Dosszié

Címkék / Döglött akták / Új Tulajdonosi Program

2010. január 20. 11:21:59Makró
Bajnai: a válság után kezdődhet az Új Tulajdonosi Program
Még az év közepe táján túljuthatunk a válság mélypontján, ekkor 11 százalék körül tetőzhet a munkanélküliség - mondta a Napi Gazdaságnak Bajnai Gordon. A kormányfő szerint csak a válság után kezdődhet az Új Tulajdonosi Program.
.
2009. július 4. 08:01:45Makró | Vállalatok
300 milliós prémiumból 140-t ajánlottak fel az állami cégek vezetői
Időarányosan jól halad az állami cégek vezetőinek prémium-felajánlása, a kifizetések kezdetét követő első hónapban mintegy 140 millió forintot ért el az összeg - mondta el Száraz Gábor, a Magyar nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) szóvivője az MTI-nek.
.
2009. május 7. 07:14:49Makró
Feledésben az Új tulajdonosi program
Az Új tulajdonosi programot felfüggesztő kormányhatározat ellenére folytatódnia kellene az állami cégek tőzsdei felkészítésének, de valójában nem történik semmi - írja a Népszabadság.
.
2008. szeptember 9. 10:24:46Vállalatok
ÚTP: 250 ezer forintnyi részvény jegyezhető
Az Új Tulajdonosi Program (ÚTP) keretében személyenként legfeljebb 250 ezer forint értékű részvény jegyezhető kedvezményekkel, az összes kibocsátást együttesen értelmezve és jegyzési árfolyamon számolva - derül ki a kedden közzétett kormányhatározatból. A kedvezményeket a határozat nem tartalmazza.
.
2008. szeptember 1. 06:59:44Vállalatok
Megnevezték az Új Tulajdonosi Program első szereplőit
Az Új Tulajdonosi Program keretében az Állami Autópálya Kezelő (ÁAK), a Magyar Villamos Művek (MVM) és a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (Mavir) lesznek az első olyan vállalatok, amelyekben kedvezményesen válhatnak tulajdonossá az emberek - közölte Daróczi Dávid a kormány erről szóló döntését az MTI-vel vasárnap.
.
2008. július 9. 15:34:41Vállalatok
Elkészült a vagyonstratégia, benne az Új Tulajdonosi Program
A Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) elfogadta a középtávú vagyonstratégiáját, ami a tanács mandátumának idejére, hat évre általános érvényű tételeket tartalmaz, és figyelembe veszi az Új Tulajdonosi Programot is - jelentette be Nagy János, az NVT elnöke szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.
.
2008. június 4. 16:04:00Makró
Tíz százalék befizetéssel vehetünk állami cégeket
Az első cégek 2009 első hónapjaiban jelenhetnek meg a tőzsdén az Új Tulajdonosi Program keretében, hangzott el egy szerdai konferencián. Az állampolgárok tíz százalék befizetésével jegyezhetik majd a részvényeket, a maradék kilencven százalékot pedig három éven belül törleszthetik kamatmentesen. Mfor.hu tudósítás.
.
2008. május 15. 17:29:52Vállalatok
Kudarcra ítélt kezdeményezés az Új Tulajdonosi Program
Mind a munkáltatói, mind a munkavállalói oldal kételyeit fejezte ki az Új Tulajdonosi Program kapcsán. Szerintük illúziókat kelthet a jelenlegi kommunikáció. Az OÉT mai ülésén támogatták ugyanakkor a közbeszerzési törvény módosítására vonatkozó javaslatot.
.
2008. május 7. 18:24:29Vállalatok
ÚTP: 250 ezer forintig kedvezmény jár a kisbefektetőknek
Az Állami Autópályakezelő Zrt.-t és az Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. által összeállított ingatlan portfoliót kívánja a kormány az Új Tulajdonosi Program (ÚTP) keretében tőzsdére vinni 2008 végén, a jövő év elején - mondta Veres János pénzügyminiszter a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.
.
2008. április 9. 09:49:09Makró
Megkezdődik az egyeztetés az Új Tulajdonosi Programról
Jövő héten kezdődhet az első társadalmi egyeztetés a Gyurcsány Ferenc által felvázolt Új Tualjdonosi Programról, melynek keretében kedvezményesen lehetne állami vállalatok részvényeihez hozzájutni.
.
2008. március 28. 09:14:53Vállalatok
Ingatlanalap lehet az Új Tulajdonosi Programban
Nemcsak a MÁV ingatlanjainak kezelésére hoznának létre ingatlanalapot, az is felmerült, hogy az új tulajdonosi programot állami ingatlanokból létrehozott ingatlanalap segítségével töltenék meg tartalommal. Ennek mérete 50-100 milliárd forint is lehet, írja a Napi Gazdaság.
.
2008. február 20. 17:29:51Makró | Vállalatok
Még az idén tőzsdére mehet az első állami cég
Még az idén tőzsdére mehet az első állami cégMég nem alakult ki azoknak a cégeknek a köre, amelyeket az Új Tulajdonosi Program keretében kíván a kormány tőzsdére vinni - jelentette ki Veres János pénzügyminiszter. A szerdai sajtótájékoztatón elhangzottak alapján azonban úgy tűnik, hogy erre az MVM Zrt-nek (Magyar Villamossági Művek), a Szerencsejáték Rt.-nek, vagy a Magyar Postának van leginkább esélye. Mfor.hu beszámoló.
.
2008. február 19. 05:59:59Vállalatok
A Szerencsejáték lehet a "Gyurcsány-program" csúcsa
A Szerencsejáték lehet a "Gyurcsány-program" csúcsaFelmerül a kérdés, hogy a kormány jelenleg mekkora állami vagyon felett diszponál és mit kínálhat fel az állampolgároknak megvételre. Mint ismeretes a miniszterelnök tegnap a Parlamentben kedvezményes hitelkonstrukció mellett privatizációt hirdetett meg. Ezekről ugyan a következő hetekben születhet döntés, ám a szakértők szerint csak akkor lehet sikeres a kezdeményezés, ha "valóban" tőzsdeképes cégeket vonnak be.
hirdetés
hirdetés
.