Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Coaching, HR-tanácsadás

2017. március 3. 15:42:14Vállalatok | Személyes pénzügyek
Amit a középosztály nem ért meg a milliomos mentalitásból
A vagyonosak egy sor dologról gyökeresen másként gondolkodnak. Itt van az öt legfontosabb különbség.
.
2013. október 17. 18:40:59Vállalatok
Ha nem tudod ki vagy, másnak sem tudsz segíteni
Ha nem tudod ki vagy, másnak sem tudsz segíteniA coaching folyamatban az ügyfél és a coach közötti kapcsolat kulcsfontosságú. Ha nincs meg közöttük a kémia, akkor nem fognak eredményt elérni. Ahhoz azonban, hogy a coach támogatni tudjon egy vezetőt nem elég a szakmai tudás, a menedzsment ismeretek megléte, derült ki a Diadal Coachképzésen.
.
2013. október 2. 17:46:59Vállalatok
Gyémántcsiszolók és üzleti gyóntatók
Gyémántcsiszolók és üzleti gyóntatókTerjedőben van ugyan Magyarországon is a coaching, sokan még mindig nem tudják pontosan mi a különbség a tevékenység és a tanácsadás vagy éppen a tréning között. Az mfor.hu a DIADAL coachképzés első napján járt, ahol egyebek mellett ezek is kiderültek.
.
2011. április 22. 17:04:59Vállalatok
Mi a karizma titka? Beszélgetés Deiric McCann HR-guruval
Mi a karizma titka? Beszélgetés Deiric McCann HR-guruvalFrissen megjelent, vezetői karizmáról szóló könyvéről beszélt az mfor.hu-nak Deiric McCann, a Profiles International elnökhelyettese. A 400 ezer alkalmazott online megkérdezésén alapuló kutatás eredményeit összefoglaló könyv a több hasonló művet is jegyző szerző kedvence, mert sokan vitatják a kutatásban észlelt megállapításokat.
.
2011. január 27. 19:07:59Vállalatok
Az online médiából tájékozódnak a magyar döntéshozók
Az online médiából tájékozódnak a magyar döntéshozókA vállalatok nagyságával arányosan nő a delegálási hajlandóság, a válaszadó vezetők mintegy 56 százaléka szívesebben osztja meg a döntések felelősségét, mintsem egyedül hozza meg azokat. A döntés előtt 10 főnökből 9 kikéri a munkatársak véleményét, 7 tárgyalópartnerei információira is támaszkodik és 6 vezető tájékozódik rendszeresen az online médiából, derült ki a Devise és az RSM DTM magyarországi döntéshozók körében készített kutatásából.
.
2010. január 21. 17:06:59Vállalatok
Öt tévhit az értékesítőkről
Öt tévhit az értékesítőkrőlNagyon sok olyan cég van, amely megalapozatlan tévhitekre építve gondolkodik az értékesítőkről - olvasható a salesjob.hu tanulmányában. Szerintük a vállalatok éppen ezen téves feltevések, elvárásaik miatt nem tesznek szert jó értékesítőkre. Ezúttal az elemzés első részét közöljük.
.
2009. július 1. 14:51:54Vállalatok
Vezetők, akik saját cégük útjában állnak
Vezetők, akik saját cégük útjában állnakMitől függ, hogy egy sikeres kis- vagy középvállalkozás tulajdonosa el meri-e engedni a cégét, be mer-e vonni maga helyett profi menedzsmentet? Mit tehet, amikor már látja, hogy gátja a cég fejlődésének, de még hezitál? Ilyenkor jól jöhet egy gyakorlott business coach.
.
2009. június 17. 15:01:55Vállalatok
Szeretnek uralkodni a magyar főnökök - új stílusra lenne szükség
Ma már nincs olyan vezetői tréning, amelyen ne esne szó a coaching szemléletű vezetésről. A manapság divatos kifejezés felbukkanásának azonban racionális oka van: az ilyen típusú vezetés versenyelőnyt jelenthet a cégeknek, különösen igaz ez válság idejére. Ugyanakkor a magyar vezetők többsége még mindig inkább az autoriter vezetői stílusra hajlik.
.
2009. április 29. 16:19:59Makró | Vállalatok
Dermedt állapotban a cégek - a válságkezelés tízparancsolata
Dermedt állapotban a cégek - a válságkezelés tízparancsolataEgyetlen szervezet sem menekülhet az egész világon néhány hónap alatt végigsöprő pénzügyi-gazdasági válság elől. Ugyanakkor nem mindegy, ki hogyan és mennyire megerősödve vagy éppen meggyengülve kerül ki belőle. A legnagyobb gond, ha egy cég leáll és kivár, ahelyett, hogy keményebben és kreatívabban küzdene – márpedig nagyon sokan esnek ebbe a hibába.
.
2009. április 23. 12:29:55Vállalatok
Ahol 350 ezer is lehet az óradíj – rendbe tennék a tanácsadói szakmát
Ahol 350 ezer is lehet az óradíj – rendbe tennék a tanácsadói szakmátAkár 350 ezer forint is lehet egyes vezető tanácsadók óradíja – hangzott el a Vezető Tanácsadók Magyarországi Szövetsége (VTMSz) sajtótájékoztatóján. A szervezet szerint eljött az ideje, hogy megkülönböztessék a vezetői tanácsadást hivatásként végzőket a kóklerektől, ezért egy szakmai kamara létrehozását tervezik.
.
2009. április 17. 16:04:47Vállalatok
Kirúgott menedzserek: nincs vége a világnak
A távozó vezetők is kaphatnak segítséget, mégpedig úgy, hogy a cégük outplacement coachingot fizet neki, vagyis segít megvalósítani elképzeléseiket az üzleti életben.
.
2009. április 7. 16:44:55Vállalatok
Sztárügyvédek, sztártrénerek, sztármediátorok? Új szakma a láthatáron
Sztárügyvédek, sztártrénerek, sztármediátorok? Új szakma a láthatáronA mediáció egy itthon mostanában kibontakozó szakma, melynek még ki kell vívnia a helyét az ügyvédek, trénerek, coachok, pszichológusok által lefedett térben. Kapor Gábor, a Nemzetközi Üzleti Mediációs Központ elnöke és helyettese, Szepesi Orsolya kultúrmissziónak tekinti e tevékenység bevezetését a köztudatba. A központ hosszú távú célja, hogy ez a módszer is bekerüljön az emberek repertoárjába, ha családi, üzleti vagy bármilyen konfliktusba kerülnek. Mfor.hu interjú.
.
2009. április 2. 17:34:01Vállalatok
Válságban is megelőzhetők az elbocsátások
Válságban is megelőzhetők az elbocsátásokA válság semmiképp sem kerüli el a HR-vezetőket, legyen szó bérbefagyasztásról, átképzésről, teljesítményértékelésről vagy éppen elbocsátásról. Bár leginkább sajnos utóbbi eszközhöz nyúlnak legelőször a cégvezetők, pedig sok esetben megelőzhetőek lennének az elbocsátások. Az mfor.hu a DGS Global Research és az Ernst & Young együttműködésében megvalósított országos HR Benchmark felmérés prezentációján járt.
.
2009. március 24. 17:49:37Vállalatok
Az üzleti élet mint házasság - konfliktuskezelés haladóknak
Az üzleti élet mint házasság - konfliktuskezelés haladóknakMi a hasonlóság az üzleti élet és a házasság között? Mindkettő tele van konfliktusokkal, melyek megoldására gyakran érdemes egy harmadik, pártatlan személyt bevonni, siker esetén pedig mindkét fél hosszú távon elégedett marad. Rosszabb esetben viszont elválnak útjaik. A válságban még inkább kiéleződő ellentétekről és azok megoldási módszereiről is szó esett egy keddi, mediációval (konfliktusban lévő felek közötti közvetítéssel) foglalkozó konferencián.
.
2009. március 12. 16:49:19Vállalatok
Terápia vs. coaching: nincs mitől tartani a vezetőknek
Terápia vs. coaching: nincs mitől tartani a vezetőknekSok vezető tart attól, hogy a coaching során olyan dolgokról kell beszélnie, amikről nem igazán szeretne, vagy hogy a múltjában fognak vájkálni. Pedig erről szó sincs: a coaching sok mindenben különbözik a pszichoterápiától. Egyebek között nem kíván meg mély feltárulkozást, és gyógyulás helyett itt a teljesítménynövelés a cél.
.