Dosszié

Címkék / Döglött akták / Politikai kommunikáció

2010. március 26. 10:01:59Vállalatok
Már most törvényt sértett az MSZP a civilek szerint
Már most törvényt sértett az MSZP a civilek szerintAz MSZP már több mint 538 millió forintot költött el a kampány során, azaz máris jelentősen túllépte a törvényben engedélyezett 386 milliós keretet - derül ki a civil szervezetek által üzemeltetett képmutatás.hu oldal legfrissebb adataiból. A Fidesz sem örülhet, ugyanis az ellenzéki pártnak mindössze 60 millió forintja maradt a keretből, a kampány hajrájában szinte biztosra vehető, hogy ők is átlépik majd a bűvös határt. Mfor.hu-háttér.
.
2010. március 22. 07:11:59Vállalatok
MSZP, Fidesz, MDF a sorrend - még törvényes úton járnak a pártok
MSZP, Fidesz, MDF a sorrend - még törvényes úton járnak a pártokA törvény értelmében minden párt 386 millió forintot fordíthat választási kampányra az áprilisi voksolást megelőzően. Ebből a keretből egyelőre egyik párt sem futott ki, a hajrá előtt még mindig az MSZP vezeti a legtöbbet költők listáját a képmutatás.hu oldal adatai alapján. Két párt - az LMP és az MDF - honlapján folyamatosan közli kampánykiadásait. Mfor.hu-háttér.
.
2010. január 7. 08:31:59Vállalatok
Tavasszal az iwiw-en is naranccsal és szegfűvel bombázhatnak
Tavasszal az iwiw-en is naranccsal és szegfűvel bombázhatnakBár hivatalosan még nem kezdődött el a 2010-es választási kampány, a pártok már javában dolgoznak, hiszen alig három hónap múlva az urnák elé járul az ország. Kommunikációs szempontból az idei választás is tartogathat meglepetéseket, újdonságokat, több párt is megpróbálhatja például kiaknázni a közösségi oldalakban rejlő lehetőségeket. Mfor.hu-háttér.
.
2009. augusztus 5. 08:01:11Vállalatok
Imázsépítés: elbújhatnak Putyin mögött a magyar politikusok
Imázsépítés: elbújhatnak Putyin mögött a magyar politikusok2002 karácsonyán még hetekig téma volt a sajtóban Medgyessy Péter miniszterelnök kubai útja, azóta azonban kisebb a felhajtás a hazai politikusok szabadsága körül. A nemzetközi színtéren viszont vannak aktív szereplők: a jelek szerint Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök elnyűhetetlen, ha imázsépítésről van szó. Az mfor.hu által megkérdezett politikai elemző szerint nem érdemes túldimenzionálni a nyaralásról szóló híreket, mivel nem befolyásolják jelentősen a szavazópolgárok döntéseit.
.
2009. május 28. 17:04:58Vállalatok
A mérsékelt jobboldal most erősebb parodizálásban
A mérsékelt jobboldal most erősebb parodizálásbanAz EP kampány során napvilágot láttak minőségi és kevésbé minőségi kampányparódiák, azaz gerilla-reklámok is. Sokakat az ellentábor által készített kisfilmek nevetésre, bosszankodásra, extrém esetben szavazatuk megváltoztatására sarkallnak.
.
2009. május 5. 15:54:59Vállalatok
Tesznek az EU-ra kampányukban a hazai pártok
Tesznek az EU-ra kampányukban a hazai pártokMájus elején hivatalosan is megkezdődött az európai parlamenti választások kampánya, ami annyiban mindenképp egységes az összes párt részéről, hogy nem untatja a szavazókat uniós témákkal, logókkal, üzenetekkel. Valaki nagyot kockáztat, valaki hozza a megszokott stílust, más viszont nem igen találja a saját hangját. Az mfor.hu ezúttal a jelenleg parlamenti képviselettel rendelkező pártok kampányait elemezte ki.
.
2009. április 28. 18:09:58Makró | Vállalatok
Csúnyán megvezette az embereket a Gyurcsány-kormány kommunikációja
Csúnyán megvezette az embereket a Gyurcsány-kormány kommunikációjaLesújtó megállapításokat közöl a magyar politikai elit, ezen belül is elsősorban a kormány tavaly őszi válságkommunikációjáról a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola most közzétett tanulmánya. A mintegy 200 oldalas elemzés szerint a politikai érdekek és szándékok rendre felülírták a krízis korrekt bemutatásának szempontjait, így az emberek olykor megtévesztő tájékoztatásban részesültek az országban kialakult helyzetről. Ráadásul máshonnan sem igazán kaptak segítséget, hiszen a sajtó egy része csak jelentős késéssel ismerte fel a Magyarországra leselkedő veszélyeket.
.
2009. április 3. 08:54:57Vállalatok
Karaktergyilkosságok a politikában Orbántól Gyurcsányig
Karaktergyilkosságok a politikában Orbántól GyurcsányigMostanában egyre többet hallani a médiában a karaktergyilkosság kifejezést. Vajon csak Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc karaktere esett ennek áldozatául, vagy bárkivel megtörténhet ez a politika színpadán, a karakter erősségétől függetlenül? És kik a gyilkosok? Mfor.hu háttér.
.
2009. április 1. 14:09:00Vállalatok
Várok egy fontos hívást... Poénok miniszterelnök-keresésre
Várok egy fontos hívást... Poénok miniszterelnök-keresésreKevés ország történelemkönyveiben találhatunk olyan fejezetet, mint amilyen nálunk íródott az elmúlt hetekben miniszterelnök-keresés címen. Ez az állapot, de legfőképp annak menedzselése olyannyira tragikomikusra sikerült, hogy már azt sem tudtuk, sírjunk-e vagy nevessünk kínunkban. Mivel a sírás nem segít, sokan nevettek: humoros köremailek, smsek keringtek az éterben ezzel kapcsolatban, melyek az mfor.hu szerkesztőségébe is eljutottak.
.
2009. március 26. 08:44:36Vállalatok
Amikor Gyurcsány kapaszkodott a pulpitusba - mit árul el a testbeszéde?
Amikor Gyurcsány kapaszkodott a pulpitusba - mit árul el a testbeszéde?Eddig sem volt titok, hogy a politikusok szerepléseikhez kommunikációs szakemberek tanácsait kérik ki, de az már kevésbé egyértelmű, pontosan meddig terjed a szerepük, mire lehet és mire nem lehet odafigyelni egy beszéd alatt. Az mfor.hu ezúttal Gyurcsány Ferenc távozását bejelentő, múlt heti felszólalását vette górcső alá, többek között a nonverbális szempontokat szem előtt tartva.
hirdetés
hirdetés
.