Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Oroszország

2017. március 21. 08:20:26Makró
Kenyaiaknak is adtunk schengeni vízumot
Moszkvában pedig sorban álltak az engedélyért tavaly.
.
2017. március 21. 07:34:46Makró
Botrány: brit bankokon keresztül lopták ki a pénzt Oroszországból!
Az évszázad pénzmosásában 80 milliárd dollárt szipkáztak ki.
.
2017. február 28. 20:46:59Makró
A cseh-orosz kereskedelmi szankciók valódi, mérhető hatásai
A cseh-orosz kereskedelmi szankciók valódi, mérhető hatásaiAZ MTA KRTK Világgazdasági Intézet munkatársai a visegrádi országok esetében elemezték az Oroszországgal kapcsolatos szankciók hatásait és hazai visszhangját, politikai recepcióját.
.
2017. február 22. 06:22:59Vállalatok
Mercedes-üzem épül Oroszországban
Üzemet létesít Moszkva közelében Mercedes-Benz személygépkocsik gyártására a Daimler - jelentette be a német autóipari konszern kedden.
.
2017. február 20. 17:49:59Befektetés | Személyes pénzügyek
Nem fizette ki az orosz milliárdos az új szuperjachtot
Elszámolási vita miatt lefoglalták a brit fennhatóság alá tartozó Gibraltár kikötőjében a világ egyik legnagyobb és legmodernebb szuperjachtját, a Sailing Yacht A nevű vitorlást, amelyet egy orosz milliárdos építtetett egy német hajógyárban.
.
2017. február 15. 17:33:41Makró
Viktor Leonov: Orosz kémhajót észleltek az USA partjainál
Viktor Leonov: Orosz kémhajót észleltek az USA partjainálAz amerikai Fox televízió információi szerint orosz kémhajót észleltek negyven mérföldnyire az Egyesült Államok keleti partjaitól egy haditengerészeti bázis közelében.
.
2017. február 6. 15:36:42Makró
Szijjártó megint az EU-t bírálta
Ukrajnával kapcsolatban az Európai Unió rossz válaszokat adott egy kihívásokkal teli helyzetre, az Oroszországgal szemben hozott szankciók politikai és gazdasági szempontból is kudarcot vallottak, mert nem érték el a kívánt hatást - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az uniós tagországok külügyminisztereinek brüsszeli tanácskozásának szünetében magyar újságíróknak nyilatkozva hétfőn.
.
2017. február 2. 19:01:59Makró
Putyin: fontos partner Magyarország
Európában Magyarország fontos és megbízható partnere Oroszországnak - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel tartott közös budapesti sajtóértekezleten csütörtökön.
.
2017. február 2. 16:28:59Makró
Orbán szerint az orosz ellenes politika miatt kell összefogni Moszkvával
Megbecsülendőnek nevezte a Magyarország és Oroszország közötti együttműködést Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöki, Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közösen tartott budapesti sajtótájékoztatóján.
.
2017. január 27. 16:30:26Makró
A Putyin-látogatás középpontjában az energia áll
A Putyin-látogatás középpontjában az energia állMagyarország szorosabb kapcsolatokat szeretne Oroszországgal és arra számít, hogy az Egyesült Államokkal fenntartott kapcsolatok kifejezetten javulnak Donald Trump elnöksége alatt - hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Reuters brit hírügynökségnek pénteken adott interjúban. A miniszter utalt arra, hogy Magyarország egyetért az új amerikai elnöknek a NATO terrorellenes stratégiáját érintő bírálatával.
.
2017. január 25. 10:04:59Makró
Az energetika lesz az egyik legfontosabb kérdés Putyin magyarországi tárgyalásain
Nagy hangsúlyt kapnak majd az energetikai kérdések Vlagyimir Putyin orosz elnök jövő heti budapesti látogatásán - mondta a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.
.
2017. január 19. 10:07:59Makró | Befektetés
Eurókötvényt dob piacra Oroszország
Oroszország tavasszal 3 milliárd dollár értékű eurókötvényt bocsát ki egy összegben - jelentette be Anton Sziluanov orosz pénzügyminiszter.
.
2017. január 17. 17:19:46Makró
Putyin ukrán forgatókönyvet vizionált Washington számára
Az Egyesült Államok távozó kormánya alá akarja aknázni Donald Trump megválasztott amerikai elnök legitimitását - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden Moszkvában.
.
2017. január 14. 10:22:59Makró
Trump visszavonná az orosz szankciókat, Putyinnal találkozna
Donald Trump megválasztott amerikai elnök a The Wall Street Journal című lapnak adott interjújában bejelentette, hogy találkozót tervez Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, s egyúttal sejtetni engedte azt is, hogy visszavonhatja az Oroszország ellen Barack Obama által decemberben hozott szankciókat. Szólt arról is, hogy nem feltétlen híve az "egy Kína-politikának".
.
2017. január 11. 05:52:59Makró
CNN: Putyinnak információi lehetnek Trump szexuális aktusairól
Oroszországnak kompromittáló személyes és pénzügyi információi lehetnek Donald Trump megválasztott amerikai elnökről - jelentette kedden a CNN amerikai hírtelevízió arra hivatkozva, hogy értesülései szerint a Trumpnak pénteken bemutatott hírszerzési jelentéshez csatoltak egy erről szóló kétoldalas jegyzetet.
.