Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Adó

2017. február 22. 13:46:59Makró
Néhány napja maradt a jövedéki termékekkel foglalkozóknak nyilatkozatot tenni
Február 28-ig kell kitölteniük a jövedéki termékekkel foglalkozó gazdálkodóknak az új jövedéki törvény szerinti tevékenységre vonatkozó nyilatkozatot arról, hogy tevékenységüket változatlan vagy módosított formában folytatják - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közleményében szerdán.
.
2017. február 21. 11:55:59Makró | Személyes pénzügyek
Ezek az illetékek fognak megszűnni
Több közigazgatási illeték és igazgatási szolgáltatási díj megszüntetéséről döntött kedden a parlament a kormány javaslatára.
.
2017. február 20. 20:28:59Vállalatok
Engedékeny lesz a NAV, mert lehalt az Ügyfélkapu
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) eljárása során figyelembe veszi, amennyiben az ügyfelek önhibájukon kívül esnek késedelembe - tette közzé az adóhatóság honlapján azzal kapcsolatban, hogy hétfőn üzemzavart észleltek az Ügyfélkaput használni kívánó adózók.
.
2017. február 15. 12:28:15Vállalatok
Ezeket az adókat ajánlja az NGM a kkv-knak
Megéri a kis- és középvállalkozásoknak a kisadózó vállalkozások tételes adóját (kata) vagy a kisvállalati adót (kiva) választaniuk - hívta fel a figyelmet Izer Norbert, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adózásért és számvitelért felelős helyettes államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
.
2017. február 15. 08:53:43Makró
Adóbevallások: ezrek küldenek sms-t a NAV-nak
Naponta ezrével küldenek az adózók SMS-t a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, amelyben azt kérik, hogy a hatóság postázza ki címükre adóbevallásuk elkészült tervezetét - írta szerdai számában a Magyar Idők.
.
2017. február 12. 13:10:59Makró
Lendületet adhat a halfogyasztásnak az áfacsökkentés
A halhús áfájának 5 százalékra csökkentése lendületet adhat a magyar akvakultúrának, a halászati termékek előállításának, és segíti a fogyasztás növekedését - mondta Németh István, a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MAHAL) elnöke az M1 aktuális csatornán vasárnap.
.
2017. február 8. 14:10:59Makró
Egyedül Belgium adóztat Orbánéknál jobban - videó
Hiába volt idén az adócsökkentés, uniós viszonylat nem sokra mentünk vele, hiszen továbbra is a második legmagasabb a hazai bérek adóterhelése. Kollégánk a részletekről a GazdaságTV-nek beszélt.
.
2017. február 8. 10:40:59Makró
Tállai szerint még kreatívabb lesz az adóhivatal
Az idei évben még feszítettebb lesz az adóbevételi terv végrehajtása, 2017-ben 682 milliárd forinttal több adóbevételt kell elérni, mint a 2016. évi előirányzat volt - mondta Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.
.
2017. február 8. 10:17:26Vállalatok | Személyes pénzügyek
Bukhatja az adómentességet, aki nem figyel erre
Januártól egyszerűsítette a helyi iparűzési adó bevallását NAV – legalábbis elvben. Ugyanis a központi megoldás nem feltétlen egyszerű és nem veszi figyelembe a helyi adómentességet, így az egyszerűen elveszhet a sorok között – hívja fel a figyelmet a Minősített Könyvelők Egyesülete.
.
2017. február 6. 11:40:13Makró | Vállalatok
NAV-szégyenlista: Félmilliárdnál is többel tartozik a legnagyobb adós magánszemély
A NAV új adóslistájára 260 cég és magánszemély neve került fel, náluk összesen 60 milliárd forint adóhiányt állapítottak meg. A legnagyobb adós egy tejtermékekkel kereskedő, bejrúti offshore cég magyar fióktelepe. A magánszemélyek közt a rekorder 520 millió forint adót nem fizetett be - írja a Napi.hu.
.
2017. február 1. 09:55:59Személyes pénzügyek
SMS-ben is kérhető az adóbevallás tervezete
A NAV ebben az évben mindenkinek, mintegy 3,8 millió magánszemélynek, elkészíti az adóbevallási tervezetét a kifizetőtől, munkáltatótól érkezett adatszolgáltatás alapján. Ha a magánszemély a NAV által készített adóbevallási tervezetet szeretné megismerni, választhat: vagy személyesen nyit ügyfélkaput, vagy sms-ben kéri az adóhivataltól a postázást – tájékoztatott Tállai András.
.
2017. január 29. 09:46:59Makró
Tállai szerint a NAV segítő lépései is sok bevételt hoztak
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 2016-ban ellenőrzés helyett önellenőrzésre buzdította a szabályokat tévesen alkalmazó adózókat. A segítő jellegű ellenőrzés eredményeként 2600 adózó önként rendezte 5,7 milliárd forintnyi kötelezettségét, így mentesült az adóhatósági szankcióktól - mondta Tállai András az MTI-nek.
.
2017. január 26. 10:40:59Makró
Újabb járulékcsökkentést ígér Varga
Egy csütörtöki konferencián a gazdasági miniszter azt mondta, hogy az erős gazdasági növekedés lehetővé teszi a járulékcsökkentés folytatását.
.
2017. január 25. 19:07:59Személyes pénzügyek
Jogtalanul levont adót igényelhetnek vissza bejegyzett élettársak
A bejegyzett élettársak kérhetik a terhükre előírt és esetlegesen megfizetett ajándékozási vagy örökösödési illeték törlését és visszatérítését a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV), az adóhivatal nemcsak az összeget fizeti vissza, hanem a késedelmi kamatot is - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).
.
2017. január 25. 16:16:59Vállalatok
Ezekre kell figyelni a januári béreknél
Ezekre kell figyelni a januári béreknélTöbb szabály is változott, illetve a minimálbér is emelkedett, ezeket a januári bérszámfejtésnél már alkalmazni kell. Az RSM Hungary szakértője, Pentz Edina foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat.
.