Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Munkaerőpiac

2010. szeptember 20. 09:05:59Vállalatok
Kevesebbért is dolgozik a magyar
A munkavállalók 2010 második negyedévében átlagosan bruttó 156.800 forintot kértek az álláskereséskor, ami 8 százalékkal kevesebb, mint az egy évvel korábbi átlag 170.400 forint - közölte a Workania hétfőn legújabb felmérésük megállapítását.
.
2010. szeptember 17. 11:26:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Megtorpant a bérnövekedés - ennyit viszünk haza átlagban
Megtorpant a bérnövekedés - ennyit viszünk haza átlagbanÁprilis óta stagnálnak a nettó fizetések Magyarországon az előző hónapokhoz viszonyítva; éves összehasonlításban csökken a növekedés mértéke, és a reálbérek emelkedésének üteme is mérséklődik. Összességében a tavasz óta biztató trendeket mutató munkaerőpiacon is megtorpant a fejlődés - igaz, a versenyszférában havi szinten nő a munkavállalók száma. Mfor.hu háttér.
.
2010. szeptember 17. 04:01:59Makró | Vállalatok
Nem a kormány fog egymillió új munkahelyet létrehozni
Cséfalvay Zoltán államtitkár szerint az egymillió új munkahely megteremtésének célja mozgósította az embereket, amikor megadták a Fidesznek a kétharmados felhatalmazást.
.
2010. szeptember 15. 15:42:00Makró | Vállalatok
Uniós diákhitel bevezetését is fontolgatja az EU
Mozgásban az ifjúság címmel átfogó intézkedéssorozatot jelentett be szerdán az Európai Bizottság azzal a céllal, hogy az elkövetkező években segítse a fiatalokat azon ismeretek és készségek elsajátításában, azon tapasztalatok megszerzésében, melyek révén munkához juthatnak.
.
2010. szeptember 15. 15:36:00Vállalatok
Az aktív korú megváltozott munkaképességűeknek egytizede dolgozik
Magyarországon 600 ezer megváltozott munkaképességű ember él, közülük 400 ezer aktív korú, és ebből a körből csak 35-40 ezren dolgoznak - mondta Bernáth Ildikó fogyatékosságügyi miniszteri biztos szerdán Törökszentmiklóson egy megváltozott munkaképességű varrónőknek elkészült foglalkoztató átadásán
.
2010. szeptember 14. 17:09:59Vállalatok
Félmilliárd új állásra lenne szüksége a világnak
Félmilliárd új állásra lenne szüksége a világnakCsaknem félmilliárd új munkahely kellene ahhoz, hogy egy évtizeden belül le lehessen küzdeni a jelenleg globálisan is magas szinten álló munkanélküliséget. Az Európai Unióban jelenleg 23 millió ember keres állást mindhiába, Magyarországon pedig 467 ezer ember van munkanélküli státusban. Igaz, Nyugat-Európának hosszútávon munkaerőhiánnyal kell majd megküzdenie népessége elöregedése miatt. Mfor.hu háttér.
.
2010. szeptember 13. 17:44:59Makró | Vállalatok
Munkanélküliségi biztosítás - közös megegyezésnél nem fizet a biztosító
A biztosító nem fizet annak, aki közös megegyezéssel” válik meg a cégétől, hiába van érvényes, munkanélküliség támogatásra szóló biztosítása az ügyfélnek - hívja fel a figyelmet a CLB Biztosítási Alkusz Kft. és a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete hétfői, közös közleményében.
.
2010. szeptember 13. 12:49:59Vállalatok
Csak részben hasznosultak a munkahelyteremtő támogatások
Az előző két kormány által megfogalmazott munkahelyteremtő célok csak látszólag teljesültek, mivel vidéken az látható, hogy a "nagyságrendben jónak mondható összegek", támogatási rendszerek nem olyan helyen hasznosulnak, ahol leginkább kellene - mondta Karakó László (Fidesz), az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottságának elnöke Budapesten.
.
2010. szeptember 13. 11:54:59Vállalatok
Borsik : "ügyetlenül" hívta össze az OÉT-et Matolcsy
Sem a munkaadói, sem a munkavállalói oldal nem kapott egyelőre hivatalos tájékoztatást az OÉT összehívásáról, így annak helyszínéről és tervezett napirendjéről sincs információja a megkérdezetteknek.
.
2010. szeptember 13. 11:14:59Vállalatok
Összehívta az OÉT plenáris ülését a nemzetgazdasági miniszter
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter 2010. szeptember 20-án 14 órára összehívta az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) plenáris ülését - közölte a tárca.
.
2010. szeptember 10. 14:54:59Vállalatok
Andor László: fel kell tárni az alacsony foglalkoztatottság okait
Magyarországon fel kell tárni az alacsony foglalkoztatottság okait, és fel kell mérni az érdemi változtatás lehetőségeit - mondta Andor László, az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős tagja pénteken Budapesten az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának ülésén, amelyen kabinetjével együtt vett részt.
.
2010. szeptember 9. 17:04:59Vállalatok
Ugrásszerűen nő az érdeklődés a globalizációs EU-alap iránt
Hatszorosára emelkedett tavaly az Európai Unió tagállamaiból az EU úgynevezett globalizációs alkalmazkodási pénzalapjához (EGAA) érkező kérelmek száma, amelyek a globalizáció és a gazdasági válság következtében elbocsátott munkavállalók támogatására irányulnak.
.
2010. szeptember 9. 12:34:59Vállalatok
Komoly munkahelyteremtő potenciál van az ügyfélkiszolgálásban
Az ügyfélkiszolgálásban - beleértve a nagyvállalatok telefonos ügyfélszolgálati központjait (call centereit) is - komoly munkahelyteremtő potenciál van, jelenleg Magyarországon több mint 150.000 embert - egyharmaduk call centeres - foglalkoztatnak ebben a szektorban, és ez 10 százalékkal nőhet a következő évben - mondta Tóth Éva Mária, a Humán Erőforrás Alapítvány elnöke csütörtökön.
.
2010. szeptember 8. 16:24:59Vállalatok
Kevesebb új állás és álláskereső augusztusban
Kevesebb új állás és álláskereső augusztusban A nyilvántartott álláskeresők száma augusztusban 546.100-re, az előző hónaphoz képest 0,7 százalékkal csökkent Magyarországon, annak ellenére, hogy a nyolcadik hónapban havi összehasonlításban tovább csökkent az új állások száma - derül ki az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapján közölt legfrissebb munkaerő-piaci adatokból.
.
2010. szeptember 8. 09:04:40Vállalatok
Könnyebb a diplomásoknak
Ötször annyival nőtt a diploma nélküli magyarok munkanélküliségi rátája a gazdasági válság alatt, mint a diplomásoké - derül ki az OECD éves oktatásügyi jelentéséből, amelyet a szerdai Világgazdaság ismertet.
.