Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Munkaerőpiac

2010. december 5. 06:28:20Vállalatok
Még mindig az utolsó helyen kullogunk foglalkoztatottságban
Magyarország az első félévben az Európai Unióban a legutolsó helyen állt a 15-64 évesekre jellemző 55,3 százalékos foglalkoztatási rátával, amely 9 százalékponttal maradt el a 27 tagország átlagától - közölte a legutóbbi Statisztikai Tükör című kiadványában a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a nemzetközi összehasonlítás céljaira rendelkezésre álló legutolsó, 2010. második negyedévi adatok alapján.
.
2010. november 26. 13:09:59Vállalatok
Orbán-fejtörő: 100 ezer állás hiányzik a válság előtti szinthez
Orbán-fejtörő: 100 ezer állás hiányzik a válság előtti szinthez    Kis mértékben, de tovább javult a helyzet a hazai munkaerőpiacon az elmúlt három hónapban. A foglalkoztatottak száma csaknem két éve volt utoljára ilyen magas – igaz, a válság előtti szint eléréséhez további jelentős javulás kellene, amire a közeljövőben nincs esély. Az aktivitási ráta is enyhén javult, azonban még így is messze elmarad az európai átlagtól. Mfor.hu háttér.
.
2010. november 23. 13:05:51Vállalatok
Karvalits: a foglalkoztatottak száma 100 ezerrel bővül 2014-ig
A szektorális különadók miatt a vártnál lassabban nőnek a beruházások, ezért a kormány által számított 400 ezerrel szemben a jegybank elemzése szerint csak 100 ezerrel nő a foglalkoztatottak száma 2014-ig - mondta Karvalits Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank alelnöke a Napi Gazdaság által kedden rendezett budapesti adókonferenciáján.
.
2010. november 19. 12:06:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Itt az új csúcs - két éve nem dolgoztak ilyen sokan hazánkban
Itt az új csúcs - két éve nem dolgoztak ilyen sokan hazánkbanMintegy két éves csúcsot döntött szeptemberben az alkalmazásban állók létszáma Magyarországon, amely így már csaknem elérte a válság előtti szintet. A mélypontot jelentő januárhoz képest 133 ezerrel dolgoztak többen - a bővülés szinte kizárólag a fizikai foglalkoztatottak létszám-növekedésének köszönhető. A nettó fizetések mintegy hat százalékkal emelkedtek 2009 szeptemberéhez képest – átlagban nettó 129 ezer forintot vihettünk haza az idei kilencedik hónapban. Mfor.hu háttér.
.
2010. november 17. 13:21:44Vállalatok
Milliárdok a munkanélküliség enyhítésére Észak-Magyarországon
Az idén 4 milliárd 881 millió forint jut a munkanélküliség enyhítésére az észak-magyarországi régió három megyéjében az úgynevezett decentralizált foglalkoztatási alaprészből, az összeg 97 százalékát már lekötötték, 73 százalékát pedig kifizették - mondta Gúr Nándor, a régió munkaügyi tanácsának soros elnöke miskolci sajtótájékoztatóján szerdán.
.
2010. november 16. 12:42:27Vállalatok
Létrejött a legnagyobb magyar munkaerő-kölcsönző
Októberben lezárult az egyesülési folyamat, amellyel a Gamax Informatikai és Munkaerő-kölcsönző Kft. HR üzletága megvásárolta a győri székhelyű Pannon-Work Zrt.-t.
.
2010. november 15. 11:48:05Vállalatok
A kormány szívén viseli a nők boldogulását
A kormány intézkedései elő kívánják segíteni a nők esélyegyenlőségét a munka világában; rossz beidegződés az, hogy a nők munkavégzésében a család, a gyermek hátráltató tényező - erről Nagy Anna kormányszóvivő beszélt hétfőn egy esélyegyenlőségi konferencián Budapesten.
.
2010. november 11. 14:04:59Vállalatok
Itt a szakmunkásreform - megint divatba jöhet a malteros kanál
Itt a szakmunkásreform - megint divatba jöhet a malteros kanál  Rövidebbé és gyakorlatiasabbá teszi a szakmunkásképzést a kormány. A képzést három évre kurtítják, az általános műveltséget adó órák számát csökkentik, a gyakorlatiakét pedig megduplázzák - az új rendszer 2012 szeptemberétől léphet életbe. Emellett jelentősen emelnék a szakmunkás-képzésben részt vevők számát, és helyreállítanák társadalmi megbecsültségüket. Mfor.hu tudósítás.
.
2010. november 8. 10:01:59Vállalatok
Budapest a vesztes, a férfiak a nyertesek
Budapest a vesztes, a férfiak a nyertesekAz elmúlt 12 hónapban lényegesen nagyobb mértékben csökkent a férfi munkanélküliek száma, mint a nőké - igaz, még így is előbbiek vannak többen. Területi összehasonlításban Közép-Magyarország, és azon belül is Budapest a nagy vesztes, derül ki az ÁFSZ adataiból.
.
2010. november 3. 14:55:47Vállalatok
PSC: a létszámleépítésből versenyelőny
A jelenlegi államhatalmi struktúrában olyan szerkezeti átalakítások szükségesek, amelyeknek elengedhetetlen része a beharangozott létszámleépítés, ami hosszú távon a fejlődés, a takarékos modern állam megteremtésének záloga lehet - vélekedik Varga Zsigmond, a Public Sector Consulting (PSC) tanácsadó cég ügyvezetője, aki szerint a kormányzati létszámleépítés gondolata megalapozott.
.
2010. november 3. 11:59:30Vállalatok
Czomba Sándor: kulcskérdés a munkahelyteremtés
A munkahelyteremtés kulcsfontosságáról beszélt egy szerdai győri rendezvényen Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.
.
2010. november 3. 11:05:05Vállalatok
Félrevezető a Blikk „2,5 milliárdos tisztogatás” című cikke
Levélben írta meg szakmai észrevételeit Murányi Marcell főszerkesztőnek a Blikk keddi számában (2010. november 2-án) "2,5 milliárdos tisztogatás" címmel megjelent írással összefüggésben Dr. Gál András Levente közigazgatási államtitkár. A minisztériumban a munkáltatói jogkört gyakorló államtitkár hangsúlyozta: a cikk címben közölt állítása megalapozatlan, sérti a hiteles tájékoztatás elvét és félrevezeti az olvasókat.
.
2010. november 2. 06:21:06Makró | Vállalatok
Munkaügyi perek sorát indították a kirúgott minisztériumi alkalmazottak
A Blikk egy hónappal ezelőtt hivatalos levélben kereste meg valamennyi minisztériumot, valamint a Miniszterelnökséget, és arról érdeklődött, hány munkatárstól váltak meg a kormányváltás óta, és emiatt hány munkaügyi per indult ellenük.
.
2010. október 31. 10:52:59Makró | Vállalatok
Jövőre kezdődik a köz- és a felsőoktatás átalakítása
Az oktatásban a jövő évtől elindul a felsőoktatás és a közoktatás átalakítása szerkezeti és minőségi értelemben egyaránt - derül ki a szombaton beterjesztett jövő évi költségvetés általános indoklásából.
.
2010. október 28. 11:40:59Makró | Vállalatok | Személyes pénzügyek
Évtizedes csúcson a gazdaságilag aktívak száma hazánkban
Évtizedes csúcson a gazdaságilag aktívak száma hazánkbanÉvtizedes csúcsra szökött a gazdaságilag aktívak száma hazánkban július és szeptember között - ennek elsődleges oka, hogy egyre több embert sikerül visszacsalogatni a munkaerőpiac közelébe. Bár a munkanélküliség még mindig magas, a foglalkoztatottság pedig alacsony, fél éve mindkét terület javulást mutat. Szakértők szerint a számok jobbak a vártnál, arról azonban megoszlik a véleményük, valódi fordulatról van-e szó. Mfor.hu háttér.
hirdetés
hirdetés
.