Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Nők a munkahelyen

Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következõ oldal
2017. március 20. 08:37:47Vállalatok
A digitális átalakulás a kitörési lehetőség a nők számára
A nők 53 százaléka gondolja azt, hogy nem indul a férfiakkal azonos esélyekkel egy vezető pozícióért, ugyanakkor 60 százalékuk hisz abban, hogy a digitális technológiák segítségével előbbre tudnak lépni a ranglétrán. A Roland Berger 'Digitális egyenjogúság" című tanulmánya arra keresi a választ, hogy a digitalizáció, hogyan tud hozzájárulni a munkahelyen a női egyenjogúsághoz.
.
2017. március 8. 15:10:59Vállalatok
Női vállalkozóból jól állunk
Magyarországon szinte minden harmadik vállalkozás tulajdonosa vagy vezetője nő, ami a férfi-női esélyegyenlőség szempontjából világviszonylatban is jó aránynak számít – derült ki a Mastercard Női Vállalkozói Index kutatásából. A kutatás azt is vizsgálta, hogy az egyes országokban a női vállalkozók mennyire tudják kiaknázni a rendelkezésre álló lehetőségeket, támogatásokat, mennyire indulnak kedvező helyzetből - ilyen tekintetben hazánk a középmezőnyben végzett.
.
2017. március 7. 10:55:59Makró
Még mindig 14 százalékkal kevesebbet keresnek a nők ugyanazért a munkáért
Csökkent a bérkülönbség a nők és a férfiak között Magyarországon - mondta Szalai Piroska, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszteri tanácsadója kedden az M1 aktuális csatornán.
.
2017. március 6. 08:43:59Személyes pénzügyek
Egyre kevesebb nő tud a gyerekével maradni a gyes alatt
Ma már minden hatodik szülő dolgozik harminc órát meghaladó munkaidőben a gyes, illetve a gyed mellett - mondta a Magyar Időknek adott, hétfőn megjelent interjújában a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszteri tanácsadója.
.
2015. március 6. 18:10:59Vállalatok
Itthon minden harmadik cégvezető nő
Magyarországon a cégvezetők 32 százaléka nő, azonban a cégméret növekedésével csökken pozíciójuk jelentősége a vezetésben - derül ki a Bisnode üzleti információszolgáltató elemzéséből.
.
2014. augusztus 8. 14:22:59Vállalatok
Több kisgyermekes anya ment vissza dolgozni
Mintegy 37 százalékkal nőtt azon dolgozni visszatérő nők száma, akik korábban anyasági ellátásban részesültek, illetve családjukat látták el - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) pénteken.
.
2013. december 23. 12:40:48Vállalatok
Háromszor több a tisztségviselő az állami cégekben
Míg az állami szektorban átlagosan kilenc tulajdonos, illetve cégjegyzésre jogosult jut egy cégre, addig a magánszektorban csupán három - derül ki az Opten céginformációs szolgáltató adataiból.
.
2013. szeptember 25. 07:04:59Vállalatok
Sok helyen nem vállalhatnak munkát a nők szabadon még mindig
Legkevesebb tizenöt országban továbbra is tilos a nőknek férjük beleegyezése nélkül munkát vállalni, összességében mégis történt némi előrelépés a női egyenjogúság területén - olvasható a Világbank egy kedden közzétett jelentésében.
.
2013. július 2. 18:31:59Vállalatok
Erősödik a visszafogadó munkahelyi kultúra Magyarországon
Erősödik a visszafogadó munkahelyi kultúra MagyarországonKiosztották a Legnépszerűbb visszafogadó munkahely és a Legelkötelezettebb visszafogadó munkahely díjakat a Jól-Lét Alapítvány által szervezett konferencián, melynek témája a befogadó munkahelyi kultúra beágyazottságának vizsgálata volt az IT-cégek esetében. A két fő díjazott a HP Magyarország és az IBM.
.
2013. június 30. 17:46:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Egyre népszerűbb a határozott idejű munkaszerződés
Egyre népszerűbb a határozott idejű munkaszerződésAz elmúlt évtized gazdasági változásainak hatására csökkent az önfoglalkoztatók száma Magyarországon, viszont egyre többen vállalnak munkát határozott idejű szerződéssel. A Randstad által készített riport alapján nőtt a részmunkaidőben dolgozók aránya is, főleg a fiatalok és a nők körében.
.
2013. június 26. 08:37:59Vállalatok
A nőkön múlik a gazdaság jövője
Nemzetközi tapasztalatok szerint ott magas a termékenység, ahol magas a nők foglalkoztatottsági rátája is - nyilatkozta a Népszabadságnak Pongrácz Tiborné, a KSH Népességtudományi Kutatóintézetének igazgatóhelyettese.
.
2013. június 19. 17:01:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Frissdiplomásként is lépéshátrányból indulnak a nők
Frissdiplomásként is lépéshátrányból indulnak a nőkA frissdiplomások közül a férfiaknak és a jó családi háttérrel rendelkezőknek a legnagyobb esélyük, hogy sikeres karriert fussanak be. A két nem közötti különbség nemcsak a fizetésben mutatkozik, hanem a munkakeresés időtartamában, valamint a vezető beosztásban való arányukat nézve is – mindhárom szempontból a férfiaknak kedvez a statisztika.
.
2013. június 15. 08:01:59Vállalatok
Szalai Piroska szerint kimagasló eredmények vannak a nők foglalkoztatásban
Európai szinten is kimagasló eredményeket ért el a kormány a foglalkoztatás, ezen belül is a nők munkába állítása terén - mondta a Fidesz Magyarország jobban teljesít című rendezvénysorozatának pénteki győri rendezvényén Szalai Piroska, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos
.
2013. június 6. 12:16:54Vállalatok
Egyre több nő dolgozik, de nem vezetőként
Egyre több nő dolgozik, de nem vezetőkéntEgyre több nő dolgozik az államigazgatásban a világ húsz legfejlettebb államában, a női vezetők aránya azonban mindegyik országban ötven százalék alatti. Az első helyen Kanada, az utolsón Szaúd-Arábia szerepel a listában – derül ki az Ernst & Young legfrissebb felméréséből.
.
2013. június 4. 16:34:59Vállalatok
A rendszerváltás óta nem dolgozott ennyi nő
A női foglalkoztatás szempontjából kiemelkedő év volt a tavalyi, a nők foglalkoztatási rátája 52 százalék fölé emelkedett, amire húsz éve nem volt példa - mondta Szalai Piroska, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.