Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Szakértői interjúk

Előző oldal 1 2 3 4 5 6 Következõ oldal
2009. május 7. 09:09:59Makró
Szapáry az állami beruházásokról: "A korrupció nagyon drága dolog"
Szapáry az állami beruházásokról: "A korrupció nagyon drága dolog"Minél előbb 10-15 százalékpontos járulékcsökkentésre lenne szükség, aminek meg kellene teremteni az ellentételezését, mondta el az mfor.hu-nak adott interjúban Szapáry György. A pénzügyi szakember szerint a legkésőbb a jövő évi választások után megalakuló új kormánynak valószínűleg újabb IMF-hitelmegállapodást kell majd kötnie, még akkor is, ha nem lesz szükség a hitel lehívására. Ez - sok más lépés mellett - növelné a bizalmat, véli Szapáry, aki Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének az egyik tanácsadója. Kiemelte azt is, hogy sok pénzt meg lehetne takarítani az állami beruházásokkal kapcsolatos korrupció elleni küzdelem révén, ez azonban sok érdeket sértene.
.
2009. május 5. 08:44:58Makró
Hamecz: katasztrofális az IMF-szerződés, négy százalékig kúszhat a hiány
Hamecz: katasztrofális az IMF-szerződés, négy százalékig kúszhat a hiány Jelenleg úgy tűnik, hogy a kormány által ígért adóátrendezés inkább adóemelés lesz – mondta el az mfor.hu-nak adott interjúban Hamecz István közgazdász. Az OTP Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója ezzel együtt úgy véli, hogy a Bajnai-csomag valamivel jobb, mint a Konvergencia Program volt 2006-ban. Azonban szerinte a három százalékos hiánycél így sem lesz tartható: új megállapodást kell kötni az IMF-fel, más esetben újabb megszorítások következhetnek.
.
2009. április 14. 08:59:55Makró | Befektetés
A középosztály érzi leginkább a válságot
A középosztály érzi leginkább a válságotA mostani válság azokat sújtja leginkább, akiknek van mit veszíteniük, mondta el az mfor.hu-nak adott interjúban Tóth István György szociológus. A TÁRKI társadalomkutató intézet vezérigazgatója szerint a demokrácia bástyája Magyarországon is a középosztály, amelyből egy társadalmi változás esetleg kiindulhat. Úgy véli, a jelenlegi krízis súlyosabb, mint amilyen a Bokros-csomag idején volt. A szakembert a magyar lakosság válságtudatáról és válságkezeléséről, valamint egy esetleges politikai radikalizálódás esélyeiről kérdeztük.
.
2009. április 7. 08:44:55Makró
Csaba László: nem húz ki a gödörből a Bajnai-csomag
Csaba László: nem húz ki a gödörből a Bajnai-csomag "Áldozatot kér az áldozatért" programjában Bajnai Gordon miniszterelnök-jelölt, ennek azonban sok értelme nincs, mondta el az mfor.hu-nak Csaba László. Az akadémikus szerint ugyanis ezt csak akkor lehet kérni a társadalomtól, ha van egy ötéves program, aminek az elején vannak kellemetlen lépések, majd később következnek a kellemesebb részek. De három vagy hat hónapra áldozatot kérni csak azoknak az érdeke, akik jelenleg is hasznot húznak abból, hogy az ország tönkremegy, tette hozzá. A közgazdász úgy véli: az IMF-megállapodásban nyilvánvalóan vannak rossz határidők és olyan számok, amelyeken már túllépett az idő.
.
2009. március 24. 11:09:11Vállalatok
A Vaterának is teszt a feltöltési díj elleni tiltakozás
A Vaterának is teszt a feltöltési díj elleni tiltakozásAz utóbbi napokban komoly tiltakozást váltott ki sok Vatera-felhasználóból, hogy az aukciós oldal bejelentette a feltöltési díj bevezetését, azaz április 6-tól már a sikertelen aukciók után is fizetni kell. Gerő Viktor, a cég ügyvezetője az mfor.hu-nak elmondta: sok visszajelzést kaptak a felhasználóktól, hogy a feltöltött tárgyak mennyisége miatt lassan áttekinthetetlen lesz az oldal, ezért döntöttek a díj bevezetése mellett.
.
2009. március 13. 08:44:55Makró | Vállalatok
A bankoknak sem érdeke a tömeges hitelbedőlés
A bankoknak sem érdeke a tömeges hitelbedőlésA bajba jutott adósoknak járó támogatást az állam az adófizetők pénzéből nyújtja, ezért az csak nagyon indokolt esetben alkalmazható - mondta el az mfor.hu-nak Várhegyi Éva. A Pénzügykutató Zrt. tudományos tanácsadója szerint a magyar bankrendszer a válság hatására kezdi visszafogni aktivitását. Szerinte a bankok állami beavatkozás nélkül is próbálnak egyezségre jutni az adósokkal, hiszen nekik sem érdekük a tömeges hitelbedőlés.
.
2009. március 10. 08:44:55Makró
"Mit csinál a politikai elitünk? Egymásra mutogat és hárít"
"Mit csinál a politikai elitünk? Egymásra mutogat és hárít""Nem az MDF igazolta le Bokros Lajost, sokkal inkább Bokros Lajos szerződtette az MDF-et" - mondta el az mfor.hu-nak Török Gábor politológus azon - a jelek szerint sikertelen - javaslat kapcsán, hogy a Dávid Ibolya vezette párt hétfőn konstruktív bizalmatlansági indítványt kezdeményezett a Parlamentben, és Bokros Lajost terjesztette be miniszterelnöknek. A Vision Consulting igazgatója szerint a magyar politikai elit továbbra sem fog csinálni semmit, csak hárít, és egymásra mutogat. Szerinte az lenne a megoldás, ha egy kellő legitimitással rendelkező, cselekvőképes kormány alakulhatna, nem pedig egy szakértői kormány.
.
2009. március 9. 08:34:00Vállalatok
A Sláger vagy a Danubius helyére törnek a Rádiócafé tulajdonosai
A Sláger vagy a Danubius helyére törnek a Rádiócafé tulajdonosaiNovemberben lejár a két országos kereskedelmi rádió, a Sláger és a Danubius Rádió frekvenciaengedélye. Az új pályázatkiírást rajtra készen várják a Rádiócafé tulajdonosai. Erről és az idáig vezető útról beszélgetett az mfor.hu Kádár Tamással, az Est Media Group ügyvezetőjével.
.
2009. március 5. 08:49:55Makró | Vállalatok
"Megrepedt a tojáshéj az Európai Unió körül"
"Megrepedt a tojáshéj az Európai Unió körül""Véleményem szerint a mostani válság nem fogja az Európai Unió végét jelenteni. Csak megrepedt a tojáshéj, és most vissza kell kanalazni a tojás sárgáját" – nyilatkozta az mfor.hu-nak Gary Cokins, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) tanácsadó testületének tagja, a vállalati teljesítménymenedzsment elismert szaktekintélye. Szólt arról is: a legtöbb cég ott követ el hibát, hogy az új ötletek bevezetése mellett megfeledkezik olyan dolgokról, mint például a dolgozók elégedettsége.
.
2009. március 3. 08:59:55Makró | Befektetés
"Mind Gyurcsány, mind a Reformszövetség javaslatai dermesztőek"
"Mind Gyurcsány, mind a Reformszövetség javaslatai dermesztőek"A magyar társadalom nagyon felbolydult állapotban van, ezért most nem időszerű belefogni radikális reformokba, mondta el az mfor.hu-nak adott interjúban Soós Károly Attila, az SZDSZ volt parlamenti képviselője. A Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaságtudományi Intézetének tudományos főmunkatársa szerint mind a Reformszövetség, mind Gyurcsány Ferenc miniszterelnök javaslatai dermesztőek, és nem számolnak a társadalom reakciójával - a kilátástalanság növekedése miatt az ordas eszméknek sok könnyű prédája lesz. Emiatt a reformokkal addig kellene várni, amíg újra felfelé ível a világgazdasági konjunktúra.
.
2009. február 19. 15:04:29Vállalatok
Piros pötty a homlokon - üzletek múlhatnak az idegen kultúra ismeretén
Piros pötty a homlokon - üzletek múlhatnak az idegen kultúra ismereténMagyar Judit szülei magyarok, ő azonban Brazíliában és az Egyesült Államokban nevelkedett. Több mint egy évtizede Németországban él, és az SAP operatív igazgatójának kommunikációs menedzsere. Ebben a szerepben nem csak a cég kommunikációs ügyeiért felel, hanem az ő feladata felkészíteni főnökét a világ legkülönfélébb kultúráinak szokásaira, hogy minél gördülékenyebben folyjon az üzleti tárgyalás, legyen annak színhelye Japán, India vagy egy arab ország. Az mfor.hu többek között erről és a médiával kapcsolatos tapasztalatairól kérdezte a szakembert.
.
2009. február 18. 08:39:55Makró
Járai: haladunk a 350-400 forintos euró felé
Járai: haladunk a 350-400 forintos euró feléA forint árfolyama a 350-400-as szint felé halad, ami egy teljesen új gazdaságpolitikával még elkerülhető lenne, mondta el az mfor.hu-nak adott exkluzív interjúban Járai Zsigmond. A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egykori elnöke szerint ez már klasszikus valutaválságnak felelne meg, ami 10-15 százalékos gazdasági visszaeséssel járna. Még ha ezt végül sikerül is elkerülni, akkor is 5-8 százalékos recesszióval kell számolni 2009-ben, véli a Fidesz-kormány volt pénzügyminisztere.
.
2009. február 9. 08:34:00Vállalatok
Réz András: a reklámvilágban az etikátlanság az alapérték
Réz András: a reklámvilágban az etikátlanság az alapértékRéz András benne is van a reklámszakmában, meg nincs is. Van reklámügynöksége, jó néhány általa kitalált kreatívval találkoztunk már a médiában, mégis szeretne távolságot tartani a szakmától, tekintve, hogy nem szívesen nézi mind a képernyőn megjelenő, mind a megrendelések elosztását körüllengő etikátlanságot. A közismert esztéta, kommunikációs szakember és médiaszemélyiség az mfor.hu-nak adott interjúban azt is elmondta: bízik benne, hogy a krízis "helyre teszi" a piacot.
.
2009. február 2. 12:29:55Vállalatok
Egyedi ötletekkel most is be lehet törni az internetpiacra
Egyedi ötletekkel most is be lehet törni az internetpiacraHolman Endre fiatal kora ellenére már komoly szereplő a magyar internetszakmában: nyolc éve irányítja a többek között a myVIP közösségi oldalt birtokló General Média cégcsoportot, mely most kíván az eddiginél is jelentősebb tényezővé válni a piacon. A szakember az mfor.hu-nak adott interjúban elmondta: bár véget ért az évezred elején tapasztalt bumm, új, kreatív ötletekkel most is be lehet törni a nagyok közé.
.
2008. december 8. 08:59:55Makró
Kupa Mihály: pusztító hatásai lesznek a válságnak
Kupa Mihály: pusztító hatásai lesznek a válságnakAz állami béreket visszafogni nem a legjobb megoldás válság idején, mondta el az mfor.hu-nak adott interjúban Kupa Mihály. A volt pénzügyminiszter szerint mást kellett volna kitalálni, de hirtelen kellett dönteni, és ez tűnt a legkönnyebb megoldásnak. Úgy véli, nagyon pusztító hatásai lesznek a válságnak. Igaz, azt már megszoktuk, hogy évről évre esnek a jövedelmek, ezért a fél százalékos reálbér-csökkenés már fel sem fog tűnni – most inkább a munkanélküliség lesz a nagy gond.
Előző oldal 1 2 3 4 5 6 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.