Dosszié

Címkék / Döglött akták / Malév privatizáció

Előző oldal 1 2 3 4 Következõ oldal
2012. január 9. 12:13:59Vállalatok
EU: a Malévnak vissza kell fizetnie az állami támogatást
Az Európai Unió versenyfelügyelete szerint a Malév állami tőkejuttatása sérti az EU állami támogatással kapcsolatos törvényi rendelkezéseit, ezért a Malévnak a támogatást vissza kell fizetnie, közölte a Dow Jones hétfőn.
.
2010. szeptember 4. 09:34:59Vállalatok
Betámadta Abramovics Oszkót Malév-ügyben
Borisz Abramovics, a Malév volt tulajdonosa meg van róla győződve, hogy tevékenységük a légicégnél "logikusan megmagyarázható" és törvényes volt, azokról a szerződésekről pedig, amelyekkel összefüggésben rendőrségi vizsgálat folyik, elmondta, a teljesítés magas szakmai szinten megtörtént - összegzi a Magyar Nemzet azt az interjút, amit az orosz üzletember a lapnak adott.
.
2010. február 10. 04:01:59Vállalatok
Alkudozunk az oroszokkal, tovább húzódik a Malév megmentése
Alkudozunk az oroszokkal, tovább húzódik a Malév megmentéseTovábbra sem képes zöld ágra vergődni egymással az orosz és a magyar kormány a Malév jövőjével kapcsolatban, emiatt a légitársaság keddi közgyűlése nem tudott dönteni a tőkehelyzet rendezéséről.
.
2010. február 7. 11:01:59Vállalatok
Kedden végre felszállhat a füst Malév-ügyben
Kedden dönthetnek a tőkehelyzet rendezéséről a Malév részvényesei a légitársaság folytatódó közgyűlésén, ha addig megegyezés születik az ezzel kapcsolatos magyar-orosz tárgyalásokon.
.
2009. november 4. 16:51:41Vállalatok
Nem fizetne a kormány a Malév visszavételéért
A magyar állam hajlandó tulajdoni részt szerezni a Malévban, és a finanszírozásban szerepet vállalni a jövőben - mondta Oszkó Péter pénzügyminiszter a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón, újságírói kérdésre válaszolva.
.
2009. november 3. 11:06:59Vállalatok
A magyar állam válthatja a VEB-et a Malévban
A Kommerszant című orosz lap szerint a magyar kormány előzetes megállapodásra jutott a Vnyesekonombankkal (VEB) arról, hogy megvásárolja a Malév banknál lévő 49 százalékos tulajdonának egy részét.
.
2009. augusztus 28. 13:46:15Vállalatok
Ismét kormányszinten alkudoznak a Malév megmentéséről
A magyar kormány olyan megoldást keres a Malév problémáinak megoldására, amely megfelel a magyar és az uniós jogszabályoknak, ebben a szellemben tárgyal a nemzeti légitársaság jelenlegi tulajdonosaival.
.
2009. május 26. 17:04:58Vállalatok
Malév-ügy: 32 millió euróval lógnak az oroszok
Malév-ügy: 32 millió euróval lógnak az oroszokTovábbra sem utalta át a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt.-nek a Malévval kapcsolatban vállalt kötelezettségek biztosítékául szolgáló 32 millió eurós bankgaranciát a légitársaságot áttételesen birtokló Vnyesekonombank (VEB). Az orosz tulajdonos sejtetni engedte: ez nagyban függ majd attól, hajlandó-e beszállni a magyar állam a komoly pénzügyi nehézségekkel küzdő légitársaság megsegítésébe. Addig is az orosz állami befektetési bank - ígérete szerint - újabb, ezúttal tízmillió euró nagyságrendű tőkeemelést hajt végre a Malévet birtokló AirBridge Zrt.-nél.
.
2009. január 22. 08:39:55Vállalatok
Többmilliárdos mentőövet dob a Malévnak a magyar állam
Többmilliárdos mentőövet dob a Malévnak a magyar államÁttételesen több milliárd forinttal kíván a magyar állam a 2007-ben privatizált Malév segítségére sietni annak érdekében, hogy javítson a mintegy négymilliárd forint lejárt adósságot maga előtt görgető, újabb tulajdonosváltás előtt álló társaság kritikus helyzetén. Az mfor.hu értesülései szerint a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. megvásárolja a Malév földi kiszolgáló leánycégét, és vételárelőlegként 2,2 milliárd forintot juttat a légitársaságnak. Emellett az MNV Zrt. közvetve plusz 2,2 millió euróval (mintegy 630 millió forinttal) segíti a légitársaságot azáltal, hogy - tulajdonosi kölcsön formájában – ideiglenesen átvállalja a Malév Vagyonkezelő Kft.-vel szemben fennálló tartozását.
.
2009. január 19. 12:09:55Vállalatok
Cáfolja az OTP, hogy beszállna a Malévba
Az OTP tagadja, hogy bármilyen módon tulajdont kíván szerezni a valószínűleg tulajdonosi átrendeződés előtt álló Malévban.
.
2009. január 19. 09:24:55Vállalatok
Magyar bankok szállhatnak be a Malévba
Az orosz Aeroflot légitársaság kezébe kerülhet Borisz Abramovicstól a Malévot birtokló AirBridge Zrt. 49 százaléka, a többségi tulajdonrészt pedig az MKB és az OTP közös cége veheti át, írja a Napi Gazdaság.
.
2008. augusztus 27. 12:44:55Vállalatok
A Malévnak is betehet az Abramovics-birodalom megroggyanása
A Malévnak is betehet az Abramovics-birodalom megroggyanásaKedden újabb járatokat volt kénytelen törölni a Borisz Abramovics tulajdonában lévő AiRUnion, mivel nem tudja fizetni a kerozinszámlákat. Orosz lapok szerint a légiszövetség a csőd szélén áll, a téli időszakra már nem is adhat el jegyeket, a vetélytárs légitársaságok pedig elkezdték felosztani egymás között útvonal-hálózatát. Úgy néz ki, Abramovicsékon már csak az orosz kormány segíthet, amely azt ígérte: nem hagyja csődbe menni az AirUniont. Bár a történések az orosz üzletember érdekeltségébe tartozó Malév napi működését egyelőre nem érintik, a szövetség esetleges összeomlása már fájna a magyar légitársaságnak, amely éppen annak segítségével kívánta felfuttatni forgalmát a térségbeli piacokon. Abramovics 2006 őszén meg is jegyezte: a Malévnak szüksége van az AiRUnionra.
.
2007. április 25. 19:11:00Vállalatok
Huszonhatmilliárd forintba került a Malév az oroszoknak
Huszonhatmilliárd forintba került a Malév az oroszoknakSzerdán lezárult az idei év egyik legnagyobb hazai céges privatizációs üzlete, a Malév magánosítása. Az új tulajdonos, az orosz hátterű AirBridge Zrt. által vállalt teljes befektetés értéke mintegy 102 millió euró (26 milliárd forint). Mfor.hu tudósítás.
.
2007. április 17. 10:46:00Vállalatok
Az Urálba indít járatot a Malév
A magyar nemzeti légitársaság április 27-én közvetlen menetrend szerinti járatot indít Budapest és Jekatyerinburg között. A Malév heti négy alkalommal, új generációs Boeing 737NG gépeivel szállítja utasait Magyarországról a szverdlovszki régióba.
.
2007. április 12. 14:01:00Vállalatok
Abramovics előtt is megnyílik a transzatlanti égbolt
Abramovics előtt is megnyílik a transzatlanti égboltEgy év múlva a jelenleginél kényelmesebben, több útvonalon érhetik el az amerikai városokat a Malév-utasok a heteken belül aláírandó Nyitott Égbolt egyezménynek köszönhetően. A transzatlanti piac meglehetősen felemásra sikerült liberalizációja jól jöhet a nemzeti légitársaságnál a közelmúltban birtokon belülre került Roman Abramovicsnak is, aki - miután a privatizációval uniós leszállási jogokat szerzett - jövő márciustól már az amerikai piac felé is kacsintgathat. Ez a Malév nélkül - szimplán orosz üzletemberként - elérhetetlen lett volna számára. Mfor.hu háttér.
Előző oldal 1 2 3 4 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.