Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Szakértői interjúk

Előző oldal 1 2 3 4 5 6 Következõ oldal
2010. október 8. 05:49:59Makró
Csaba László Orbánék adótervéről: ez tényleg világújdonság lenne
Csaba László Orbánék adótervéről: ez tényleg világújdonság lenneAz önkormányzati választások után már el kell kezdeni kormányozni, ki kell állni a számokkal, a konkrét intézkedésekkel - mondta az mfor.hu-nak adott interjújában Csaba László akadémikus. A Közép-Európai Egyetem (CEU) és a Debreceni Egyetem professzora szerint a tisztán egykulcsos adót, ami világújdonság lenne, valószínűleg csak fokozatosan tudjuk majd bevezetni, a devizahiteleseket pedig csak akkor érdemes megmenteni, ha az csak szűk körüket érinti. Mfor.hu-interjú.
.
2010. augusztus 23. 09:04:59Makró
Futó Péter: a sok lobbiérdek okozhat még gondot a kormánynak
Futó Péter: a sok lobbiérdek okozhat még gondot a kormánynak "Nyilvánvalóan mindenki igyekszik majd valamilyen formában beletenni saját szakterületét az Új Széchenyi Tervbe, a kormánynak is gondot okozhat majd, hogy a sok ellentétes lobbiérdek mellett kijelölje a prioritásokat" - mondta az mfor.hu-nak adott interjújában Futó Péter. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) elnöke, a BUSINESSEUROPE alelnöke szerint reális cél lehet tíz év alatt egymillió új munkahely létrehozása, ezt a célt tűzön-vízen keresztül kell vinni. Mfor.hu-interjú.
.
2010. július 27. 09:14:59Makró
Jól jártak a takarékok a bankadóval, állami tőkével robbanthatnak
Jól jártak a takarékok a bankadóval, állami tőkével robbanthatnakMiután az Országgyűlés csütörtök este úgy döntött, hogy a bankadót a hitelintézetek tavaly év végi módosított mérlegfőösszegére veti ki, 50 milliárdos adóalapig 0,15, az afeletti részre pedig 0,5 százalékkal, a takarékszövetkezeteknek végül kevesebb mint két milliárd forintot kell fizetniük - mondta az mfor.hu-nak Varga Antal, az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség (OTSZ) ügyvezető igazgatója. Továbbra is terítéken van, hogy a kormány tőkét juttatna a takarékoknak, várhatóan a következő hónapokban kezdődnek a tárgyalások erről. Mfor.hu-interjú.
.
2010. június 11. 08:49:59Makró | Befektetés
Kósáék csak tesztelték a piacokat, de a válasz egyértelmű volt
Kósáék csak tesztelték a piacokat, de a válasz egyértelmű voltA múlt hét végi elszólások akár annak is betudhatók, hogy a kormány képviselői tesztelni akarták a nemzetközi piacokat, hogyan reagálnának egy magasabb költségvetési hiányra. A befektetők reakciója egyértelmű volt – mondta az mfor.hu-nak adott interjújában Ad van Tiggelen, az ING Investment Management szenior stratégája. Mfor.hu-interjú.
.
2010. május 6. 08:44:59Vállalatok
Fuvar féláron - itthon kivár, Romániában gázt ad az OrangeWays
Fuvar féláron - itthon kivár, Romániában gázt ad az OrangeWaysA tavalyinál minimum ötven százalékkal nagyobb árbevételt és története során először nyereséges működést tervez 2010-ben az OrangeWays, amely jövőre elsőként Romániában indíthat belföldi távolsági járatokat, mondta el az mfor.hu-nak adott interjúban Kovács Miklós. A busztársaság vezérigazgatója utóbbiról Magyarország esetében sem mondott le - szerinte a Volán-tarifákhoz képest féláron tudnák fuvarozni az utasokat a főváros és a megyeszékhelyek között.
.
2010. április 29. 08:24:59Makró
"Jöjjön a Big Bang": a szociális kiadásokat is vágni kell az adó mellett!
"Jöjjön a Big Bang": a szociális kiadásokat is vágni kell az adó mellett!"Magyarország számára a Fidesz volt a legjobb választás: vannak céljaik, tudják, honnan hova szeretnének eljutni" - mondta az mfor.hu kérdésére Christian Tegllund Blaabjerg, a Saxo Bank vezető elemzője. A dán szakember szerint a piac gyors reformokat vár Orbán Viktoréktól, el kell dönteni, melyek a legsürgősebb változások, és azokba egy éven belül bele kell vágni. Mfor.hu-interjú.
.
2010. január 21. 08:06:59Makró
"Magyarországnak a politikusok jelentik a legnagyobb kockázatot"
"Magyarországnak a politikusok jelentik a legnagyobb kockázatot"Magyarország számára a legkomolyabb kockázat talán az lehet, ha a politikusok nem tesznek semmit – mondta el az mfor.hu-nak adott interjúban Christian Tegllund Blaabjerg, a Saxo Bank vezető elemzője, aki kedden Budapesten tartott előadást. A szakember szerint a következő kormánynak tovább kell csökkentenie a költségvetés hiányát, emellett mindennél fontosabb, hogy letegyenek az asztalra egy hosszútávú elképzelést arról, hogyan akarják megoldani a magyar gazdaság problémáit.
.
2009. november 23. 05:01:59Makró
"15 százalékkal több maradhat az átlagkeresetűek zsebében"
"15 százalékkal több maradhat az átlagkeresetűek zsebében"A januártól életbe lépő adóváltozásoknak köszönhetően az átlagjövedelem környékén 5-15 százalékkal nőhet az emberek nettó jövedelme – vélekedik László Csaba, a KPMG partnere. Az egykori pénzügyminiszter elismeri, hogy ő is hibázott 2002 és 2004 között, szerinte rossz döntés volt például adómentessé tenni a minimálbért. Mfor.hu-interjú.
.
2009. november 11. 09:16:59Makró
Oszkó: Telibe akarjuk találni a hiányt (Interjú)
Oszkó: Telibe akarjuk találni a hiányt (Interjú)"Továbbra is hiszünk abban, hogy teljesíthető a kitűzött költségvetési hiánycél, az viszont nem cél, hogy mesterségesen a vállaltnál is lejjebb szorítsuk a deficitet újabb megszorításokkal" – mondta el az mfor.hu-nak adott interjúban Oszkó Péter. A pénzügyminiszter civilben a Bluespot zenekar szájharmonikása, még a mostani munkája mellett is jut ideje havi egy koncertre, hogy ne veszítse el teljesen civil életét.
.
2009. november 2. 09:36:59Makró | Vállalatok
Szalay-Berzeviczy Attila: "Nem zavar, ha ufónak nézik a BOM-ot"
Szalay-Berzeviczy Attila: "Nem zavar, ha ufónak nézik a BOM-ot""Nem zavar ha ufónak nézik a BOM-ot" - mondta el az mfor.hu-nak adott interjúban Szalay-Berzeviczy Attila az esetleges budapesti olimpiarendezésével és annak támogatottságával kapcsolatban. A Budapesti Olimpia Mozgalom (BOM) vezetője és a Budapesti Értéktőzsde volt elnöke szerint a budapesti olimpia legnagyobb ellenfele maga Magyarország, vagyis a beteg, önpusztító magyar mentalitás. Ha képesek lennénk ezt az akadályt legyőzni, akkor gyakorlatilag bármely várossal jó eséllyel venné fel a versenyt Budapest az olimpia elnyerését illetően.
.
2009. szeptember 24. 04:31:59Makró
"Orbán Viktor is csak kozmetikázna"
"Orbán Viktor is csak kozmetikázna"Valójában sokkal nagyobb megtakarításokra lett volna szükség, mint amit végül megszavazott az MSZP-többség – fejtette ki az mfor.hu-nak adott interjúban Szanyi Tibor. A szocialista képviselő szerint mindenképp meg kellett tartani néhány baloldali értéket - ide tartozik például a törekvés a nyugdíjak reálértéken tartására és a munka becsületének visszaadása. Kifejtette azt is: a mostani költségvetés az ország helyzetének adekvát leképezése, így azon Orbán Viktor Fidesz-elnök is csak kozmetikai jellegű beavatkozásokat tenne.
.
2009. szeptember 21. 08:01:59Vállalatok
A 34 éves sípálya-tulajdonos tőzsdei cégvezető: az üzlethez nem kell tankönyv
A 34 éves sípálya-tulajdonos tőzsdei cégvezető: az üzlethez nem kell tankönyvAz üzleti életben való boldogulást csak a gyakorlatban lehet elsajátítani – vélekedik Soós Csaba, a Regionális Fejlesztési Vállalat (RFV) igazgatóságának elnöke. A szakember saját bevallása szerint az energiahatékonyságba is fokozatosan tanult bele, az ország legnagyobb sípályáját pedig részben fanatizmusból építi meg. Mfor.hu-interjú.
.
2009. szeptember 15. 08:31:59Makró
Csaba László: olyan üres a kassza, hogy nincs mód osztogatásra
Csaba László: olyan üres a kassza, hogy nincs mód osztogatásraNem várható olyan klasszikus választási költségvetés, mint amilyen 2002-ben és 2006-ban volt, de azért a meghirdetett szigor sok helyen fel fog majd lazulni, mondta el az mfor.hu-nak adott interjúban Csaba László. Az akadémikus szerint jövőre akár már szerény pluszba is fordulhat a GDP.
.
2009. június 5. 09:07:58Makró
Bod Péter Ákos: az MSZP és a Fidesz is pantomimot játszik
Bod Péter Ákos: az MSZP és a Fidesz is pantomimot játszikAmíg a politikai főhatalom ügye nem dől el, addig a mostani politikai pantomim folytatódik – mondta el az mfor.hu-nak adott interjúban Bod Péter Ákos. A Corvinus Egyetem tanára szerint addig mindenki egy kicsit mást alakít, mint, amit gondol. A mostani kormány úgy tesz, mintha szakértői volna, holott egy MSZP-kormány, az ellenzék pedig úgy csinál, mintha nehéz intézkedések nélkül is be lehetne vezetni gazdaságösztönző lépéseket - pedig mindenki tudja, hogy nem lehet. Az Antall-kormány volt minisztere és a jegybank egykori elnöke szerint a közvélemény sokkal előrébb tart, mint ahogy a politikusok gondolják, és sokkal több mindent el lehetne mondani őszintén.
.
2009. június 4. 10:17:55Makró
Kupa Mihály: Ismét bekerültünk az IMF hálójába
Kupa Mihály: Ismét bekerültünk az IMF hálójábaAz idei és a jövőre tervezett tehercsökkentésnek csak a válság után lesz érezhető eredménye, mondta el az mfor.hu-nak adott interjúban Kupa Mihály, az Antall-kormány volt pénzügyminisztere. A Centrum Párt egykori alapítója szerint igenis rendet kell teremteni a szociális rendszerben, azaz el kell érni, hogy a segélyért cserébe valamit tenni is kelljen. Kitért arra is, hogy az ország szerinte a Nemzetközi Valutaalap (IMF) hálójába került, ami majd az új kormány helyzetét is alapvetően meghatározza.
Előző oldal 1 2 3 4 5 6 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.