Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Szakértői interjúk

Előző oldal 1 2 3 4 5 6 Következõ oldal
2017. szeptember 14. 05:25:59Makró
Szijjártó: Csak hazug érveket kapok
Szijjártó: Csak hazug érveket kapokA külgazdasági és külügyminiszter beszélt portálunknak a vörös vonalról, az Európai Bizottság "kreatív és trükkös, európaiatlan magatartásáról", a V4-ek kohéziójának megbontási kísérleteiről. Interjú.
.
2017. szeptember 13. 18:42:43Makró
Szijjártó beszélt az újabb Putyin-találkozóról és Paksról
Szijjártó beszélt az újabb Putyin-találkozóról és PaksrólTeljesen normális, hogy menetrend szerint minden évben tárgyalunk az oroszokkal.
.
2012. november 8. 05:31:59Vállalatok
RTL-fricska: "a TV2 szinte csak minket másol"
RTL-fricska: "a TV2 szinte csak minket másol"Az RTL-nél úgy látják, hogy a nagy rivális TV2 szinte csak az ő sikeres műsoraikat másolja, szerintük jó néhány lépéssel vannak a konkurencia előtt. A csatornánál akkor sem esnének kétségbe, ha az X-Faktornak a konkurens tehetségkutatóval kellene versenyre kelni szombat este. A magyar tévés piac és az RTL kilátásairól beszélgettünk Dirk Gerkens vezérigazgatóval és Kolosi Péter programigazgatóval. Mfor.hu-interjú.
.
2012. október 8. 05:28:59Vállalatok
A reklámpiac zuhanása ellenére milliárdokat fektetnek a TV2-be
A reklámpiac zuhanása ellenére milliárdokat fektetnek a TV2-beA következő két-három év az építkezésről és a befektetésről fog szólni; 2014 végére, mire az analóg sugárzás lekapcsolása megtörténik, szeretnénk, ha a négy csatorna együtt 20 százalékot hozna - mondta az mfor.hu-nak adott interjújában Simon Zsolt, a csatorna vezérigazgatója. A szakember kiemelte: nem kapkodnak, tudatosan építik csatornáikat, éppen ezért amiatt sem aggódnak, hogy a nagy rivális egy hónappal korábban indította új kábeladóját. Mfor.hu-interjú
.
2012. október 1. 05:19:59Makró
Mellár: Orbánék az életveszélyes megoldást választják majd
Mellár: Orbánék az életveszélyes megoldást választják majdStrukturális változásokra van szükség a gazdaságban ahhoz, hogy valóban meg tudjunk szabadulni az adósságunktól, azonban a kormány valószínűleg az életveszélyes megoldást választja majd, és megpróbálja a jegybank devizatartalékából csökkenteni az adósságot – mondta az mfor.hu-nak adott interjújában Mellár Tamás, a Pécsi Tudományegyetem tanára. Mfor.hu-interjú.
.
2012. április 27. 06:07:59Makró | Befektetés
Csak Orbánékon múlik, mennyire lesz kemény az IMF-tárgyalás
Csak Orbánékon múlik, mennyire lesz kemény az IMF-tárgyalásCsak a magyar félen múlik majd, mennyire lesznek kemények a tárgyalások a következő hetekben-hónapokban. Ha a kormány világos hajlandóságot mutat a strukturális reformokra, akkor a Nemzetközi Valutaalap boldogan segít majd rajtunk - véli Ad van Tiggelen, az ING szenior stratégája. A szakember az mfor.hu-nak adott interjújában elmondta: az utóbbi napok jó hangulata ellenére a befektetők jelentős része továbbra is szkeptikus a kormány most bejelentett reformjait illetően. Mfor.hu-interjú.
.
2012. március 28. 06:49:59Makró
Szalay-Berzeviczy: "gazdaságpolitikai ámokfutás" a kormány két éve
Szalay-Berzeviczy: "gazdaságpolitikai ámokfutás" a kormány két éveA magyar gazdaság problémáit nemhogy nem oldotta meg az elmúlt két év gazdaságpolitikája, hanem egyenesen elmélyítette azokat - mondta az mfor.hu-nak adott interjújában Szalay-Berzeviczy Attila. A Budapesti Értéktőzsde korábbi elnöke szerint a hitelválságnak még nincs vége, ezért az IMF/EU megállapodásra továbbra is szüksége van az országnak.Mfor.hu-interjú.
.
2011. október 14. 09:37:59Makró
Negyven százalék az esélye, hogy bóvli lesz Magyarország
Negyven százalék az esélye, hogy bóvli lesz Magyarország"A kormány kiáll a költségvetési hiány mellett, ami most az egész világon komoly problémát jelent, szerintem ez mindenképp helyes lépés. A legkomolyabb kockázat azonban az, hogy a magyar gazdaság erősen kapcsolódik az eurózónához, és ha ott nem tudnak megállapodni az adósság kezelésében, akkor az a magyar gazdaságra is negatív hatással lehet" - mondta az mfor.hu-nak Nick Beecroft, a Saxo Bank vezető elemzője. Mfor.hu-interjú.
.
2011. szeptember 16. 06:10:59Makró
Bod Péter Ákos: Jövőre megszorításokra kényszerülhet a kormány
Bod Péter Ákos: Jövőre megszorításokra kényszerülhet a kormány"A mostani folyamatokból nem következnek a jövő évi deficitszámok, éppen ezért bármennyire is ódzkodik ettől a megfogalmazástól a kormány, néhány területen megszorításokra lehet szükség a célok tartásához" - mondta az mfor.hu-nak Bod Péter Ákos, a Corvinus Egyetem tanszékvezetője. Mfor.hu-interjú.
.
2011. május 4. 05:46:59Makró | Befektetés
Orbánéknak köszönhetjük, hogy javult a megítélésünk
Orbánéknak köszönhetjük, hogy javult a megítélésünkMagyarország megítélése jelenleg határozottan jobb a piacon, mint mondjuk fél éve, ez részben a kormány terveinek, részben pedig a német konjunktúrának köszönhető - mondta az mfor.hu-nak adott interjújában az ING Investment Management szenior stratégája. Mfor.hu-interjú Ad van Tiggelennel.
.
2011. május 3. 09:13:59Makró | Befektetés
Bencsik László: még várni kellene az euróhitelekkel
Bencsik László: még várni kellene az euróhitelekkel"Ha nekem kellene döntenem, még várnék az euróhitelezés újbóli engedélyezésével, mert a válság rávilágított, milyen kockázatai vannak, ha devizában adósodik el az ország lakossága" - mondta az mfor.hu-nak adott interjújában Bencsik László. Az OTP Bank vezérigazgató-helyettese kiemelte: a kilakoltatási moratórium nem jó megoldás a problémára, de bíznak abban, hogy a kormány és a Bankszövetség tárgyalásai eredményre vezetnek és egy valódi megoldást sikerül találni. Mfor.hu-interjú.
.
2011. március 22. 08:07:59Makró
Optimista nagybefektető: "A magyar kormány a jó gombokat nyomkodja"
Optimista nagybefektető: "A magyar kormány a jó gombokat nyomkodja""Úgy gondolom, hogy a Széll Kálmán Terv a megfelelő gombokat nyomogatja a gépezeten, az előzetes értékelés jó, ezt mindenki így gondolja a nemzetközi piacokon" - mondta az mfor.hu-nak adott interjújában Juscsák György, a JP Morgan Asset Management alelnöke. Szerinte a japán válságból akár jól is kijöhetünk, ugyanis az országból kivont pénz most keresi a helyét a világban. Mfor.hu-exkluzív.
.
2011. január 13. 08:22:59Makró | Befektetés
Kemény kritika Orbánéknak: "Inkább a román útra kellett volna lépni"
Kemény kritika Orbánéknak: "Inkább a román útra kellett volna lépni"A tavaly áprilisi optimista vélemény óta kiábrándult az Orbán-kormányból Christian Tegllund Blaabjerg. A Saxo Bank vezető elemzője szerint rossz irányba indultunk, jobb lett volna, ha azt a megoldást választjuk, amit a románok és hirtelen, sokkszerű megszorításokat hajtott volna végre a kormány. A jelenlegi helyzetben szerinte egy éve van Orbánéknak, hogy bizonyítsanak a hitelminősítőknek és előálljanak a reformokkal. Mfor.hu-interjú.
.
2010. december 16. 10:16:59Makró
Commerzbank-vezér: akár jó befektetés is lehet a bankadó
Commerzbank-vezér: akár jó befektetés is lehet a bankadóA bankadó akár jó üzleti befektetés is lehet, ha ezért cserébe tartósan helyes, jól kommunikált, versenyképes, és átlátható gazdaságpolitikát kapunk – véli Kozma András. A Commerzbank Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint a kormány tett ugyan lépéseket a jó irányba, a kommunikációja azonban kifejezetten rossz. Mfor.hu-interjú.
.
2010. november 3. 08:31:59Makró
Urbán-exkluzív: nem feltétlenül káros lépés a kormány nyugdíjterve
Urbán-exkluzív: nem feltétlenül káros lépés a kormány nyugdíjterveAz eddig bejelentett intézkedésekkel egy-két évnyi időt nyert a kormány, hogy olyan strukturális reformokba is belekezdjen, melyek a költségvetés kiadási oldalát érintik és fenntarthatóbbá teszik – mondta az mfor.hu-nak adott interjújában Urbán László. Az EBRD igazgatósági tagja szerint a nyugdíjrendszerrel kapcsolatos kormányzati elképzelések nem feltétlenül károsak, ugyanakkor az, hogy a kormány egyoldalúan dönt úgy, hogy több mint egy évig nem fizeti a járulékot, már egy másik kategória. Mfor.hu-interjú.
Előző oldal 1 2 3 4 5 6 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.