Dosszié

Címkék / Döglött akták / Navigáció

2017. március 8. 11:40:59Vállalatok
Megint beszippant a térkép: új kereső katalogizálja a Föld építményeit
GeoVisual Search-ben egyszerre lehet megjeleníteni adott objektumkategória összes képviselőjét. Elég könnyű rákattanni.
.
2013. november 20. 22:40:56Vállalatok
Dohánykereskedelem: az online piacterekre is rámozdult a NAV
Az adóhatóság erőforrásokat rendelt az ismert online piacterek figyelésére, így igyekeznek kiszűrni azokat, akik dohánytermékeket igyekeznek forgalomba hozni.
.
2011. február 12. 16:07:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Új magyar szoftver: idegenvezető lesz a mobiltelefonból
Három éven belül egymillió előfizetőt szeretne elérni és a mobil utazási piac kiemelkedő szereplőjévé akar válni a GPS City Guide Kft. a Pocket Guide elnevezésű alkalmazásával, amely mobilon elérhető GPS alapú "hangséta-szolgáltatást" kínál.
.
2010. január 28. 14:46:59Vállalatok
Bajnai ajtaján kopogtatnak a fuvarozók
Bajnai ajtaján kopogtatnak a fuvarozók A legfelsőbb politikai szinthez fordul a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) annak érdekében, hogy nyolc forinttal csökkentsék a gázolaj fél éven belül kétszer emelt jövedéki adóját. Az MKFE szerint ha ez nem történik meg, a fuvarozók inkább külföldön tankolnak majd – azaz a költségvetés bevételei nem fognak növekedni. Az érdekvédelmi szervezet úgy véli, idén hat-nyolc százalékkal növekednek a szállítók önköltségei – az egyelőre kérdéses, mennyit tudnak ebből áthárítani a túlkínálat miatt előnyösebb helyzetben lévő megbízókra.
.
2008. július 22. 08:29:55Vállalatok
Megállt az árzuhanás a navigációs rendszerek piacán
Megállt az árzuhanás a navigációs rendszerek piacánMég tart az árverseny, de a fogyasztók már kezdik felismerni, hogy nemcsak készüléket, hanem szolgáltatást is vásárolnak a navigációs rendszerekkel. Éppen ezért már nem mindenki keresi a legolcsóbbat. Hasonló folyamat zajlik le, mint korábban a mobiltelefóniában: az árszínvonal marad, de a készülékek egyre többet tudnak. Óriási árzuhanásokra már nem nagyon lehet számítani, a magyar piac pedig egyelőre várakozáson alul teljesít. Mfor.hu háttér.
.
2008. július 2. 15:54:11Vállalatok
Jóváhagyta a Nokia-Navteq felvásárlást az EU
Jóváhagyta a Navteq tervezett felvásárlását az Európai Bizottság, így a Nokia azt tervezi, hogy öt munkanapon belül lezárja az akvizíciót, jelentette be a finn vállalat.
.
2008. február 11. 12:19:25Vállalatok
A navigációs mobilokra fókuszál a Nokia
A finn Nokia, a világ legnagyobb mobilkészülék gyártója tömegcikké kívánja tenni a navigációs funkcióval ellátott mobiltelefont - jelentette be Olli-Pekka Kallasvuo cégelnök a barcelonai Mobile World Congress kiállítás és vásáron.
.
2008. január 29. 16:14:55Vállalatok
Tovább eshet a navigációs készülékek ára
Tovább eshet a navigációs készülékek áraTavaly kezdődött meg a GPS-navigációs készülékek komoly hazai térhódítása, idén pedig a várható áresés miatt még többen vesznek majd ilyen berendezéseket - legalábbis erre számítanak a piaci szereplők. Már nemcsak a rendszeresen külföldre utazók számítanak a fő célcsoportnak. Mfor.hu háttér.
.
2007. október 12. 08:34:00Vállalatok
Banki funkciókkal is bővülnek a navigációs rendszerek
Banki funkciókkal is bővülnek a navigációs rendszerekA navigációs és flottamenedzselő rendszerek terjedése újabb és újabb lehetőségeket nyit meg a fuvarozócégek előtt. A GPS-en alapuló készülékek már nemcsak arra jók, hogy irányítsák a sofőröket, hanem összetettebb feladatok megoldására is felkészítik a rendszereket. Utóbbiakkal akár fizetni is lehet például a taxiútért - bankkártya használatával. Mfor.hu háttér.
.
2007. október 1. 10:49:51Vállalatok
Navigációs céget venne a Nokia
Felvásárolná a navigációs szoftvereket gyártó Navteq Corporationt a Nokia, írja az ügyhöz közel álló forrásokra hivatkozva a Wall Street Journal.
.
2007. szeptember 18. 08:44:00Vállalatok
Sokat spórolhatnak a cégek a navigációs rendszerekkel
Sokat spórolhatnak a cégek a navigációs rendszerekkelA személyes használat elterjedése után már egyre több fuvarozócég is vásárol navigációs és flottamenedzselő rendszert. A kamionokban persze egészen más eszközök működnek, mint a személyautókban, így ezek a megoldások természetesen többe is kerülnek. Az mfor.hu által megkérdezett fuvarozócégek viszont azt mondják, hogy a befektetés hamar megtérül.
.
2007. augusztus 27. 10:41:00Vállalatok
Műholdas rendszer segíti az USA légi közlekedését
Az Egyesült Államokban új, a jelenlegi földi helyett műholdas irányítású navigációs rendszerrel kísérleteznek a légi közlekedésben.
.
2007. június 21. 08:21:00Vállalatok
Magyar partnerrel erősít a Navteq
A jármű-navigációs berendezésekhez és egyéb helymeghatározó alkalmazásokhoz szükséges digitális térképadat-szolgáltatásban világelső amerikai Navteq cég a Geometria Kft.-vel kötötte meg első magyarországi viszonteladói szerződését, számol be a Világgazdaság.
hirdetés
hirdetés
.