Dosszié

Címkék / Döglött akták / Teljes körű lakossági hitelnyilvántartás

2011. április 28. 04:04:51Makró
Tovább nőtt a hiteladósok száma
A Központi Hitelinformációs Rendszer (KHR) friss adatai szerint az idei első hónapokban tovább emelkedett a nyilvántartott fennálló és lezárt mulasztások száma. Az elmúlt egy évben márciust tekintve 303 ezerrel - 27 százalékkal - 1,426 millió darabra nőtt a késedelmes hiteladósságok száma.
.
2010. március 10. 08:21:58Makró
Itt az első magyar pozitív adóslista! - De meddig működhet?
Itt az első magyar pozitív adóslista! - De meddig működhet?Áprilistól pozitív adóslista készül Magyarországon is - hangzott el egy keddi sajtótájékoztatón. Jóri András adatvédelmi biztos az mfor.hu kérdésére elmondta: vizsgálni fogja a cég gyakorlatát, hogy valóban megvalósul-e az önkéntes adatszolgáltatás, ellenkező esetben akár meg is tilthatja a lista létrehozását. Mfor.hu-háttér.
.
2009. szeptember 2. 05:36:59Makró
Valamennyi hitelünket, lízingünket egy adatbázisba gyűjtenék
Valamennyi hitelünket, lízingünket egy adatbázisba gyűjtenékA bankok számára egyre fontosabb eldönteni, ki mennyire megbízható adós, ezért időről időre felvetődik az egységes hiteladatbázis ötlete, mely nem csak a késedelmesen fizetők adatait tartalmazná. Az adatvédelmi biztos azonban az mfor.hu kérdésére elmondta: elképzelhetetlennek tartja egy ilyen lista létrejöttét, mivel a magyar alkotmányjogi környezet azt nem teszi lehetővé. Mfor.hu-háttér.
.
2009. március 2. 08:59:55Makró
Ma döntenek a pórul járt lakáshitelesek megsegítéséről
Ma döntenek a pórul járt lakáshitelesek megsegítésérőlA munkájukat elvesztők lakáscélú hitelére vonatkozó állami készfizető kezességről dönt hétfőn, kétnapos ülésének első napján az Országgyűlés. A beavatkozást az indokolja, hogy a munkanélkülivé vált emberek lakhatásának biztosítása növelné az állam és a helyi önkormányzatok szociális kiadásait, a lakóingatlanokkal kapcsolatos kényszerintézkedések pedig negatívan hatnának az ingatlanpiacra.
.
2008. november 1. 12:24:37Makró
Összes hitelszerződésünk valamennyi adatát egy helyen tárolnák
Az igazságügyi és rendészeti miniszter benyújtotta a teljes körű lakossági hitelnyilvántartás (tlh) megteremtését célzó törvényjavaslatot az országgyűlésnek.
.
2007. augusztus 14. 07:01:00Makró
Maximális kamatot kötne ki a kormány
A lakossági banki szolgáltatások javítását célzó javaslatcsomagban a teljes körű lakossági hitelnyilvántartás (tlh) bevezetése, a bankváltás megkönnyítése, a hitelkiváltás, az egyoldalú szerződésmódosítás költségeinek mérséklése mellett egyebek között az uzsoraszerződések újraszabályozása is szerepel - derült ki a hétfői kormányszóvivői tájékoztatón.
hirdetés
hirdetés
.