Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Munkaerőpiac

2010. október 26. 14:23:45Vállalatok
Czomba Sándor: aki állami támogatást kér, cserébe elvárásokat kap
Aki a jövőben a magyar államhoz támogatásért folyamodik bármilyen jogcímen, az legyen tisztában vele, hogy cserébe az államnak elvárásai lesznek - mondta Czomba Sándor, foglalkoztatáspolitikai államtitkár a 2011-től induló Nemzeti Közfoglalkoztatási Program főbb elemeit ismertető előadásában kedden Szolnokon.
.
2010. október 22. 14:55:02Vállalatok
NGM: az Új Széchenyi Terv az egymillió új munkahely záloga
A 2011. január 15-én induló Új Széchenyi Terv legfontosabb célja: a foglalkoztatás dinamikus bővítése, tíz év alatt egymillió új és adózó munkahely létrehozása - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken.
.
2010. október 21. 13:42:12Vállalatok
Döntöttek az uniós munkaügyi miniszterek a foglalkoztatási iránymutatásokról
Döntött az európai uniós tagországok foglalkoztatási és szociális minisztereinek Luxembourgban összeült tanácsa csütörtökön a 2010-es foglalkoztatási iránymutatásokról - jelentette be Őry Csaba (Fidesz) európai parlamenti képviselő, a dosszié európai parlamenti jelentéstevője.
.
2010. október 19. 09:48:59Makró | Vállalatok | Személyes pénzügyek
Enyhén csökkentek a fizetések - ennyit viszünk haza átlagban
Enyhén csökkentek a fizetések - ennyit viszünk haza átlagban Enyhén mérséklődtek a fizetések augusztusban júliushoz képest – igaz, még így is mintegy hat százalékkal haladják meg az egy évvel korábbi értékeket. A munkában állók száma előző hónaphoz képest nem változott, 2009 augusztusához mérve viszont több mint három százalékos pluszt regisztráltak. Mfor.hu háttér.
.
2010. október 12. 15:48:33Vállalatok
OECD: egyéves mélyponton a munkanélküliség
Egyéves mélypontra csökkent a munkanélküliség a fejlett ipari országokban augusztusban - közölte kedden a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet(OECD).
.
2010. október 8. 14:56:24Vállalatok
ÁFSZ: kissé nőtt a bejelentett állások száma szeptemberben
A foglalkoztatók szeptemberben 28.400 új álláslehetőséget jelentettek be, így egy hónap alatt 4,5 százalékkal, az előző év azonos időszakához képest közel hasonló mértékben, 4,2 százalékkal nőtt a bejelentett új állások száma - derül ki az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) honlapján közölt legfrissebb munkaerő-piaci adatokból.
.
2010. október 8. 08:44:34Vállalatok
896 millió forint támogatás a megváltozott képességűek foglalkoztatásához
A megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásához szükséges eszközök, berendezésére vásárlására, átalakítására, a munkahely és a munkaeszközök korszerűsítésére 896 millió forint vissza nem térítendő támogatás áll a munkáltatók rendelkezésre - hívta fel a figyelmet a Média Unió a Társadalmi Tudatformálásért Közhasznú Alapítvány.
.
2010. október 1. 11:32:41Makró | Vállalatok
Stagnált a munkanélküliség az euróövezetben
Magas szinten stagnált a munkanélküliség az euróövezetben augusztusban: a ráta továbbra is 10,1 százalék - tette közzé pénteken az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat).
.
2010. október 1. 05:43:59Vállalatok
Régiós bajnokok lettünk elégedetlenségben
Régiós bajnokok lettünk elégedetlenségbenMagyarországon és Bulgáriában zuhant a legnagyobbat az élettel való elégedettség mértéke a régiónkban, derül ki egy aktuális kutatásból. A jelentés szerint az emberek világszerte pesszimistábbak lettek, ami főleg a gazdasági bizonytalanságra és a fokozódó munkanélküliségre vezethető vissza. A jövőre nézve nem túl biztató, hogy a kilátások sok országban romlottak - a foglalkoztatottság csak a vártnál később érheti el a válság előtti szintet. Mfor.hu háttér.
.
2010. szeptember 30. 13:37:59Vállalatok
Csökkent a munkanélküliség Németországban
Németországban szeptemberben tovább csökkent a munkanélküliség: a német munkaügyi hivatal (BA) csütörtökön közölt adatai szerint a regisztrált munkanélküliek száma 3,146 millió volt szeptemberben, a szezonális hatások kiszűrésével számolva 40 ezerrel csökkent az egy hónappal korábbihoz képest.
.
2010. szeptember 29. 17:28:59Vállalatok
Romák a gáton - új közmunkaprogramok indulnak
Romák a gáton - új közmunkaprogramok indulnakOktóbertől két új közfoglalkoztatási programot indít a kormány, amelyek során látszattevékenységek helyett értékteremtő munkát is végeznek majd az azokban résztvevők. Az akciókba az eddiginél jobban bevonják a romákat. Mfor.hu háttér.
.
2010. szeptember 28. 11:37:59Vállalatok
Kis magyar abszurd - a munkanélküliek vitték csúcsra az aktivitást
Kis magyar abszurd - a munkanélküliek vitték csúcsra az aktivitástElső látásra akár örülhetnénk is, hiszen június és augusztus között történelmi csúcsra kúszott a gazdaságilag aktívak száma Magyarországon. Azonban ha a számok mögé nézünk, már korántsem ilyen kedvező a kép: a foglalkoztatottság ugyanis éves szinten stagnált, a rekordot az állástalanok számának növekedése okozta. Mfor.hu háttér.
.
2010. szeptember 27. 10:09:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Nemzetközi állásbörze lesz Budapesten októberben
Nemzetközi állásbörzét szervez Budapesten a magyarországi EURES-hálózat.
.
2010. szeptember 27. 08:58:59Vállalatok
Merces: a női felsővezetők bére 30 százalékkal alacsonyabb
A Magyarországon dolgozó felsővezetők országos bruttó átlagbére jelenleg havonta 617 ezer forint, a nemek közötti bérkülönbség igen jelentős: míg a női topmenedzserek országos szinten átlagosan 455 ezer forintot keresnek, addig a férfiak mintegy 30 százalékkal többet, 682.400 forintot - derül ki a Workania állásportál által működtetett www.merces.hu fizetési felméréséből.
.
2010. szeptember 27. 08:28:59Vállalatok
Európa analfabétái a magyarok idegen nyelvben
Európa analfabétái a magyarok idegen nyelvbenSzomorú képet fest idegennyelv-tudásunkról az európai statisztikai hivatal napokban közölt tanulmánya, amely szerint négy felnőtt magyarból három még alapszinten sem ismer egyetlen idegen nyelvet sem. A jövőre nézve nem túl biztató az sem, hogy az általános iskolai nyelvoktatás tekintetében is az utolsók között vagyunk az EU-ban. Mfor.hu háttér.
.