Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Fogyasztóvédelem

2017. február 16. 13:53:54Vállalatok
Reagált a Coca-Cola: helyi sajátosságok miatt más az íze
A Magyar Idők írta meg a hírt, ami igazolni látszik a régóta hangoztatott városi legendát, miszerint Kelet-Európában eltérő minőségű termékeket kínálnak a multik. A Nébih vizsgálatának tárgya volt a Coca-Cola is, ami az egyik legnagyobb eltérést mutatta. A cég válaszolt a vádakra.
.
2017. január 24. 10:22:49Vállalatok
16 milliós bírságot kapott két cég, mert megtévesztették a fogyasztókat
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) két céget is megbírságolt, mert megtévesztették az üdülési jogokkal kapcsolatos ajánlataikkal a fogyasztókat.
.
2017. január 24. 09:45:37Vállalatok
Strandszékeket kell visszahívnia az IKEA-nak
Strandszékeket kell visszahívnia az IKEA-nakAz IKEA visszahívja a MYSINGSÖ strandszékeket leesés, illetve az ujjak becsípődésének veszélye miatt.
.
2017. január 20. 11:08:09Makró | Vállalatok
Nyoma sem maradhat a Fogyasztóvédelmi Hatóságnak: Százezres bírság jöhet a korábbi rutinokért
Nyoma sem maradhat a Fogyasztóvédelmi Hatóságnak: Százezres bírság jöhet a korábbi rutinokért2017. január 1-jétől alapvetően átalakult a fogyasztóvédelem intézményi rendszere. Megszűnt a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, ezzel egyidejűleg a fogyasztói bejelentések kezelése első fokon járási szintre került. Mindez komolyan érinti a kereskedők, szolgáltatók panaszkezelési és tájékoztatási folyamatait is: a korábban érvényes fogyasztóvédelmi adatok közlése megtévesztő információnak számít, amiért a hatóság százezres nagyságrendű bírságot is kiróhat.
.
2016. december 20. 11:55:59Makró | Vállalatok
Célkeresztbe kerülnek jövőre az e-kereskedők
Jövőre az e-kereskedelem kerül a fogyasztóvédelem fókuszába - mondta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fogyasztóvédelemért és infokommunikációért felelős államtitkára kedden, sajtótájékoztatón Budapesten.
.
2016. december 18. 12:31:42Vállalatok
24 glifozát készítményt vontak ki a forgalomból, itt a lista
Egy Európai Uniós rendelet miatt 24 glifozát hatóanyagú készítmény engedélyét vonta vissza november 30-án a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.
.
2016. december 13. 13:11:14Vállalatok
Indoklás nélkül, ingyen visszaküldhető a nem kívánt karácsonyi ajándék
Indoklás nélkül, ingyen visszaküldhető a nem kívánt karácsonyi ajándékAz eredetileg kísérleti projektnek indult PayPal Visszaküldési Garancia a fogyasztók körében annyira népszerűnek bizonyult, hogy mostantól Magyarországon és számos más országban is folyamatosan elérhető lesz. A Visszaküldési Garancia mindenki számára fontos lehet, aki az interneten tervezi beszerezni a karácsonyi ajándékokat.
.
2016. november 30. 11:25:59Személyes pénzügyek
Már járják az ellenőrök a boltokat
Megkezdte az ünnepek előtti ellenőrzéseket a fogyasztóvédelmi hatóság, a korábbiakhoz hasonlóan főként arra figyelnek a szakemberek, hogy a karácsonyi vásárlások során a kereskedők szabályszerűen járjanak el, illetve ne kerüljenek veszélyes termékek a boltok polcaira - közölte a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) szerdán.
.
2016. október 31. 06:31:59Személyes pénzügyek
Ki kell-e fizetni az elrontott frizurát?
Ki kell-e fizetni az elrontott frizurát?Mi történik, ha fodrász nem az általunk megálmodott frizurát készíti el? Ha a kozmetikus által elkészített smink nem tetszik? Ha a tükörbe nézve elégedetlenek vagyunk a szépészeti beavatkozás eredményével? A Budapesti Békéltető Testület a legfontosabb tudnivalókat foglalta össze.
.
2016. október 13. 16:40:59Személyes pénzügyek
A fogyasztók tudják leginkább megvédeni magukat az átveréstől
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) nemcsak felügyeli a pénzügyi szektort, fogyasztóvédelmi feladatokat is ellát, a leghatékonyabb fogyasztóvédelem azonban az, ha az ügyfelek tudják, hogyan működnek a bankok, biztosítók, és ismerik a termékeiket - mondta Windisch László, az MNB alelnöke csütörtökön, az ELTE Trefort Ágoston Gyakorló Gimnáziumban, ahol rendhagyó bemutató órát tartott a végzős diákoknak.
.
2016. szeptember 25. 09:10:59Vállalatok
Nem kell bedőlni minden reklámnak
Nem kell bedőlni minden reklámnakA sztár is erre esküszik? Ha ő mondja, akkor biztosan igaz? Ne dőljön be a csillogásnak! Hiába hirdetnek egy terméket ismert személlyel. Ha az ajánlat mögött hamis az ígéret, az tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak minősül.
.
2016. szeptember 24. 06:10:59Vállalatok
A használt autók miatt panaszkodnak legtöbbször a magyarok
A használt autók miatt panaszkodnak legtöbbször a magyarokMagyarországon 2015-ben leggyakrabban a gyümölcsökkel és zöldségekkel, húsételekkel és a használt autókkal gyűlt meg leginkább a bajuk a fogyasztóknak és ezekről a termékekről rendelkeznek a legrosszabb véleménnyel, áll a nemrég közzétett összeurópai szintű uniós felmérésben.
.
2016. szeptember 8. 13:55:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
A pékeket vizsgálták a fogyasztóvédők
A vizsgált termékek 40 százalékával volt valamilyen probléma.
.
2016. augusztus 23. 08:19:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
H&M botrányt emlegetnek a fogyasztóvédők
Jóváhagyott, később mégis törölt rendelések miatt háborognak a fogyasztók a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége (FEOSZ) szerint.
.
2016. július 19. 10:37:59Személyes pénzügyek
Távfűtéses panasz esetén a fogyasztóvédelmi hatóságok segítenek
A távhűtés mérésével, elszámolásával, a díjfizetéssel, a számlázással és a végső felhasználók tájékoztatásával kapcsolatos jogsértés ügyében az illetékes megyei, fővárosi fogyasztóvédelmi hatóságokhoz lehet fordulni július 1-jétől.
.