Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Hibrid- és elektromosautók

Előző oldal 1 2 3 4 Következõ oldal
2017. augusztus 17. 12:18:32Vállalatok
Utáljuk a parkolást, a dugóban araszolást - jöhetnek az önvezető autók
Utáljuk a parkolást, a dugóban araszolást - jöhetnek az önvezető autókA sofőrök túlnyomó része szeretné, ha az önvezető autója terhet venne le a válláról, és átadhatná „neki” a vezetés stresszesebb feladatait. A megkérdezettek legszívesebben parkolás és a nagyobb forgalmi dugókban történő, idegőrlő araszolás közben adnák át az autóiknak az irányítást – derül ki a Bosch csaknem 6 ezer, érvényes vezetői engedéllyel rendelkező autóvezetőt megkérdező kutatásának eredményeiből, amelyet a vállalat hat országban, Brazíliában, Kínában, Németországban, Franciaországban, Japánban és az Egyesült Államokban bonyolított le. A felmérésben országonként ezer, 16 éves vagy annál idősebb ember vett részt.
.
2017. augusztus 16. 16:57:18Vállalatok
Önvezető autóban látják a jövőjüket a magyar mérnökök
Önvezető autóban látják a jövőjüket a magyar mérnökökRendkívül ambíciózusak és szakmailag elkötelezettek a magyar mérnökök, többségük ugyanis az alapján választ munkahelyet, hogy hol tudják számára a nagyobb szakmai kihívásokat, és az izgalmasabb feladatokat ajánlani. Külföldre is sokan mennének, de csak határozott időre, a legnépszerűbb célország pedig Németország. Ami a munkaerőpiacot illeti, a szakmában tapasztalható innovációs folyamatoknak köszönhetően egyre erősebb pozícióban vannak a villamos- és IT-mérnökök, akikért a legjobb cégek versenyeznek. A felsőoktatásban azonban még van hová fejlődni, a képzés ugyanis nem elég gyakorlatorientált, amit az oktatók felkészültsége és tudása ellensúlyoz. A Jobsgarden HR-toborzó és tanácsadó cég legújabb kutatásának középpontjában a hazai mérnökök munkaerő-piaci igényei és kilátásai állnak.
.
2017. augusztus 7. 17:22:19Vállalatok
Nem megy a Tesla a Frankfurti Autószalonra
Nem megy a Tesla a Frankfurti AutószalonraA Tesla nem képviselteti magát az idei Frankfurti Autószalonon - erősítette meg hétfőn az elektromos autókat gyártó amerikai vállalat a médiában korábban felreppent értesüléseket.
.
2017. július 29. 10:23:51Vállalatok
Történelmet írt a Tesla: Megérkezett az első elektromos "népautó", a Model 3
Történelmet írt a Tesla: Megérkezett az első elektromos "népautó", a Model 3A Tesla történelmet írt tegnap: leszállították az első tömeges értékesítésre szánt autójukat, a Model 3 első 30 vevője megkapta az egy töltéssel 220 mérföldet (vagyis 354 kilométert) megtenni képes, teljes mértékben elektromos autót.
.
2017. július 12. 11:35:11Vállalatok
Mostantól elektromos autót is tankolhatunk a Danubius Hotels szállóinál
Mostantól elektromos autót is tankolhatunk a Danubius Hotels szállóinálAz MVM 32 töltőállomást telepít fővárosi és vidéki hotelekhez. Az elsőt szerdán adják át, a budapesti Danubius Hotel Hélia kapja meg.
.
2017. július 3. 11:25:59Vállalatok
Indul a Tesla népautójának gyártása
Indul a Tesla népautójának gyártásaPénteken végre elindul a Tesla új, széles közönségnek szánt Model3 elnevezésű típusának gyártása, ezt a cég alapító-vezetője Elon Musk jelentette be a Twitteren.
.
2017. május 23. 13:16:31Vállalatok
Radikális változás előtt áll a globális autóipar
Radikális változás előtt áll a globális autóiparA Roland Berger új tanulmánya, az Automotive Disruption Radar az iparág meghatározó trendjeit vizsgálta, a felmérésben több mint tízezer fogyasztót kérdeztek, tíz országban.
.
2017. május 23. 08:58:34Vállalatok
Villanyautó-program: Alig pár százan igényelték a 1,5 milliós támogatást
Az év végéig meghosszabbították a tisztán elektromos hajtású autók vásárlásának támogatási pályázatát. Az 1,5 millió forintos ártámogatás lehetősége eredetileg május elsején szűnt volna meg, ám az összesen 5 milliárd forintnyi keretösszegnek máig csak a töredékét hívták le: míg a keret több mint 3 000 villanyautó támogatását teszi lehetővé, április végéig csupán mintegy 230 pályázat érkezett. A Használtautó.hu legutóbbi kutatásában több mint ezer, az e-autók iránt érdeklődő felhasználóját kérdezte meg arról, hogy a milyen tapasztalatokkal, ismeretekkel, illetve tervekkel rendelkeznek a villanyautókkal kapcsolatban.
.
2017. május 19. 18:24:43Vállalatok
Ezek lehetnek a következő évek elektromos népautói
Ezek lehetnek a következő évek elektromos népautóiGyakorlatilag minden népszerű márka megpróbál betörni erre a szegmensre, és próbálnak olyan modellekkel előrukkolni, amelyek a nagyközönség tetszését is elnyerik.
.
2017. május 15. 21:04:59Makró | Vállalatok
Ezt most elbukják Merkelék: nem kell a németeknek az elektromos autó
Angela Merkel német kancellár feladta kormánya célját, hogy 2020-ra egymillió elektromos autó közlekedjen a német utakon.
.
2017. április 15. 18:04:59Vállalatok
Nem kapkodnak az elektromos autók után a németek
Nem kapkodnak az elektromos autók után a németekA vásárlási szubvenció iránt benyújtott kérelmek alapján nem igazán mutatnak kellő lelkesedést az elektromos autók iránt a német autósok és vállalatok.
.
2017. április 3. 10:57:40Vállalatok
Sokkal népszerűbbek a hibridautók az elektromosnál - mi hiányzik még?
Az európai villanyautó-piac 5 százalékkal nőtt tavaly, de a hibrideknél jóval nagyobb, 27 százalékos volt a bővülés. Mind a hibridek, mint a villanyautók segíthetik a jövőben a flottapiac bővülését - közölte a Magyar Lízingszövetség. A szervezet szerint azonban a villanyautók térnyeréséhez további ösztönzőkre lenne szükség.
.
2017. március 30. 15:16:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Május elsejéig lehet támogatást kérni elektromos autóhoz
Az elektromos autók beszerzésére május elsejéig lehet pályázni, a pályázatra a kormány 2016-ban 2 milliárd forintot biztosított - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten, az Óbudai Egyetem elektromos autójának átadásán.
.
2016. december 23. 14:25:59Vállalatok | Személyes pénzügyek
Átadták az első támogatott elektromos autót
A kormány elkötelezett az e-mobilitás fejlesztése iránt, a tervek szerint 2020-ra Magyarországon mintegy 30 ezer elektromos jármű fog közlekedni - jelentette ki a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára az első támogatott elektromos autó pénteki budapesti átadásán.
.
2016. december 13. 10:04:59Vállalatok
500 új helyen lehet majd tölteni az elektromos autókat
Csaknem 500 új töltőhely jöhet létre elektromos autóknak Budapesten 600 millió forintból a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a fővárosi önkormányzat megállapodása alapján.
Előző oldal 1 2 3 4 Következõ oldal
hirdetés
hirdetés
.