Dosszié

Címkék / Döglött akták / Válság - 2006 ősz

2006. október 6. 08:11:00Vállalatok
Menjen vagy maradjon Gyurcsány? Gazdasági szcenáriók
Menjen vagy maradjon Gyurcsány? Gazdasági szcenáriókA szeptember közepén új erőre kapott belpolitikai háború újabb jelentős állomásához érkezik pénteken, mind a Parlamentben, mind pedig az utcán. Az mfor.hu Heti Hármas című sorozatában azt kérdezte három független pénzügyi elemzőtől, hogy milyen hatása lehet a gazdaságra a különböző politikai forgatókönyveknek. A válaszok összegzésétől kivételesen eltekintünk, azt - mint ahogy a következtetések levonását is - az Olvasóra bízzuk.
.
2006. szeptember 20. 15:11:00Vállalatok
Az adófizetők állják a randalírozások számláját
Az adófizetők állják a randalírozások számlájátA rendőrségnél közpénzekből térítik meg a hétfő és a kedd éjjeli zavargások nyomán keletkezett károkat, a Magyar Televízió egyelőre még nem közölt információt ezzel kapcsolatban. Kiszolgáltatott helyzetben vannak az üzlet- és autótulajdonosok, ugyanis hiába rendelkeznek vagyonbiztosítással, ezek többnyire nem terjednek ki a demonstrációk okozta veszteségekre. Mfor.hu körkép.
.
2006. szeptember 20. 09:56:00Vállalatok
Gyurcsány-botrány: hogyan kommunikáljuk a válságot?
Gyurcsány-botrány: hogyan kommunikáljuk a válságot?A válságkommunikációs filozófia alapja, hogy a szervezet beismeri: hibázott. Formailag ugyan vitatható, hogy egy tisztázatlan körülmények közt napvilágra került felvételben kell-e elismerni hazánk gazdasági gondjait, ennek ellenére a lépés szakértők szerint logikus volt. Az mfor.hu a Gyurcsány-botrány apropóján a nehéz helyzetekben célravezető kommunikációs stratégiát vizsgálta.
.
2006. szeptember 19. 13:11:00Vállalatok
FAZ: az utóbbi harminc év legmélyebb válsága
FAZ: az utóbbi harminc év legmélyebb válságaA hétfő éjjeli zavargások ellenére sem vár forintválságot és hosszú távú negatív gazdasági hatást a külföldi elemzők nagy része. Utóbbiak osztják az mfor.hu által megkérdezett szakértők véleményét, miszerint komoly probléma akkor jelentkezhet, ha a kormánnyal együtt az általa bejelentett reformok is elbuknának a kiszivárogtatott Gyurcsány-beszéd nyomán keletkező politikai viharban. A Frankfurter Allgemeine Zeitung szerint az ország az elmúlt harminc év legnehezebb gazdasági helyzetébe került, a Süddeutsche Zeitung pedig mindkét politikai oldal felelősségét hangsúlyozza.
.
2006. szeptember 18. 18:01:00Vállalatok
Nem a kormány bukása az igazi veszély
Nem a kormány bukása az igazi veszélyA cégek számára az lenne a legnagyobb csapás, ha a kiszivárogtatott Gyurcsány-beszéd nyomán kialakult politikai viharban a hatalmat birtokló döntéshozók megtorpedóznák a már megindított reformokat. Ez nagyobb problémát jelentene, mint a kormány esetleges bukása, állítják az mfor.hu Heti Hármas sorozatában megkérdezett gazdasági elemzők.
hirdetés
hirdetés
.