Dosszié

Címkék / Dosszié Címkék / Betétek, hitelek

2017. január 17. 15:55:59Makró
Mérföldkőhöz érkezik a piaci hitelprogram
Február végén fontos mérföldkőhöz érkezik a kis- és középvállalkozásokat (kkv-kat) támogató piaci hitelprogram (php): ekkor ellenőrzi a jegybank a 2016-os banki hitelezési vállalások teljesülését, a bankok pedig ekkor tehetik meg 2017-re hitelezési vállalásaikat - közölte a jegybank a honlapján kedden.
.
2017. január 6. 05:58:59Személyes pénzügyek
Több tízezer lakáshiteles kerülhet az utcára
Kevés lakáshitelessel tudott megállapodni a kölcsönt nyújtó bank; ha nem tudnak megállapodni, akkor több tízezren kerülhetnek az utcára - írta pénteki számában a Világgazdaság.
.
2017. január 4. 06:40:59Makró
Sokan fizették hitelből a karácsonyi ajándékokat
Sokan fizették hitelből a karácsonyi ajándékokat; másfél-kétszer annyi személyi hitel fogyott több hitelintézetnél, mint egy évvel korábban, és a nullás THM-ű áruhitelért is sokan álltak sorba - írta szerdai számában a Világgazdaság.
.
2016. december 30. 20:01:59Makró
Rengeteg pénzük lett a vállalatoknak novemberben
Novemberben a háztartások és a vállalatok nettó hitelfelvevők voltak, de a eladósodás mértékénél jóval nagyobb összeggel növelték betéteik állományát - derül ki a Magyar Nemzeti Banknak (MNB) a hitelintézetek összevont mérlegének adatai alapján pénteken kiadott jelentéséből. A vállalatok eddig soha nem látott nagy összegű forintbetétet helyeztek el, a lakossági devizabetétekből pedig öt éve a legnagyobb összeget vették ki.
.
2016. december 13. 15:53:44Személyes pénzügyek
Minden második magyarnak adóssága van
Minden második magyarnak adóssága vanA magyar lakosság 45 százaléka törleszti hitelét, és noha tisztában vagyunk a takarékoskodás fontosságával, ezt éppen az adósságrendezés miatt nem tudjuk megtenni. A Jófogás és a GKI közös kutatása 10 000 ember megkérdezésével vizsgálta a hazai társadalom aktuális pénzügyi helyzetét. Kiderült, a banki szolgáltatásokat nem ismerjük eléggé, és a pénzügyi tudatosság is hiányzik a lakosságból. Minden második adós a lakáskölcsönét törleszti, az áruhitel pedig számottevőbb, mint a gépjármű lízing.
.
2016. december 12. 12:52:59Makró | Személyes pénzügyek
Figyeljen oda! Óriási különbségek lehetnek a karácsonyi hiteleknél
Akár négy-tíz százalékpontnyi különbség is lehet a legolcsóbb és a legdrágább karácsonyi fogyasztási hitelek költségei között a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Hitelválasztó alkalmazásának adatai szerint - hívta fel a figyelmet a jegybank hétfőn.
.
2016. december 7. 13:37:59Személyes pénzügyek
Figyelmeztet az MNB: drágák lehetnek a gyorskölcsönök
Jobb elkerülni a hitelfelvételt, mivel egyes konstrukciók elég drágák is lehetnek, a gyorskölcsönök, személyi kölcsönök esetén akár a felvett hitel csaknem dupláját kell visszafizetni a futamidő végén - mondta Fülöp Zsuzsanna, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyeleti szóvivője az M1 aktuális csatornán szerdán.
.
2016. december 2. 12:55:59Személyes pénzügyek
A fix kamat sem biztos, milliókat lehet bukni rossz döntéssel
A fix kamat sem biztos, milliókat lehet bukni rossz döntésselEgyre több lakáshiteles választja a több évre fix havi törlesztőrészletet nyújtó hiteleket. A legolcsóbb és legdrágább hitelek közötti különbség pedig milliós többletet róhat a hitelfelvevőre, derül ki a BankRáció.hu összeállításából.
.
2016. november 30. 17:16:59Makró
Elkezdtek hitelt felvenni a magyar kisvállalkozások
A kis- és középvállalatoknak (kkv-k) adott hitelek - az önálló vállalkozókat is figyelembe véve - 7,3 százalékkal nőttek éves összevetésben a harmadik negyedévben, és a teljes vállalati hitelezés bővülése is folytatódott - derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Hitelezési folyamatok című negyedéves kiadványából.
.
2016. november 24. 19:04:59Makró | Vállalatok
Nagy Márton szerint a kkv-knak fel kell készülni a piaci finanszírozásra
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke szerint már most fel kell készíteni a vállalkozásokat az uniós támogatások 2020 utáni átalakulására, át kell terelni őket a piaci finanszírozás felé, amiben érdemes lenne felhasználni a növekedési hitelprogram (nhp) tapasztalatait.
.
2016. november 23. 07:16:59Makró
Terven felül teljesít a Garantiqa Hitelgarancia
A tervezett 416 milliárd forint helyett 433,5 milliárd forintra emelkedett a Garantiqa Hitelgarancia teljes kezességvállalási portfoliója szeptember végén, ez éves összevetésben 23 százalékos, a múlt év végéhez képest pedig 18 százalékos növekedés - derül ki az MFB-csoport többségi tulajdonában lévő társaság első kilenc havi adataiból.
.
2016. november 17. 13:25:59Makró
MNB: árverseny kellene a lakossági hitelezésben
A bankrendszer stabil, a hitelezés élénkül, a kis- és közepes vállalati szegmensben azonban a garanciaintézmények erősödésére, a lakosságiban pedig árversenyre volna szükség - állapította meg a pénzügyi stabilitásról csütörtökön kiadott legfrissebb jelentésében a Magyar Nemzeti Bank (MNB).
.
2016. november 10. 19:01:59Makró
Aktívabb hitelezést vár a kormány az EBRD-től
A magyar kormány versenyképességet erősítő programjának megvalósításában aktív szereplőként számít az EBRD-re, bízik abban, hogy a bank innovatívabb pénzügyi-hitelezési megoldásokat is meghonosít a régióban - többek között erről tárgyalt Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Sir Suma Chakrabartival, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnökével csütörtökön Budapesten.
.
2016. november 8. 14:58:59Személyes pénzügyek
Erre kell figyelni, ha hitelből karácsonyozik
Erre kell figyelni, ha hitelből karácsonyozikA bankok az év első kilenc hónapjában 70 százalékkal nagyobb összegben folyósítottak új személyi kölcsönöket, mint egy évvel korábban. Ez részben azzal magyarázható, hogy a személyi kölcsönök hiteldíjmutatója 3-5 százalékponttal lett alacsonyabb. Ugyanakkor hitelfelvétel előtt érdemes alaposan átnézni a kínálatot.
.
2016. november 5. 16:25:59Személyes pénzügyek
Több tízezer forint spórolhat, aki okosan választ bankot
Több tízezer forint spórolhat, aki okosan választ bankotA kényelem mellett évi hatvan-hetvenezer forintot is megtakaríthatnak az ügyfelek, ha körültekintően és a számlahasználati szokásaikhoz igazodva választanak bankszámlát – derült ki a jegybank adataiból.
.