Dosszié

Címkék / Döglött akták / Térjünk a lényegre

Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 Következõ oldal
2009. december 31. 09:21:56Vállalatok
Cégromboló előítéletek a toborzás kapcsán
Cégromboló előítéletek a toborzás kapcsánNagyon sokan cégnél merül fel a probléma, hogy szükség lenne jó értékesítőkre, de sehogy nem találnak, pedig több helyen próbálkoztak már. A megoldás sokszor a rossz vállalati felfogásból ered, és a cégek könnyen orvosolhatják ezeket, ha változtatnak a nézőpontjukon.
.
2009. december 22. 10:01:59
Milliókat spórolhatnak a felkészült cégek
2010-től több mint ötszörösére nő a rehabilitációs járulék, a Work Force személyzeti tanácsadó tapasztalatai szerint az érintett cégek jelentős része azonban még csak nem is tud a változásról, sokan pedig a felkészülési fázisban topognak, mert nem jutnak el a megfelelő munkavállalókhoz. A probléma áthidalása érdekében az állam és civil szervezetek részvételével olyan átfogó program kialakítását kezdték el, amely a megfelelő partnerek összehozásával a megváltozott munkaképességűeket képes visszavezetni a munkaerőpiacra.
.
2009. december 18. 21:16:59
Januárban még lehet adómentes az étkezési jegy
Januárban még lehet adómentes az étkezési jegyAkár januárra is átcsúszhat az idén utoljára adómentesen adható étkezési jegy használata, amennyiben annak kiosztása még decemberben megtörténik. Igaz, ha egy munkáltató 12 alkalommal már adott ilyen béren kívüli juttatást, akkor minden további esetben adókötelezettség terheli, derül ki az Accor Services tájékoztatójából.
.
2009. december 18. 09:36:59Vállalatok
Enyhébb következményekkel járnak a céges kihágások
Enyhültek az állami támogatásból történő kizárás egyes szabályai, igaz a fekete foglalkoztatás így is komoly retorzióval jár.
.
2009. december 14. 21:21:52
A cégeket is érinti a Ptk módosítása
A cégeket is érinti a Ptk módosításaAz új Polgári Törvénykönyv (Ptk.) hatálybalépésével a vállalatoknak számos üzleti jogi változásra fel kell készülniük. A kisebb részben 2010. május 1-jétől, jelentős részében pedig 2011. január 1-jétől hatályba lépő rendelkezések közül ezúttal a kötelmi jog legfontosabb változásaira hívja fel a figyelmet a Deloitte-tal együttműködő ügyvédi iroda.
.
2009. december 14. 05:21:59Makró | Vállalatok
Így változik a természetbeni juttatások adózása
Így változik a természetbeni juttatások adózásaUgyan komoly szakmai vita előzte meg, ám végül több, korábban adómentes juttatás után is fizethetne a munkaadó, amennyiben azokkal kívánja motiválni dolgozóit. A változások többsége hátrányos, ám itt is vannak kivételek.
.
2009. december 11. 12:11:59Makró
A társasági adóval kapcsolatos legfontosabb változások
A társasági adóval kapcsolatos legfontosabb változásokKözeledik az év vége, ám a vállalkozásoknak az adózást érintő változások miatt néhány fontos lépést még az idei évben érdemes megtenniük, áll a Deloitte közleményében. Az alábbiakban felhívjuk a figyelmet a társasági adóval kapcsolatos legfontosabb változásokra, a devizában történő könyvvezetés lehetőségeire.
.
2009. december 10. 17:31:59
A fejfájást okozó ügyfelek
A fejfájást okozó ügyfelekVannak olyan vevők, akik több bajjal járnak, mint haszonnal. A vásárlásuk értéke alacsony, ám mindennel problémájuk van. Az ilyenek kiszolgálása, kezelése jókora ráfizetéssel járhat a cégnek, így bizonyos jelek esetén néha jobb már előzetesen megszabadulni tőlük.
.
2009. december 9. 15:56:59Vállalatok
A magyar vállalatok is rámozdultak az ajándékutalványokra
Év végén sok cégnél előkerül az év végi jutalmazás, bónuszok, prémiumok, ajándékok kérdése. A tavalyi évhez képest a cégek átlagosan 10 százalékkal több ajándék utalványt adnak – derül ki a Sodexo Pass felméréséből.
.
2009. december 9. 11:36:58Vállalatok
25 ezer cég szűnt meg idén
Novemberben 1300 cég került felszámolás alá Magyarországon. Ez nagyjából megfelel az elmúlt fél év átlagos havi adatainak – derül ki az Opten céginformációs szolgáltató közleményéből. November végéig összesen 13708 cég jutott hasonló sorsra, miközben 12383 cég bezárásáról maguk a tulajdonosok döntöttek.
.
2009. december 9. 09:01:59Vállalatok
Kormányzati segítséget kapott a gazdasági bűnözés
A tisztességtelen vállalkozások újabb hathatós segítséget kaptak az évente több százmilliárdos kárt okozó trükközéseikhez a cégtörvény mostani módosításával. A jogszabályváltozás lényegében titkossá teszi a cégtulajdonosok lakcímét a nyilvános és ingyenesen elérhető adatbázisokban. A gyakorlati szakemberek véleményére most sem volt kíváncsi senki.
.
2009. december 8. 20:11:59
A megingó beszállítók is maga alá temethetik a cégünket
A megingó beszállítók is maga alá temethetik a cégünketA gazdasági válság számtalan kihívás elé állítja a beszerzőket is. Ebből talán a legfontosabb azoknak a kockázatoknak a feltárása, amit a beszállítók bizonytalan helyzete okozhat. A rosszul megválasztott partnerek ugyanis komoly problémák forrásai lehetnek, hiszen az ellátási lánc bármely pontján bekövetkező hiba a fogyasztónál csapódhat le.
.
2009. december 7. 22:11:54
Ügyféljelöltek, melyek csak bajjal járnak
Ügyféljelöltek, melyek csak bajjal járnakAz üzletkötés során gyakran önmagunk ellenségei vagyunk, amikor olyan partnerekre fecséreljük az időnket, akiktől semmit nem várhatunk. Eközben más, pénzt hozó ügyfelekre esetleg nem jut kellő figyelem.
.
2009. december 7. 11:11:52Makró | Vállalatok
Számos változás lesz jövőre a bérügyvitelben
Jelentős változásokat hoz a 2010-es év a bérügyvitel területén, komoly adminisztrációs terhet róva a vállalkozásokra. A gyors és zökkenőmentes évváltás érdekében a cégeknek már most meg kell kezdeniük a felkészülést – figyelmeztet Csécsei Mihály bérügyviteli szoftverfejlesztési szakértő.
.
2009. december 3. 14:41:57
Sikertörténet lett a magánposta
A Magyar Posta és a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (FMKIK) érte el a legmagasabb pontszámot az Európai Vállalkozási Díj nemzeti fordulóján. Így a "Postapartner Program" és a "Vállalkozások határok nélkül" című pályázat képviselheti hazánkat a nemzetközi fordulón.
Előző oldal 1 2 3 4 5 6 7 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.