A munkaerőhiánytól és a munkakörülményektől függetlenül szerencsére ilyen hivatástudatú emberek mindig lesznek - jelentette ki.
.
2011. április 8. 07:10:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Hogyan használjuk a Facebookot ha jó álláshoz akarunk jutni?
Hogyan használjuk a Facebookot ha jó álláshoz akarunk jutni?Karrier szempontjából a lengyelek sokkal tudatosabban felhasználói a közösségi oldalaknak, mint a magyarok. Mi egyelőre a személyes kapcsolattartásra használjuk ezeket az oldalakat.
.
2011. április 7. 07:07:59Makró | Vállalatok
A válság és a kormány együtt szabhatják át a biztosítási piacot
A válság és a kormány együtt szabhatják át a biztosítási piacotMunkanélküliségi biztosítás, törlesztéskockázati biztosítás - többek között ezek az új termékek jelentek meg az elmúlt években a hazai biztosítási piacon. Az innovációban természetesen kiemelkedő szerepet játszott a devizahitesek terheinek masszív emelkedése és a válság miatt tartósan magas munkanélküliség is. A következő nagy dobás a nyugdíjcélú megtakarítás lehet a biztosítók számára, megpróbálhatnak rámozdulni azokra, akik nem bíznak az állami nyugdíjrendszerben. Mfor.hu-háttér.
.
2011. április 6. 12:20:45Vállalatok
1 millió munkahely kellene, pedig munkás sincs
1 millió munkahely kellene, pedig munkás sincsMiközben a kormány szerint az országnak legalább egymillió új munkahelyre lenne szüksége és az állástalanok száma rekordokat dönget, számos területen munkaerőhiány tapasztalható az országban.
.
2011. március 30. 16:22:59Vállalatok
Czomba: a vállalkozók körében sikeres a közfoglalkoztatás rendszerének átalakítása
A közfoglalkoztatás átalakításának sikere legjobban a vállalkozók körében bevezetett programon mérhető le - közölte Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerdán a hódmezővásárhelyi közfoglalkoztatási fórumon, ahol a közfoglalkoztatás új rendszerével kapcsolatos tapasztalatokról tartott előadást.
.
2011. március 30. 14:46:59Vállalatok
Lassult az uniós munkaerőpiacok helyzetének romlása
Tavaly nyár óta lassult a helyzet romlása az Európai Unió munkaerőpiacán, de a nemzetközi gazdasági válság hatásai még mindig egyértelműen érzékelhetők, különösen a fiatalok, a bevándorlók és az alacsonyabban képzettek körében - állapította meg az Európai Bizottság szerdán kiadott negyedéves foglalkoztatási figyelőjében.
.
2011. március 30. 09:34:59Makró | Vállalatok
20 ezerrel kevesebb magyar dolgozott, mint ahogy tegnap hittük
20 ezerrel kevesebb magyar dolgozott, mint ahogy tegnap hittükSzerda reggel újra közzé tette 2010. december és 2011. február közötti időszakra vonatkozó Foglalkoztatottság és munkanélküliség gyorsjelentését a KSH, miután tegnap az mfor.hu által azonosított hiba után visszavonta azokat. A korrigált adatok szerint 20 ezerrel kevesebb ember dolgozott a téli hónapokban, mint azt kedden hittük.
.
2011. március 29. 11:34:59Makró
Hirtelen 35 ezer magyart talált a KSH
Hirtelen 35 ezer magyart talált a KSHNem mindennapi paradoxonra figyelhettek fel az éles szemű elemzők a KSH kedden publikált "Foglalkoztatottság és munkanélküliség" gyorsjelentésében. A munkaerőpiaci szempontból aktív és inaktív embereknek az összege - vagyis azoknak, akik el akarnak helyezkedni és azoknak, akik nem - egy hónap alatt 35 ezer fővel ugrott meg mind a 15-64, mind a 15-74 éves korosztályban. Márpedig ennek a két adatsornak az összege a demográfiai folyamatokkal párhuzamosan csak lassan és fokozatosan változhat.
.
2011. március 29. 11:16:59Vállalatok
A vártnál kissé gyengébb lett a munkanélküliségi ráta
A piaci várakozásoknál gyengébb foglalkoztatottsági adatokat közölt a KSH, a megkérdezett banki elemzők a helyzetet vegyesen értékelték, de abban egyetértettek, hogy a munkanélküliségi ráta az idén ugyan csökken, de még kétszámjegyű marad.
.
2011. március 28. 14:40:59Vállalatok
Létrejön a legnagyobb magyarországi álláskereső adatbázis
A munkaerő-kölcsönző és -közvetítő cégek legnagyobb magyarországi álláskeresői adatbázisa jön létre a Tele-Scope Személyzeti Tanácsadó Kft. és a JOB Személyzeti Tanácsadó Kft. (JOB Kft.) egyesülése után, a két cég közös adatbázisában több mint 104 ezer, főként diplomás munkavállaló érhető el - közölte a fúzió után JOB Személyzeti Tanácsadó Kft. néven tovább működő cég.
.
2011. március 26. 11:37:59Vállalatok
IPOSZ: már az általános iskolákban meg kell ismertetni a szakmákat
Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) a szakképzés továbbfejlesztéséhez azt javasolja, hogy már az általános iskola 7-8. osztályos évfolyamaiban helyezzenek hangsúlyt a szakmák megismertetésére - hangsúlyozta Solti Gábor, az IPOSZ oktatási és nemzetközi igazgatója az MTI-nek.
.
2011. március 25. 06:46:59Vállalatok
Munkaerő-kölcsönzéssel növelik állományukat a cégek
Munkaerő-kölcsönzéssel növelik állományukat a cégekA magyarországi cégek tavaly elsősorban a kölcsönzött állomány bővítésével növelték dolgozói létszámukat - közölte a Work Froce Személyzeti Tanácsadó Kft.
.
2011. március 24. 13:48:59Vállalatok
Orbán: államadósság-csökkentés és a munkahely-teremtés bármi áron
Csökkenteni kell Európában az államadósságot, és munkahelyeket kell teremteni, bármi áron - hangsúlyozta Orbán Viktor magyar miniszterelnök csütörtökön Brüsszelben.
hirdetés
hirdetés
.