Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / HR informatika, HR eszközök

Előző oldal 1 2 Következõ oldal
2017. március 2. 13:50:54Vállalatok
Magyar fejlesztés a világ legjobb HR startupjai között - Batiz András a forgalmazó
Egy magyarok által fejlesztett termék is bekerült a világ legjobb humánerőforrás-technológiai startupjai közé Londonban, a világ legnagyobb HR-technológiai konferenciáján.
.
2012. március 9. 14:39:59Vállalatok
A webes megoldások felé tolódik el a HR szoftverek piaca
Sikeres évet zárt tavaly a VT-SOFT Kft. Az integrált HR szoftverek piacának meghatározó szereplője 2011-ben is bővíteni tudta ügyfélkörét. A cég az ügyfelek elvárásaira válaszolva a magas minőségű, komplex, elsősorban innovatív webes megoldások fejlesztése irányába mozdult el.
.
2011. szeptember 24. 09:55:59Vállalatok
Idén már nem lesz létszámbővítés a vállalatoknál
Idén már nem lesz létszámbővítés a vállalatoknálA vállalatok kivárási taktikája a humánerőforrás területén is erősen érezhető. A megkérdezettek 70 százaléka idén már nem tervez létszámbővítést. Azok, akik új alkalmazottat vesznek fel, úgy látják, hogy egyre nehezebb jó szakembert találni, és sok a piacon a tapasztalatlan pályakezdő fiatal, derül ki a VT-SOFT felméréséből.
.
2011. július 4. 18:31:59Vállalatok
Szabadságunk harmadát vesszük ki a nyári hónapokban
A nyári szabadságolások és az év végi ünnepek eljövetelével jelentősen megnövekszenek a HR-es és bérszámfejtői feladatok. Ilyenkor a szabadságok tervezése és nyilvántartása az átlagosnál nagyobb terhet jelent a kollégáknak. A VT-SOFT statisztikái szerint az egész éves szabadság körülbelül egyharmadát (28-35 százalékát) vesszük ki a nyári hónapokban.
.
2011. június 12. 21:12:50Vállalatok
Tipikus tévhitek a grafológiáról - a titkos elemzés mítosza
Tipikus tévhitek a grafológiáról - a titkos elemzés mítosza Sok munkavállaló tart a grafológiai vizsgálattól, attól tartva, hogy a grafológus mindent tud, mindent lát, érez – és ezt el is mondja részletesen a munkáltatónak. Néhány embert minden bizonnyal foglalkoztatja a kérdés, készül-e róla elemzés, és az titkos-e.
.
2011. május 10. 14:40:57Vállalatok
A közösségi média a HR-t is megváltoztatja
A közösségi média a HR-t is megváltoztatjaA IV. Mfor HR Konferencián többek között kiderült érdemes-e tréningekre költeni, milyen módon hatnak az internetes közösségek a HR-piacra, és bemutatkozott egy Magyarországon újdonságnak számító online fejvadász piac is.
.
2011. március 28. 14:54:31Vállalatok
HR menedzsmentet is várnak a cégek a humánügyviteli rendszerektől
A humánügyviteli rendszerek piaca alaposan megváltozott az elmúlt évek folyamán. A vállalatok ma már nem csak a személyügyi adminisztrációt, hanem a teljes HR menedzsmentet szeretnék komplex informatikai rendszerben végezni. Az átalakuló igények az integrált, könnyen és gyorsan változtatható humánügyviteli rendszereknek kedveznek. Ezek elterjedtsége hazánkban az európai átlag alatt található, de a növekvő piaci igények és az eladási statisztikák alapján Magyarország pár éven belül felzárkózhat. A folyamatosan növekvő igényekre a nagyobb hazai szoftvercégek felkészültek.
.
2011. február 23. 15:49:59Vállalatok
Az integrált humánügyviteli rendszerek kerülnek előtérbe
A humánügyviteli rendszerek piacának polarizációja folytatódott, az ügyfelek elvárásai pedig a magas minőségű, komplex termékek irányába mozdultak el. A teljes körű outsourcing iránti kereslet csökkenő tendenciát mutat, kiegészítő szolgáltatásként azonban még mindig sokan keresik ezt a lehetőséget a piacon, mondta el a VT-SOFT vezetője szerdai sajtótájékoztatóján.
.
2008. szeptember 8. 12:49:55Vállalatok
Súlyos árat fizethetnek a vezetőket rosszul motiváló cégek
Súlyos árat fizethetnek a vezetőket rosszul motiváló cégekSok vállalat komoly hibát követ el azzal, hogy menedzsmentösztönző rendszerét rosszul megválasztott mutatókhoz köti. Pedig egy viszonylag egyszerű modellel a vezetőknek könnyebbé válna a döntések meghozatala, és a teljesítményüket is sokkal pontosabban lehetne mérni. A helyes szempontokhoz kötött motiváció pedig a cég értékének növekedéséhez vezetne.
.
2007. december 19. 08:59:49Vállalatok | Személyes pénzügyek
Etikátlan módszereket is bevetnek az állásinterjúkon a cégek
Amíg egy-egy meghirdetett állásra akár száznál is többen jelentkeznek, a hr-esek minden eszközt bevetnek a kiválasztási folyamat hatékonysága érdekében. Gyakran alkalmaznak olyan személyiség-lélektani teszteket, amelyeket csak erre jogosult szakember használhatna - írja a Napi Gazdaság.
.
2007. december 4. 18:44:51Vállalatok | Személyes pénzügyek
Arcunkból olvashatnak az állásinterjún
Arcunkból olvashatnak az állásinterjúnAz arcról is leolvashatják a személyiséget, és meghatározhatják a viselkedési jellemzőket a hr-esek a jövőben egy új magyar technológia segítségével a fejlesztők szerint. A rendszer állítólag biztonsági területen is forradalmi változást hozhat. Mfor.hu beszámoló.
.
2006. október 4. 18:01:00Vállalatok
Hazánkba látogat a HR amerikai guruja
Hazánkba látogat a HR amerikai gurujaOktóber 11-én Budapestre látogat a világszerte „hr provokátorként” ismert, de egyben komoly szaktekintélynek tartott Dr. John Sullivan. Az amerikai professzor ma is a legnagyobb multinacionális vállalatoknál tevékenykedik tanácsadóként. Egyéni látásmódja által a konvenciókat elvetve folyamatosan új utakat keres a hr stratégia-alkotásban és a tehetségek menedzselésének területein. Sullivan a magyarországi vizit alkalmából válaszolt az mfor.hu kérdéseire.
.
2005. november 21. 15:30:00Vállalatok
Új toborzás-kiválasztási szoftvert mutatnak be
A NEXON a Personal Hungary 2005 Emberi Erőforrás Management Szakkiállításon mutatja be először új toborzási-kiválasztási szoftverét. A nexONHR humánerőforrás-gazdálkodás rendszerrel integrált, de önállóan is kapható nexONJob jelentősen megkönnyíti a toborzási és kiválasztási feladatok ellátását.
.
2005. október 17. 14:01:00Vállalatok
Munkaerő-kiválasztás: Megtalálni az igazit
A toborzási piac az elmúlt években drámai változáson ment keresztül: a pályázás sokszor csak néhány egérkattintásba kerül, így a jelentkezők „mit veszíthetek?” alapon olyan pozíciókra is jelentkeznek, ahol még a legalapvetőbb elvárásoknak sem felelnek meg. Márpedig a nem megfelelő pályázatok kiszűrése, a visszajelzések elküldése korszerű toborzási szoftver nélkül jelentős adminisztrációval jár, és sokszor a kiválasztás szaktudásigényes feladatától vonja el az energiát.
.
2005. október 3. 16:41:00Vállalatok
Hatékony toborzás az interneten
Az internet átalakította a vállalatok toborzási tevékenységét, miközben a hagyományos csatornák sem szűntek meg működni. Úgy tűnik azonban, egyre többen érzik azt, a sok lehetőség nem hogy növeli, hanem inkább csökkenti a speciális szakmai háttérrel rendelkező jelöltek elérését.
Előző oldal 1 2 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.