Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Betétek, hitelek

2017. február 15. 07:46:59Makró
Drágák a lakáshitelek
A jövőben már a háztartások hitelezésére, ezen belül is a lakáshitelek piacára fókuszál a jegybank; most már forint alapon épül fel egy új lakáshitel-piac, a hitelek azonban még mindig drágák - mondta Nagy Márton, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke a Magyar Hírlapnak.
.
2017. február 13. 06:46:59Makró
Már a KDNP is változtatna a családi csődvédelmen
Változtatni kell a családi csődvédelem bonyolult procedúráján, mert sokakat visszariasztott - mondta Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője a Magyar Hírlapnak.
.
2017. február 4. 08:28:59Személyes pénzügyek
Meglepő különbségek vannak a hitelek törlesztői között
Meglepő különbségek vannak a hitelek törlesztői közöttFebruár elején közel közel 100 százalékos különbség volt a legolcsóbb és legdrágább 5 vagy 10 évig fix törlesztőrészletű lakáshitelek kamata között.
.
2017. február 2. 07:46:59Makró
Aktívabb hitelezést várnak a magyar bankoktól
Félezer milliárd forinttal nőttek tavaly 2015-höz képest az adóbevételek, idén pedig mintegy 17 milliárddal csökkenhetnek a bankrendszer terhei, amitől a hitelezés élénkülését várja a kormány - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Magyar Idők csütörtöki számában.
.
2017. február 1. 07:22:59Makró | Személyes pénzügyek
Meglódult a személyi hitelek felvétele
Sokkal több kölcsönt vettek fel a háztartások tavaly, mint 2015-ben, ennek ellenére csökkent a hitelállományuk, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) adatai szerint tavaly év végén 5696,2 milliárd forint volt, 190 milliárd forinttal kevesebb, mint egy évvel korábban - írja a Világgazdaság szerdai számában.
.
2017. január 31. 11:31:59Makró
A cégek is csak ülnek a pénzükön
A lakosság és a vállalatok is hatalmas összeggel növelték betétállományukat a múlt év utolsó hónapjában, amihez képest a hitelfelvételük eltörpült - derül ki a hitelintézetek összevont mérlegének az MNB honlapján kedden közzétett legfrissebb adataiból. A lakossági betétek növekedését az előrehozott kifizetések és az év végén kiosztott prémiumok, a vállalatoknál az uniós kifizetésekkel is magyarázható a betétnövekedés jelentős része. A vállalatok 6584 milliárd forintos betétállománya 593 milliárddal haladta meg év végi hiteladósságukat.
.
2017. január 23. 16:08:45Vállalatok
Jön a jüankártya Magyarországon
Tian Guoli, a pekingi Bank of China Limited elnöke hivatalosan bejelentette a kínai jüanban vezetett betéti kártyák kibocsátását. A kártyákat a Bank of China a China UnionPay-jel együttműködve bocsátja ki és ez lesz az első kínai jüan kártya Közép-Kelet Európában.
.
2017. január 17. 15:55:59Makró
Mérföldkőhöz érkezik a piaci hitelprogram
Február végén fontos mérföldkőhöz érkezik a kis- és középvállalkozásokat (kkv-kat) támogató piaci hitelprogram (php): ekkor ellenőrzi a jegybank a 2016-os banki hitelezési vállalások teljesülését, a bankok pedig ekkor tehetik meg 2017-re hitelezési vállalásaikat - közölte a jegybank a honlapján kedden.
.
2017. január 6. 05:58:59Személyes pénzügyek
Több tízezer lakáshiteles kerülhet az utcára
Kevés lakáshitelessel tudott megállapodni a kölcsönt nyújtó bank; ha nem tudnak megállapodni, akkor több tízezren kerülhetnek az utcára - írta pénteki számában a Világgazdaság.
.
2017. január 4. 06:40:59Makró
Sokan fizették hitelből a karácsonyi ajándékokat
Sokan fizették hitelből a karácsonyi ajándékokat; másfél-kétszer annyi személyi hitel fogyott több hitelintézetnél, mint egy évvel korábban, és a nullás THM-ű áruhitelért is sokan álltak sorba - írta szerdai számában a Világgazdaság.
.
2016. december 30. 20:01:59Makró
Rengeteg pénzük lett a vállalatoknak novemberben
Novemberben a háztartások és a vállalatok nettó hitelfelvevők voltak, de a eladósodás mértékénél jóval nagyobb összeggel növelték betéteik állományát - derül ki a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) a hitelintézetek összevont mérlegének adatai alapján pénteken kiadott jelentéséből. A vállalatok eddig soha nem látott nagy összegű forintbetétet helyeztek el, a lakossági devizabetétekből pedig öt éve a legnagyobb összeget vették ki.
.
2016. december 13. 15:53:44Személyes pénzügyek
Minden második magyarnak adóssága van
Minden második magyarnak adóssága vanA magyar lakosság 45 százaléka törleszti hitelét, és noha tisztában vagyunk a takarékoskodás fontosságával, ezt éppen az adósságrendezés miatt nem tudjuk megtenni. A Jófogás és a GKI közös kutatása 10 000 ember megkérdezésével vizsgálta a hazai társadalom aktuális pénzügyi helyzetét. Kiderült, a banki szolgáltatásokat nem ismerjük eléggé, és a pénzügyi tudatosság is hiányzik a lakosságból. Minden második adós a lakáskölcsönét törleszti, az áruhitel pedig számottevőbb, mint a gépjármű lízing.
.
2016. december 12. 12:52:59Makró | Személyes pénzügyek
Figyeljen oda! Óriási különbségek lehetnek a karácsonyi hiteleknél
Akár négy-tíz százalékpontnyi különbség is lehet a legolcsóbb és a legdrágább karácsonyi fogyasztási hitelek költségei között a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Hitelválasztó alkalmazásának adatai szerint - hívta fel a figyelmet a jegybank hétfőn.
.
2016. december 7. 13:37:59Személyes pénzügyek
Figyelmeztet az MNB: drágák lehetnek a gyorskölcsönök
Jobb elkerülni a hitelfelvételt, mivel egyes konstrukciók elég drágák is lehetnek, a gyorskölcsönök, személyi kölcsönök esetén akár a felvett hitel csaknem dupláját kell visszafizetni a futamidő végén - mondta Fülöp Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője az M1 aktuális csatornán szerdán.
.
2016. december 2. 12:55:59Személyes pénzügyek
A fix kamat sem biztos, milliókat lehet bukni rossz döntéssel
A fix kamat sem biztos, milliókat lehet bukni rossz döntésselEgyre több lakáshiteles választja a több évre fix havi törlesztőrészletet nyújtó hiteleket. A legolcsóbb és legdrágább hitelek közötti különbség pedig milliós többletet róhat a hitelfelvevőre, derül ki a BankRáció.hu összeállításából.
.