Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / HR kontrolling, HR felmérések

Előző oldal 1 2 3 4 Következõ oldal
2017. május 25. 14:56:37Vállalatok
Ha gazdag valaki, lehet hülye is, akkor is hiszünk neki
Mégpedig azért, mert szeretnénk hinni abban, hogy a világ igazságos, mondta Jeffrey Pfeffer menedzsmentguru az Index.hu-nak adott interjújában.
.
2017. április 17. 09:34:59Vállalatok
Kösd fel a gatyád, HR-es, mert a digitalizáció nem viccel
Kösd fel a gatyád, HR-es, mert a digitalizáció nem viccelA Deloitte felmérése szerint a humán erőforrás területét is komoly kihívások elé állítja.
.
2017. március 9. 12:37:55Vállalatok
Minden vezető rémálma: elfogytak a szakemberek
A technológiai és a távközlési cégek bővítenének leginkább.
.
2017. február 22. 10:40:09Vállalatok
Észlelik a gyerekek szüleik munkahelyi konfliktusait
Csak minden harmadik gyereket érdekel az, hogy mi történik a szülei munkahelyén és a legtöbb munkavállaló is csak alkalmanként mesél a szakmájáról otthon. A nők körében gyakoribb, hogy beszámolnak munkahelyi sikerélményeikről, viszont az édesapák munkájáról gyakrabban érdeklődnek a gyermekek - derül ki a profession.hu kutatásából.
.
2011. november 26. 08:16:52Vállalatok
BGF: a fiatal diplomások fele az első munkahelyén dolgozik
A Budapesti Gazdasági Főiskolán 2008-ban és 2010-ben végzett fiatal munkavállalók csaknem fele első munkahelyén dolgozik, havi nettó átlagkeresetük 160 ezer forint - többek között ezekre az eredményekre világított rá a Budapesti Gazdasági Főiskola diplomás pályakövetési rendszere keretében végzett kutatás, amelynek összegzését az MTI-hez is eljuttatták.
.
2011. május 20. 16:07:54Vállalatok
Táppénz-menedzsmenttel is spórolhatnak a cégek
Táppénz-menedzsmenttel is spórolhatnak a cégekA táppénz miatt kieső munkavállaló a vállalatok számára nem csak a fizetendő járulék miatt okoz plusz költséget, hanem ezeknek az embereknek a pótlása is költségekkel jár. A munkaadók számára különösen aggasztó az indokolatlan hiányzások miatti kiesés, melyen segíthet a táppénz-menedzsment, derült ki az mfor.hu napokban rendezett HR konferenciáján.
.
2011. február 3. 07:31:59Vállalatok
Jön a negyedik műszak - túl vannak a válságon a termelő cégek
A válság ellenére sem veszítették el stratégiai szerepüket a külföldi tulajdonú magyar leányvállalatok humán-erőforrás (HR) részlegei, miközben a magyar HR szakemberek szerepe és gyakorlata igencsak változatos volt az utóbbi években - derül ki egy felmérésből.
.
2010. május 12. 19:59:59Vállalatok
Milliókat spórolhatnak a cégek a kiemelkedő tehetségekkel
Milliókat spórolhatnak a cégek a kiemelkedő tehetségekkel A multik HR-esei régóta sikeresen azonosítják és menedzselik a tehetségeket, a hazai vállalatok körében azonban a talent-menedzsment ismerete és alkalmazása meglehetősen változó. Pedig ha megtartják és sikeresen menedzselik tehetségüket, akár milliókat is megtakaríthatnak.
.
2010. március 22. 15:41:59Vállalatok
Nincs elég külgazdasági szakemberekből
Az exportáló kis- és középvállalkozások esetén a tőkehiánynál és a szűkös állami támogatásnál is nagyobb problémát okoz a menedzsmentismeretek, és a külkereskedelemmel foglalkozó alkalmazottak hiánya - hangzott el a Magyar Külgazdasági Szövetség Konferenciáján hétfőn Budapesten.
.
2009. december 7. 11:11:52Makró | Vállalatok
Számos változás lesz jövőre a bérügyvitelben
Jelentős változásokat hoz a 2010-es év a bérügyvitel területén, komoly adminisztrációs terhet róva a vállalkozásokra. A gyors és zökkenőmentes évváltás érdekében a cégeknek már most meg kell kezdeniük a felkészülést – figyelmeztet Csécsei Mihály bérügyviteli szoftverfejlesztési szakértő.
.
2009. november 20. 10:31:23Vállalatok
Egyre kevesebb a csoportos leépítés
Csökkenő tendenciát mutatnak a csoportos létszám-leépítési statisztikák Magyarországon, de mérséklődik az igény az új munkaerő iránt is.
.
2009. október 29. 11:51:56Vállalatok
Mi vár ránk a következő évtizedben HR téren?
A válság hatására számos, egykor nagyhatalmú munkáltató képtelen lesz arra, hogy minél több kiváló tehetséget nyerjen meg magának a következő évtized folyamán– írja legújabb tanulmányában a PricewaterhouseCoopers.
.
2009. október 14. 11:11:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Elcsúszhatunk az állásinterjún, ha rossz az iWiW-imázsunk
Elcsúszhatunk az állásinterjún, ha rossz az iWiW-imázsunkMinden, amit egyszer közzéteszünk az interneten, az ott is marad lementett oldalak formájában. Ezt egyre több cég használja ki az állásinterjúk előtt: egyszerűen csak rákeresnek a jelölt nevére a Google-ban, és akár évekkel korábbi információk is kibányászhatók - írja a CareerBuilder.com.
.
2009. szeptember 16. 18:31:59Vállalatok
A cégvezetőknek sincs sétagalopp
A cégvezetőknek sincs sétagaloppAlaposan felforgatta az elmúlt egy év a munkaerőpiacot, ami a feltörekvő tehetségekre éppen úgy hatással van, mint a már révbe ért vezetőkre, derült ki a Menedzsment Fórum által rendezett "Építsük a jövőt most" című konferencián. Az előadók szerint a nehézségek és veszélyek ellenére számos lehetőséggel is kecsegtet a kialakult helyzet.
.
2009. június 19. 15:46:04Vállalatok
Szabadnapjaikkal kereskednek a brit munkavállalók
Az Aon Consulting tanácsadócég idei évet vizsgáló kutatása arra világított rá, hogy egy év alatt 21 százalékkal emelkedett a fizetést szabadnapra, vagy a szabadnapot fizetésre váltó megállapodások száma a dolgozók és munkaadóik között, a tavalyi évhez képest – idézi a People Management cikkét a HR PRess hírlevele.
Előző oldal 1 2 3 4 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.