Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / TB-rendszer

Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 Következõ oldal
2015. január 19. 20:10:59Makró
10 százalékkal csökkentenék a jövedéki biztosítékot az alkoholnál
Húszmillió forintra csökkentené az alkoholok jövedéki biztosítékát a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Lázár János és parlamenti államtitkára, L. Simon László.
.
2011. március 15. 05:31:57Makró
Szócska Miklós: teljes zűrzavarból kell rendet teremteni
Szócska Miklós szerint az egészségügyi rendszer átszervezésének elindítása előtt "még komoly igazságok fognak kiderülni"; az egészségügyért felelős államtitkár az MTI-nek adott interjúban elmondta, hogy sokkal rosszabb helyzetből kell rendezni az egészségügyet, mint az 2006-ban volt.
.
2009. november 23. 05:01:59Makró
"15 százalékkal több maradhat az átlagkeresetűek zsebében"
"15 százalékkal több maradhat az átlagkeresetűek zsebében"A januártól életbe lépő adóváltozásoknak köszönhetően az átlagjövedelem környékén 5-15 százalékkal nőhet az emberek nettó jövedelme – vélekedik László Csaba, a KPMG partnere. Az egykori pénzügyminiszter elismeri, hogy ő is hibázott 2002 és 2004 között, szerinte rossz döntés volt például adómentessé tenni a minimálbért. Mfor.hu-interjú.
.
2009. szeptember 24. 16:46:56Makró
A strukturális reformokat hiányolja tőlünk az IMF
Magyarországon a gazdasági növekedés beindulása, későbbi felgyorsulása érdekében fontos a strukturális reformok megvalósítása - mondta Iryna Ivaschenko, az IMF magyarországi képviseletének vezetője csütörtökön, Budapesten, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) rendezvényén.
.
2009. július 30. 10:36:56Makró | Vállalatok
Augusztustól változnak a táppénzre vonatkozó szabályok
Augusztustól változnak a táppénzre vonatkozó szabályokAugusztus elsejétől számos elemében változik a táppénz szabályozása. A legfontosabb módosítás, hogy csökken a táppénz mértéke, a korábbiakhoz képest tíz százalékponttal lesz kevesebb. Emellett a jövőben a táppénz címén kifizetett összeget limitálják is.
.
2009. június 4. 11:52:59Makró | Befektetés
Nyugdíjreform: a 2002-es rendszerhez térne vissza a Fidesz
Nyugdíjreform: a 2002-es rendszerhez térne vissza a Fidesz Abban egyetért a kormány és az ellenzék, hogy nyugdíjreformra szükség van, de a módszerekben távol állnak egymástól az elképzeléseik. A Fidesz szerint a kabinet közelmúltban bejelentett lépései nem javítottak a helyzeten, ezért jövőre - választási győzelmük esetén - visszatérnének a 2001-2002-ben megkezdett reformhoz.
.
2009. június 4. 06:40:55Makró | Vállalatok | Befektetés
A jóságos állam miatt kerülik sokan a munkát
A jóságos állam miatt kerülik sokan a munkátAz alacsony foglalkoztatottság legfőbb okai a magas adóterhelés és a túlságosan bőkezű jóléti transzferek - vélekedett Kátay Gábor, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) vezető közgazdasági elemzője a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) által rendezett konferencián szerdán Budapesten.
.
2009. május 14. 14:29:52Makró
Két évig nem hoz hasznot a költségvetésnek a gyes szigorítása
Két évig nem hoz hasznot a költségvetésnek a gyes szigorításaA költségvetésnek a családtámogatási rendszer átalakításából 2009-ben és 2010-ben még semmi előnye sem származik, ami mutatja, hogy a kormány hosszú távú reformokban gondolkodik, jelentette ki Oszkó Péter pénzügyminiszter a GKI Gazdaságkutató Zrt. által szervezett mai konferencián. Bod Péter Ákos, az Antall-kormány volt minisztere szerint az egy évig hivatalban maradó kormánynak nem szabadna ilyen hosszútávra szóló döntéseket hoznia. Ahogy fogalmazott: annak semmi értelme, hogy a mostani kormány bevezesse az ingatlanadót, majd a következő eltörölje.
.
2009. május 4. 09:04:55Makró
Nyugdíj, gyes, közszolgák bére: mi változik 2009-ben?
Nyugdíj, gyes, közszolgák bére: mi változik 2009-ben?Ma szavaznak a parlamenti képviselők az adótörvény-javaslathoz benyújtott módosító indítványokról. A 2009-ben végrehajtandó adóváltozások várhatóan még júliusban életbe fognak lépni. Ehhez kapcsolódnak majd a különböző elvonások, amelyek a nyugdíjat, a gyest és a közalkalmazotti béreket érintik. A Pénzügyminisztérium azt reméli, hogy nyárig a 2010-es változásokról is határoz majd a Parlament. Az mfor.hu a rengeteg változás néhány lényeges elemét tekinti át.
.
2009. április 20. 08:39:55Makró | Befektetés
Arra lesz elég a Bajnai-csomag, hogy megálljunk a lejtőn
Arra lesz elég a Bajnai-csomag, hogy megálljunk a lejtőnA program megszorítási oldalát mindenképpen muszáj lesz végigcsinálni, mivel nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy a vártnál jóval kisebb lesz a GDP - jelentette ki az mfor.hu-nak Suppan Gergely. A Takarékbank elemzője szerint ha életbe lépnek az intézkedések, akkor idővel javulhat Magyarország befektetői megítélése, a szuperbruttósítás következő évi bevezetése pedig könnyebbé teheti a cégek munkáját.
.
2009. április 14. 08:59:55Makró | Befektetés
A középosztály érzi leginkább a válságot
A középosztály érzi leginkább a válságotA mostani válság azokat sújtja leginkább, akiknek van mit veszíteniük, mondta el az mfor.hu-nak adott interjúban Tóth István György szociológus. A TÁRKI társadalomkutató intézet vezérigazgatója szerint a demokrácia bástyája Magyarországon is a középosztály, amelyből egy társadalmi változás esetleg kiindulhat. Úgy véli, a jelenlegi krízis súlyosabb, mint amilyen a Bokros-csomag idején volt. A szakembert a magyar lakosság válságtudatáról és válságkezeléséről, valamint egy esetleges politikai radikalizálódás esélyeiről kérdeztük.
.
2009. április 3. 15:29:22Makró
Navracsics: bukásra van ítélve Bajnai csomagja
Navracsics: bukásra van ítélve Bajnai csomagja"Bajnai Gordon csomagjából hiányzik a hitelesség, ezért nem is lehet sikeres, a tervezett intézkedésekkel csak időt nyer az MSZP" - mondta el péntek délután Navracsics Tibor. A Fidesz frakcióvezetője szerint a programban nincs megoldás arra, hogyan élénkítsük a gazdaságot. Időközben kiderült: a szocialista frakciótagok egységesen aláírták a Bajnai támogatásáról szóló nyilatkozatot, az SZDSZ országos tanácsa pedig vasárnap hoz döntést a kérdésben.
.
2009. április 2. 12:19:55Makró | Befektetés
Bajnai-csomag: megszűnik a 13. havi, megvágják a táppénzt
Bajnai-csomag: megszűnik a 13. havi, megvágják a táppénztHa az MSZP-s és az SZDSZ-es képviselők aláírják a Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt által készített politikai nyilatkozatot, akkor többek között azt vállalják, hogy támogatják a közszféra 13. havi juttatásának és a 13. havi nyugdíj jövő évi megszüntetését, illetve a táppénz általános mértékének hatvan százalékra csökkentését - derül ki az MTI birtokába került dokumentumból, amelyet csütörtökön juttattak el a két frakció képviselőihez.
.
2009. március 30. 15:19:54Makró | Vállalatok
Rég nem látott mértékben drágulnak a gyógyszerek áprilistól
Rég nem látott mértékben drágulnak a gyógyszerek áprilistólÁprilistól több száz gyógyszer támogatását csökkenti az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP). Ez bizonyos készítmények esetében jelentős drágulással jár a fogyasztók számára. Rég volt ilyen mértékű áremelkedés, ráadásul a válság is fokozza a helyzetet. Kérdés, mennyire helyettesíthetőek a megdrágult gyógyszerek, és mi van, ha valaki már nem bírja fizetni őket. Mfor.hu háttér.
.
2009. március 22. 19:29:38Makró
Bokros: csapdában van a magyar gazdaság
Bokros: csapdában van a magyar gazdaságMiközben a gazdasági hanyatlás ellensúlyozásához kamatot kellene csökkenteni, a valutaválság veszélye miatt erre a jegybanknak nincs lehetősége Bokros Lajos szerint. A korábbi pénzügyminiszter a Fiatal Közgazdászok Országos Találkozóján úgy vélte, az egyetlen lehetőség a kiadások visszafogása, ez azonban a belföldi kereslet csökkenését és további gazdasági visszaesést eredményezhet.
Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 8 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.