Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Toborzás, munkaerő-felvétel

2016. november 1. 18:46:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Átalakítja a klasszikus munkaerő toborzást a közösségi média
Átalakítja a klasszikus munkaerő toborzást a közösségi médiaInnovatív megoldások válthatják a hagyományos eszközöket a munkaerő toborzásban, különösképp az Y, és a jövőben a Z generációs munkavállalók felkutatásában, mivel alkalmazkodni kell e korosztályok médiafogyasztási, tájékozódási szokásaihoz.
.
2015. május 21. 08:04:59Vállalatok
Továbbra is szakmunkásokból van a legnagyobb hiány
A magyarországi hiányszakmák tizes listáját már hatodik éve a szakmunkások vezetik, második helyen a sofőrök, a harmadik helyen pedig a mérnökök állnak - közölte a Manpower Munkaerő-szervezési Kft. éves tehetség felmérésének eredményeit. A vizsgálatban 750 vállalat vezető HR-szakemberét kérdezték a magyarországi hiányszakmákról és az ezzel kapcsolatos problémákról.
.
2014. december 9. 13:04:59Vállalatok
A cégek többsége még nem számol létszámbővítéssel
Javulnak a munkakeresők lehetőségei 2015 első negyedévében a Manpower felmérése szerint: a munkaadók 13 százaléka tervez létszámbővítést a következő három hónapban, 8 százalékuk elbocsátással számol, míg 73 százalék nem tervez változást - derül ki a Manpower közleményéből.
.
2014. április 16. 20:46:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Akkor is feltétel a nyelvtudás, ha a munka során nincs rá szükség
Akkor is feltétel a nyelvtudás, ha a munka során nincs rá szükségKét idegen nyelv ismeretének az igénye, a kis nyelvek dinamikus növekedése, a nyelvtudás munkahelyi használatával kapcsolatos ellentmondásos tapasztalatok jellemzik napjainkat egy most közzétett kutatás szerint. Az érintettek szerint egyre több munkához kevés pusztán az angol nyelvismeret.
.
2014. április 15. 11:36:12Vállalatok
Vállalati sörrel kampányol a Misys
Vállalati sörtesztelőket keres a Misys, a világ vezető pénzügyi alkalmazás-szállítója, amely Magyarországon építi fel digitális fejlesztőközpontját. A Misys Digital Channels nem egyszerűen a legjobb szakembereket keresi, hanem azokat, akik az élet és a munka minden területén nagyra értékelik a szabadságot, a kreativitást és a versenyt. Informatikus-sörtesztelő: ez az az új munkakör, amelybe csak idén közel 150 új munkatársat vesznek fel.
.
2014. április 2. 21:16:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Három hónapig is felvételiztethetnek egy állásra
Három hónapig is felvételiztethetnek egy állásraMeglepően hosszú, akár három hónap is lehet a kiválasztási folyamat új munkatárs felvételénél, derül ki a Profession.hu kis- és középvállalkozások, valamint nagyvállalatok körében végzett kutatásából.
.
2014. február 24. 21:04:58Vállalatok
Egyre nehezebben találnak a vállalatok megfelelő munkaerőt
A regisztrált álláskeresők száma harmadára csökkent, a bejelentett üres álláshelyek száma pedig másfélszeresére nőtt a 2014. januári statisztikák szerint, nem véletlen, hogy a vállalatok számára kihívást jelent a jó munkaerő megtalálása.
.
2014. február 3. 19:37:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Egyre többször kapunk állásajánlatot a közösségi médiában
Egyre többször kapunk állásajánlatot a közösségi médiábanA közösségi média alapvetően befolyásolja az emberek álláskeresési szokásait és a munkavégzés módját, állítja a munkaerő-piaci megoldások területén vezető szerepet játszó Kelly Services most közzétett tanulmánya.
.
2013. szeptember 30. 17:25:44Vállalatok | Személyes pénzügyek
Munkáltató fejével kell gondolkoznia egy álláskeresőnek
Az önéletrajzok, a kapcsolódó interjúk és az állásbörzéken történő tanácsadás, valamint a vállalatok visszajelzései alapján az a trend rajzolódik ki, hogy a cégek a megfelelő képzettség mellett elsősorban a motivált, csapatjátékos, pozitív személyiségeket keresik. Aki mindezt képes az önéletrajzában és egy állásinterjú során megjeleníteni, annak jó esélye van az álláskeresés során.
.
2013. július 25. 05:01:59Vállalatok
Ráfázhatnak a munkáltatók a Facebook profilok szűrésére
Az adatvédelmi törvénnyel és az alkotmánnyal is szembe megy, ráadásul milliós bírságot is kockáztat az a munkaadó, amelyik a munkára jelentkezőket személyiségteszttel vagy közösségi médiás profiljaik elemzésével szűri - hívja fel a figyelmet a Balázs & Holló Ügyvédi Iroda.
.
2013. július 17. 12:16:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
3-5 éves gyakorlattal rendelkezőket keresnek leggyakrabban a cégek
2013 második negyedévében az 5-10 éves munkatapasztalatot igénylő állásokra jelentkeztek a legtöbben, míg a munkáltatók leggyakrabban 3-5 évet és főiskolai diplomát várnak el a jelentkezőktől – derül ki a Profession.hu jelentéséből. Májusban és júniusban látványosan felpörgött a diákmunka iránti kereslet, miközben évek óta nem látott szintre emelkedett a feladott hirdetések száma is.
.
2013. július 10. 11:01:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Leginkább betanított munkásként dolgozhat külföldön a magyar
Főképp betanított munkavégzésre kaphatnak esélyt azok, akik külföldön keresik a boldogulást, s ez is az egyik legkeresettebb, de olykor veszélyekkel tarkított álláskategória – derült ki a Jobinfo.hu friss álláspiaci elemzéséből.
.
2013. július 9. 15:04:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
20 ezer pozíciót hirdettek a hazai állásportálokon
A tavalyi 2,8 milliárd forint magyarországi összes online álláspiaci árbevételhez képest, melynek több mint 85 százalékát, pontosan 2,46 milliárd forintot az állásportálok adtak, az idei évre 10-15 százalékos növekedést prognosztizál éves online álláspiaci kutatása alapján az eNET.
.
2013. július 3. 18:34:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Megszabadulnának a magyarok az idősebb munkavállalóktól
Megszabadulnának a magyarok az idősebb munkavállalóktólA magyarok többsége szerint nem tesz jót egy vállalatnak, ha idősebb munkavállalót alkalmaz. A Randstad Workmonitor kutatás szerint ugyan a fiatalok is nehezen találnak munkát, de még náluk is rosszabb az 55 év felettiek helyzete az álláspiacon.
.
2013. június 10. 14:10:59Vállalatok
Felvenni sem könnyű egy megváltozott munkaképességűt
A megváltozott munkaképességűek toborzása és kiválasztása nem is olyan könnyű feladat, mint amilyennek elsőre hangzik. Ennek legfőbb oka, hogy a speciális ismeretek mellett az aktuális jogszabályokkal is tisztában kell lenni, ráadásul nem elegendő, hogy a jelölt újból el tudjon helyezkedni, a felvételt követően az egyén állapotromlás nélküli munkavégzését is biztosítani kell.
.