Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Diszkrimináció

Előző oldal 1 2 3 4 Következõ oldal
2011. március 17. 04:16:59Vállalatok
Az idősebb munkavállalókat éri diszkrimináció
A versenyszférában dolgozó munkavállalók közül viszonylag keveseket ért diszkrimináció az elmúlt évben. A legtöbben a koruk miatt érezték úgy, hogy diszkriminálják őket - tájékoztatott kutatásáról a Tárki.
.
2010. augusztus 5. 11:04:59Vállalatok
Egymilliós büntetés a Malév leányvállalatának diszkrimináció miatt
Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) határozatában egymillió forintos bírságot szabott ki a Malév egyik leányvállalatára, a földi kiszolgálással foglalkozó Malév GH Zrt.-re, mert az diszkriminálta egy munkavállalóját szakszervezeti tevékenysége miatt.
.
2010. március 2. 10:21:58Vállalatok
Anyákat a munkába
A vállalati vezetők 44 százaléka világszerte arra számít, hogy 2010-ben és 2011-ben az irányításuk alá tartozó munkahelyeken nőni fog az újra munkába álló anyák száma.
.
2009. május 21. 06:34:41Vállalatok
Megfigyelési botrány a Deutsche Telekomnál: "Maya a szabad szerelem híve"
A beosztottak telefonbeszélgetéseinek lehallgatása, majd a vezető beosztású személyek, illetve a velük kapcsolatban álló újságírók megfigyelése, s legutóbb az alkalmazottak, illetve hozzátartozóik bankszámláinak illetéktelen kifürkészése után most újabb, közvetve Magyarországot is érintő botrány robbant ki a Deutsche Telekom háza táján.
.
2008. október 18. 14:19:57Vállalatok | Személyes pénzügyek
Ötödével nagyobb a férfiak átlagbére a nőkénél
Az alkalmazotti státuszban dolgozó férfiak és nők bruttó átlagbére között 20,8 százalékos eltérés van - mondta Szabó Zsóka, a Nők a Holnapért Alapítvány elnöke az MTI-nek, az uniós forrásból készült BérBarométer című felmérést ismertetve.
.
2008. augusztus 12. 08:04:30Vállalatok | Személyes pénzügyek
Jó befektetés a diploma
Tavaly átlagosan 8-12 százalékkal nőttek a műszaki diplomások alapbérei a megelőző évhez képest – írja az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) adataira hivatkozva a Világgazdaság.
.
2008. július 4. 15:59:56Vállalatok
Még mindig rejtőzködniük kell a melegeknek a munkahelyeken
Még mindig rejtőzködniük kell a melegeknek a munkahelyekenBár már Magyarországon is megjelentek olyan befogadó munkahelyek, amelyek segítenek a melegeknek a beilleszkedésben, hogy ne szenvedjenek hátrányt másságuk miatt, a cégek többségénél még mindig sok ilyen embernek félnie kell a retorzióktól, sokszor a kirúgástól. Az Mfor.hu a Háttér Társaság sokszínű munkahelyek témában tartott kerekasztal-beszélgetésén járt.
.
2008. július 4. 08:39:00Vállalatok
Jó állásoktól eshet el a gyanútlan iwiwező
Jó állásoktól eshet el a gyanútlan iwiwezőMagyarországon is egyre több cég nézi meg toborzáskor a közösségi portálokat, például az iwiwet annak érdekében, hogy minél teljesebb képet kapjon a jelöltről. Az mfor.hu által megkérdezett hr-esek szerint hasznos lehet ez az eszköz, az esélyegyenlőségi szakember viszont úgy véli, könnyen diszkriminációhoz vezethet.
.
2008. június 23. 17:59:32Vállalatok
Nem szívesen alkalmazzák a kismamákat hazánkban
Hátránnyal indulnak a kismamák a munkaerőpiacon: nem szívesen alkalmazzák őket a vállalatok, mert bizonytalan helyzetű munkavállalónak tartják őket - összegezték a szakértők hétfőn egy, a kisgyermekes nők helyzetéről tartott konferencián.
.
2008. május 23. 08:29:00Vállalatok
Nagyot bukhatnak a cégek a jogtalan kirúgásokkal
Nagyot bukhatnak a cégek a jogtalan kirúgásokkalSúlyos összegekbe kerülhet, ha egy munkáltató – a jogszabályok ismerete hiányában - nem megfelelően szünteti meg egy alkalmazott munkajogviszonyát. Fontos tudni, hogy ez miként valósítható meg: közös megegyezéssel, rendes vagy rendkívüli felmondással. Az mfor.hu annak is utána nézett, milyen esetben jár végkielégítés a munkavállalónak.
.
2008. május 20. 08:04:12Vállalatok | Személyes pénzügyek
Jelentősen kevesebbet keresnek a nők a férfiaknál
A nők foglalkoztatásának elősegítése az egyik vezérfonala Szűcs Erika újdonsült munkaügyi és szociális miniszter programjának. A gyengébb nem foglalkoztatottsága és kereseti színvonala ugyanis még mindig messze elmarad a férfiakétól, írja a Világgazdaság.
.
2008. május 5. 16:04:09Vállalatok
A családbarát cégek fogják elszipkázni a tehetségeket
A családbarát cégek fogják elszipkázni a tehetségeketÉrdemes a cégeknek családbaráttá válni, hiszen a felmérések szerint számos gazdasági előnyhöz is juthatnak ezáltal. Idén május végéig jelentkezhetnek a vállalatok a családbarát munkahely díjra. A pályázat formáját megújították, így egyebek között szigorúbb ellenőrzésre számíthatnak a díj elnyeréséért induló társaságok.
.
2008. március 31. 12:34:41Vállalatok
Szexis viselkedéssel törnek előre a női vezetők?
Szexis viselkedéssel törnek előre a női vezetők?Többet káromkodnak, szexuális vonzerővel próbálnak előnyre szert tenni az előrejutásban, intrikusak és komolyabban veszik a versengést a nők – legalábbis így gondolkodnak az üzleti életben részt vevő hölgyekről a vállalati vezetők. Az MTA Pszichológiai Intézetének kutatási eredményeit egy pénteki szakkonferencián mutatták be. Mfor.hu tudósítás.
.
2008. március 18. 11:59:00Vállalatok
Női dolgozókkal jobban mehet a szekér
Női dolgozókkal jobban mehet a szekérNemrégiben díjazták a legjobb hazai "női" munkahelyeket, amelyeknek így lehetőségük nyílt megmutatni, milyen karrierlehetőségeket kínálnak a hölgyeknek, hogyan teszik lehetővé képességeik fejlesztését, és mit tesznek azért, hogy dolgozóik a munkát és a magánéletet össze tudják egyeztetni. Az mfor.hu Heti Hármas sorozatában a pályázathirdetőt és a nyertes cégeket kérdeztük.
.
2008. március 10. 14:09:59Vállalatok
37 ezer munkavállalóval is lehetséges az esélyegyenlőség
A Magyar Postánál 37000 munkavállaló dolgozik, 60 százalékuk nő, 40 százalékuk 45 évesnél idősebb munkavállaló. Az IVM Bridge Kft. által szervezett HR bálon az idén is megválasztották az év HReseit. A díjazáson Szüts Ildikó A Magyar Posta HR vezérigazgató-helyettese az Esélyegyenlőségi program kategóriában első helyezett lett, ennek hátteréről számolt be az mfor.hu-nak.
Előző oldal 1 2 3 4 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.