Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Képzés, továbbképzés, tréning

2017. január 10. 09:28:59Makró
Még lehet jelentkezni a keresztféléves szakképzésekre
Január 20-ig lehet jelentkezni a keresztféléves szakképzésekre a helyi szakképzési centrumokban - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára.
.
2016. október 7. 06:10:59Makró
Bölcsődei pótlékot vezetne be a kormány
Bölcsődei pótlékot vezetne be a kormány a középfokú végzettségű bölcsődei kisgyermeknevelők évek óta sürgetett bérrendezése érdekében - közölte pénteki számában a Magyar Nemzet.
.
2016. október 6. 06:52:59Makró
Hiába a kormány szándéka, évről évre nő a gimnáziumok népszerűsége
Bár a kormányzat célja a szakképzést biztosító iskolák erősítése, mégis évről évre nő a gimnáziumok népszerűsége - írja a Magyar Nemzet csütörtöki számában az Oktatási Hivatal adataira hivatkozva.
.
2016. szeptember 22. 13:43:59Vállalatok
Az Oxfordi Egyetem a világon, a CEU idehaza a legjobb egyetem
Az Oxfordi Egyetem vezeti a világ egyetemeinek ranglistáját, amelynek középmezőnyében hét magyar egyetem is szerepel.
.
2016. szeptember 7. 11:46:59Személyes pénzügyek
Bárki számára elérhető ingyenes nyelvoktatás indul
Új, bárki számára elérhető, ingyenes, 300 órás nyelvtanulási lehetőség indul most szeptemberben, a jelentkezők esti tagozaton tanulnak majd - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.
.
2016. augusztus 31. 07:49:59Makró
Megreccsenhet az amerikai gazdaság a diákhitelek súlya alatt
A diákhitelek állománya olyan hatalmasra duzzadt az Egyesült Államokban, hogy az adósságteher veszélyezteti a személyi fogyasztást, a gazdasági növekedés első számú motorját - figyelmeztetett a Moody' hitelminősítő intézet kedden.
.
2016. augusztus 15. 12:37:59Makró
A kormány szerint megteremtődik az átmenet a szak- és a felsőoktatás között
A szakképzés átalakításával akarja a kormány szervessé tenni az átmenetet a szak- és a felsőoktatás között, hogy a tanulók számára a szakképzés ne legyen zsákutca - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára
.
2016. augusztus 10. 13:13:59Makró | Személyes pénzügyek
Szeptemberben indul az új szakképzési rendszer
Szeptemberben indul az új szakképzési rendszer, amelyben az új szakgimnáziumi kerettantervi struktúra felmenő rendszerben épül ki, így egyelőre csak az első évfolyamot érinti - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára szerdán.
.
2016. május 31. 19:43:59Személyes pénzügyek
A továbbképzésben hisznek a magyar munkavállalók
A továbbképzésben hisznek a magyar munkavállalókA magyar munkavállalók ugyan nem tartanak a digitalizációtól, a többség úgy gondolja, hogy csak továbbképzés segítségével tudna lépést tartani a fejlődéssel, derült ki egy most közzétett felmérésből.
.
2016. május 28. 07:43:59Makró
Januártól ismét az iskolaigazgató lesz a főnöke mindenkinek
A tankerületi központok szolgáltató típusú szervezetként működnek majd, önálló költségvetési szervként az iskolák igényeinek megfelelően tudják biztosítani az anyagi és szakmai támogatást - írta a Klik (Klebelsberg Intézményfenntartó Központ) elnökére hivatkozva a Magyar Hírlap szombati számában.
.
2016. május 6. 05:13:59Makró | Vállalatok | Személyes pénzügyek
Miért érettségiznek egyre kevesebben?
Miért érettségiznek egyre kevesebben?Évek óta csökken az érettségizők száma, továbbá a felvételizők száma is, amelyek ellentétesek az uniós törekvésekkel.
.
2016. április 15. 21:04:59Vállalatok
Varga Mihály: növekszik a szakmák megbecsültsége
Változóban van az a közfelfogás, hogy csak a diploma számít, egyre több szülő és fiatal ismeri fel, hogy a szakmának megbecsültsége, elismertsége van - mondta a nemzetgazdasági miniszter pénteken, a Szakmák éjszakája országos programsorozatának budapesti megnyitóján.
.
2016. április 11. 05:55:59Személyes pénzügyek
Minden magyarországi településen lesz bölcsődei ellátás
Jövőre indul országszerte az új bölcsődei ellátási rendszer, a szükséges fejlesztésekhez csaknem százmilliárd forintos támogatást nyújt a kormány - mondta el Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkár a Magyar Idők hétfői számában.
.
2016. március 9. 06:25:59Makró
Három lépcsőben fizeti ki a tartozásokat a Klik
Három ütemben fizeti ki a tartozásait a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) - értesült a Magyar Idők.
.
2016. január 20. 10:25:59Makró | Személyes pénzügyek
Drámaian csökken a felsőoktatásba felvettek száma az elmúlt évtizedben
Drámaian csökken a felsőoktatásba felvettek száma az elmúlt évtizedbenKevesebb, mint egy hónapon belül jelentkezni kell a felsőoktatási intézményekbe, ennek apropóján érdemes megnézni hogyan alakult az elmúlt években a továbbtanulók száma.
.